Het beste AVI M3 boek van 2024. Een top 5

Ben je op zoek naar een nieuw boek voor je kind? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee houdt.

Beste AVI M3 boek van Juli 2024

Afbeelding
Product
Lezen is leuk - ik lees al
De teksten en tekeningen in dit boek helpen kinderen een nieuwe wereld te ontdekken. De serie 'Lezen is leuk' is geschikt voor leerlingen uit groep 3 en sluit aan bij het moderne leesonderwijs.... Meer bij Bol.com »

Grote AVI-boeken - Het grote AVI boek van Paul van Loon
Dikke verhalenbundel van Paul van Loon voor kinderen die leren lezen. De spannende en grappige teksten lopen op in AVI-niveau van Start naar M4. Het bevat veel verschillende soorten teksten, zoals strips, moppen, versjes, toneellezen en (korte) verhalen. Zo kunnen kinderen lekker doorlezen op hun ei... Meer bij Bol.com »

Lezen is leuk - Kijk eens ik lees
Lezen is leuk en leren lezen is eigenlijk nog leuker. De teksten en tekeningen in deze boeken helpen kinderen een nieuwe wereld te ontdekken. De serie beslaat het eerste leesjaar van kinderen. Hij sluit aan bij het moderne leesonderwijs en is getest op verschillende basisscholen. 1. ik ga lezen eenl... Meer bij Bol.com »

Agent en Boef - Lol in de lucht
dit is agent. dit is zijn hond. en dit is... hee... dat is gek, de cel is leeg. waar is boef? net was hij hier. nu is hij weg. hoe kan dat? Een grappig avontuur hoog in de lucht. Voor beginnende lezers vanaf AVI M3.... Meer bij Bol.com »

Lezen is leuk - Ik lees graag
Lezen is leuk en leren lezen is eigenlijk nog leuker. De teksten en tekeningen in deze boeken helpen kinderen een nieuwe wereld te ontdekken. De serie beslaat het eerste leesjaar van kinderen. Hij sluit aan bij het moderne leesonderwijs en is getest op verschillende basisscholen. 1. ik ga lezen eenl... Meer bij Bol.com »

Moppenboeken - Wat een mop!
Dit moppenboekje is voor de beginnende lezers, kinderen van 6 en 7 jaar. De moppen zijn makkelijk leesbaar en gaan van AVI M3 naar AVI E3.... Meer bij Bol.com »

Lezen is leuk - lees je mee?
Lezen is leuk en leren lezen is eigenlijk nog veel leuker! De Lezen is leuk-boeken zijn al jarenlang ontzettend populair. De serie sluit aan bij het moderne leesonderwijs en beslaat het eerste leesjaar van kinderen. Het niveau wordt rustig opgebouwd naar het lezen van steeds moeilijkere verhalen. He... Meer bij Bol.com »

Lezen is leuk - Wat lees jij
Lezen is leuk en leren lezen is eigenlijk nog leuker. De teksten en tekeningen in deze boeken helpen kinderen een nieuwe wereld te ontdekken. De serie beslaat het eerste leesjaar van kinderen. Hij sluit aan bij het moderne leesonderwijs en is getest op verschillende basisscholen. 1. ik ga lezen eenl... Meer bij Bol.com »

Lezen is leuk - Ik wil meer lezen
Lezen is leuk en leren lezen is eigenlijk nog leuker. De teksten en tekeningen in deze boeken helpen kinderen een nieuwe wereld te ontdekken. De serie beslaat het eerste leesjaar van kinderen. Hij sluit aan bij het moderne leesonderwijs en is getest op verschillende basisscholen. 1. ik ga lezen eenl... Meer bij Bol.com »

Leren lezen AVI M3 - mis mis mis en raak!
Aansprekend leesboek op AVI M3, speciaal voor kinderen die net leren lezen. Over Rik die op voetbal zit. Hij schiet de bal, maar die gaat mis. Of toch niet? Door de korte woorden en eenvoudige zinnen kunnen beginnende lezers meteen leeskilometers maken. rik geeft de bal een trap. de bal gaat niet i... Meer bij Bol.com »

Allereerst ga je na welke onderwerpen je kinderen interesseren. Vervolgens ga je na volgens welk AVI-niveau je kind leest. Aan de hand daarvan kies je een geschikt boek uit. Heeft de leerkracht van je kind je verteld dat het kind volgens het AVI M3 niveau leest? Dan ga je op zoek naar boekjes van dat niveau. Gelukkig zijn er enorm veel boeken van dit niveau. Het hoeft dus niet moeilijk te zijn om zo’n boek uit te kiezen. Wij helpen je daarbij. Hierdoor is het eenvoudig om het beste AVI M3 boek uit te kiezen. Lees dit artikel gauw en kies vandaag nog het beste AVI M3 boek voor jouw kind uit!

Het leesniveau AVI M3 verwijst naar het leesniveau halverwege groep 3. Je kind is dus een beginnende lezer. Dit is een leuk leesniveau, omdat de verhalen relatief eenvoudig zijn. Er worden meestal geen hoofdletters gebruikt. Ook zijn de verhalen herkenbaar voor kinderen van dit leesniveau. Vind je het toch moeilijk om het beste AVI M3 boek uit te kiezen? Geen nood. Wij helpen je op weg. We zijn voor je op zoek gegaan naar de best verkochte boeken van dit leesniveau. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld met diverse leuke leesboeken. Doordat we elk boek uit de reeks afzonderlijk recenseren, weet je ongeveer waar de boeken over gaan. Zo kun je gemakkelijk de boeken met elkaar vergelijken en het beste AVI M3 boek uitkiezen.

1. Leren lezen AVI M3 – beest wil een feest

Elk kind is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren. Zo houden sommige kinderen van boeken over prinsen en prinsessen. Andere kinderen vinden het Leren lezen AVI M3 - beest wil een feestleuk om verhalen over dieren te lezen. Behoort jouw kind tot de laatste categorie? Dan is het handig om een boek over dieren uit te kiezen. Is het beste AVI M3 boek voor jouw kind daarom een boek over dieren? Houdt het kind ook van verhaaltjes over feesten? Dan kennen wij het beste AVI M3 boek voor hem/haar. We verwijzen hier naar het boek Leren lezen AVI M3 – beest wil een feest. Dit boek is wellicht het beste AVI M3 boek voor dierenliefhebbers en kinderen die van verhalen over feesten houden.

In het herkenbare boek wil de hond van Bas een feest. Dit vindt mama prima. Daarom besluit Bas om inkopen te doen. Echter, het jongetje heeft nooit zelf een feest georganiseerd. Hij weet dus niet hoeveel spullen hij eigenlijk nodig heeft voor een feest. Betekent dit dat hij te weinig spullen koopt of juist te veel? Dat vertellen we niet. Als je erachter wil komen wat er met Bas en het feest gebeurt, dan raden we je aan om het boek te lezen. Je zal er vast geen spijt van hebben. Het verhaal is namelijk herkenbaar. Ook is het boek speciaal geschreven voor kinderen die net leren lezen. Het boek past dus goed bij je kind. Laat je jouw kind binnenkort het boek Leren lezen AVI M3 – beest wil een feest lezen?

Eigenschappen van het boek Leren lezen AVI M3 – beest wil een feest:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Onderwerpen die in dit boek aan de orde komen zijn kinderen, dieren en feesten.
 • Het boek is herkenbaar voor kinderen, waardoor het nog prettiger is om het te lezen.
 • In dit boek kom je korte woorden en eenvoudige zinnen tegen, dus het boek is perfect voor beginnende lezers.

2. Leren lezen AVI M3 – in vuur en vlam

Hierboven hebben we je verteld over de verschillende interesses van kinderen. Doordat elk kind uniek is, is het belangrijk om na te gaan waar jouw Leren lezen AVI M3 - in vuur en vlamkind van houdt. Je kunt dan kiezen voor boeken met dergelijke onderwerpen. Deze boeken leest het kind vervolgens graag. Hierdoor kan hij/zij het lezen met plezier oefenen en steeds beter worden. Je kunt echter ook kiezen voor een onderwerp, waar je jouw kind meer over wil leren. Wil je je kind graag leren over het werk van de brandweer? Als een boek over dit onderwerp als het beste AVI M3 boek klinkt, dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt namelijk kiezen voor het boek Leren lezen AVI M3 – in vuur en vlam.

Het boek Leren lezen AVI M3 – in vuur en vlam is het beste AVI M3 boek voor jouw kind. Dit boek leert kinderen namelijk over het werk van de brandweer. Het boek is bovendien aansprekend voor kinderen die net leren lezen. In het boek hebben de brandweerlieden het druk. Tim belt hen bovendien vaak. Eerst ziet hij een man in een boom. Daarna belt hij de brandweer, omdat hij vlam heeft in de pan. Wanneer hij weer belt, gaan de brandweerlieden er gauw naartoe. Wat zal er deze keer mis zijn? Een element dat het boek nog interessanter maakt, is dat alle brandweerlieden vrouwen zijn. Geniet dus samen met je kind van de mooie illustraties!

Eigenschappen van het boek Leren lezen AVI M3 – in vuur en vlam:

 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen dit boek zelf lezen.
 • Je ontdekt precies wat de brandweer allemaal doet als je dit boek leest.
 • Het unieke van dit verhaal is dat het brandweerteam helemaal uit vrouwen bestaat.
 • Dit aansprekende leesboek is speciaal geschreven voor kinderen die net leren lezen.

3. Koen en Lot 5 – Feest in groep drie

De meeste kinderen verheugen zich op verjaardagen en andere feestjes. Dat is niet verbazingwekkend, omdat ze op feestjes lekkers krijgen. Soms Koen en Lot 5 - Feest in groep driemogen de kinderen ook dansen. Gezellig samenzijn is ook een leuk deel van feestjes. We begrijpen daarom dat er veel boeken over dit onderwerp zijn geschreven. Wil je graag dat je kind een boek over een feest leest? Maar moet het feest gevierd worden op school? Dan kennen we wellicht het beste AVI M3 boek voor jouw kind. Hier verwijzen we naar het boek Koen en Lot 5 – Feest in groep drie. Dit boek is wellicht het beste AVI M3 boek over feest op school.

Het boek bevat alledaagse herkenbare avonturen. Hierdoor spreekt het kinderen vanaf ongeveer 6 jaar aan. De gekleurde tekeningen dragen ook bij aan extra leesplezier. Je kind zal bovendien extra van dit verhaal genieten als hij/zij een fan is van de Koen en Lot boekenreeks. Dit is immers het vijfde deel uit de reeks. In dit boek is de juf van Koen en Lot zoek. Ze is al een maand niet naar school gekomen. In het begin kwam juf Riek, die vaak kwaad was. Daarna nam juf Aaf over. De kinderen vinden het ook niet leuk met haar in de klas. Koen en Lot willen al helemaal niet meer naar school. Ze wensen dat juf Roos terug komt. Op een dag is er echter feest op school. Zal juf Roos terugkomen? Lees het boek Koen en Lot 5 – Feest in groep drie om hierachter te komen!

Eigenschappen van het boek Koen en Lot 5 – Feest in groep drie:

 • Dit boek is het vijfde deel uit de boekenreeks Koen en Lot.
 • In het boek vind je alledaagse herkenbare thema’s voor kinderen.
 • Sprankelende illustraties zorgen in dit boek voor extra leesplezier.
 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen dit boek helemaal zelf lezen.

4. Droomvangen

Kinderboeken kun je op verschillende manieren uitkiezen. Daar hebben we je in dit artikel reeds over verteld. We hebben onder andere aangehaald Droomvangendat je kunt letten op het onderwerp en het AVI-niveau. Een andere manier is door te kiezen voor een boek dat het kind iets leert. Daarbij kun je kiezen voor een boek waarbij er expliciet is geschreven over een onderwerp. Denk maar aan het boek over de brandweerlieden. Je kunt echter ook voor een abstracte les kiezen. Klinkt zo’n boek als het beste AVI M3 boek voor jouw kind? Dan raden we het boek Droomvangen aan. Dit boek is wellicht het beste AVI M3 boek voor jouw kind, omdat het je kind een abstracte les leert.

In het boek Droomvangen wordt er gesproken over de wet van de aantrekkingskracht. Dit abstracte concept is echter heel eenvoudig uitgelegd. Zo heeft Kaat in dit boek een droom. Haar droom is echter onrealistisch. Ze wil namelijk een eenhoorn hebben. We weten helaas allemaal dat eenhoorns niet bestaan. Gelukkig krijgt Kaat hulp van haar oma en meester Jurian. Samen zoekt dit gezelschap naar een manier om de droom van Kaat uit te laten komen. Daarbij leren ze haar dat alles kan, zo lang je het maar echt wil. Bestaat de kans dat de droom van Kaat toch uitkomt? Lees het boek gauw en krijg het antwoord op deze vraag!

Eigenschappen van het boek Droomvangen:

 • Dit verhaal gaat over de wet van de aantrekkingskracht.
 • Je kunt kinderen vanaf ongeveer 6 jaar dit boek laten lezen.
 • Kinderen genieten van dit avontuurlijke, grappige, magische en realistische verhaal.
 • In het verhaal wil Kaat een eenhoorn hebben en ze leert dat alles kan, als je het maar echt wil.

5. K3 AVI 0 – K3 maakt het AVI M3

Als je niet precies weet welke onderwerpen je kind interessant vindt, hoef je niet te vrezen. Je kunt namelijk ook op andere manieren leuke leesboeken K3 AVI 0 - K3 maakt het AVI M3uitkiezen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kind houdt van de meidengroep K3. Er zijn leuke leesboeken geschreven over deze groep. Je kunt dus kiezen voor een boek uit deze reeks. Klinkt een boek uit deze reeks als het beste AVI M3 boek voor jouw kind? Dan kun je kiezen voor het boek K3 AVI 0 – K3 maakt het AVI M3. Dit boek is wellicht het beste AVI M3 boek voor jouw kind. Het boek maakt namelijk deel uit van de boekenreeks K3 en gaat over deze meidengroep.

In het boek maak je kennis met de hond Spook. Hij blaft luid, omdat hij nat is in zijn hok. Het blijkt dat er een gat zit in het dak van het hok. Daarom is de hond nat geworden. Ook zijn hok is helemaal nat. De meiden van K3 besluiten om de hond te helpen. Ze zullen het dak repareren. Echter, dit is geen eenvoudig proces. Ze moeten de nodige voorbereidingen treffen en moeten daarna goed werk verrichten. Zal het hen lukken? Waarschijnlijk wel, of niet? Lees het geweldige verhaal voor beginnende lezertjes en ontdek hoe ze de hond helpen. Fans van K3 zullen vast wel genieten van het boek K3 AVI 0 – K3 maakt het AVI M3.

Eigenschappen van het boek K3 AVI 0 – K3 maakt het AVI M3:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen dit boek helemaal zelf lezen.
 • Dit spannende verhaal is speciaal geschreven op maat van beginnende lezertjes.
 • Het boek maakt deel uit van de boekenreeks K3, die over de meidengroep met dezelfde naam gaat.
Foto van Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: