Het beste De Griezelbus boek van 2024

Is jouw kind super avontuurlijk en beweert hij/zij van griezelige verhalen te houden?

Beste de griezelbus boek van 2024

Afbeelding
Product
Griezelbus 1 - De griezelbus 1
Eerste deel uit de beroemde Griezelbus-reeks van Paul van Loon over de mysterieuze griezelverhalenschrijver P. Onnoval en zijn griezelbus.‘WELKOM IN DE GRIEZELBUS! DIT WORDT EEN RIT DIE JULLIE NOOIT ZULLEN VERGETEN!’ Stel je voor, je gaat op schoolreisje. Maar de bus die voor de school stopt, i... Meer bij Bol.com »

Griezelbus 2 - De Griezelbus
Het tweede onheilspellende verhaal uit de bekende ‘Griezelbus’-serie, voor grumorfans van tien jaar en ouder. BETREDEN OP EIGEN RISICO... Vier kinderen neuzen stiekem rond op een autokerkhof. Als er een vreselijk onweer losbarst, schuilen ze in een oude bus. De bliksem slaat in. De verlichtin... Meer bij Bol.com »

Griezelbus 3 - De Griezelbus 3
Spannend, los te lezen avontuur in de Griezelbus-serie van Paul van Loon. SPANNEND. AVONTUUR. HALLOWEENTIP.STEL JE VOOR, JE BENT MET JE KLAS OP EXCURSIE IN EEN MUSEUM. EN DAAR IS IEMAND MET GRUWELIJKE PLANNEN… Stiekem sluip je met je vrienden weg van de groep. Dan valt de stroom uit. Kortsluiting... Meer bij Bol.com »

Griezelbus 4 1/2 - De Griezelbus 4 1/2
Razend spannend en huiveringwekkend verhaal over het mysterieuze leven van de schrijver van De Griezelbus P. Onnoval, voor alle griezelfans van tien jaar en ouder.‘PEN EN INKT, BLOED, ZWEET EN TRANEN, DAARVAN WORDEN VERHALEN GEMAAKT,’ MOMPELT ONNOVAL. ‘DE INKT MOET ALS BLOED OVER HET PAPIER VL... Meer bij Bol.com »

Griezelbus 4 - De Griezelbus 4
Vierde deel in de spannende Griezelbus-reeks van Paul van Loon. SPANNEND. AVONTUUR. HALLOWEENTIP. DE VERBINDING TUSSEN DE ANDERE WERKELIJKHEID EN DE WERKELIJKHEID IS WEER GEOPEND… Elke nacht staat meester Jacques op en gaat als een zombie achter zijn computer zitten. Hij schrijft verhalen en le... Meer bij Bol.com »

Griezelbus 6 - De griezelbus 6
Op een dag komt een beroemde schrijver op bezoek in de klas. 'Dus jij wil schrijver worden?' zegt hij tegen Onnoval. 'Zorg dan dat je verhaal niet in handen valt van F-e-r-l-u-c-i! Hij kan verhalen namelijk echt laten gebeuren. En dat is levensgevaarlijk...' Onnoval schrijft graag griezelverhalen. ... Meer bij Bol.com »

Griezelbus 1 - De Griezelbus
Spannende graphic novel in mangastijl over De Griezelbus van Paul van Loon. De classic Griezelbus voor het eerst in stripvorm! ‘WELKOM IN DE GRIEZELBUS!DIT WORDT EEN RIT DIE JULLIE NOOIT ZULLEN VERGETEN!’ 30 jaar geleden verscheen de allereerste Griezelbus, een raamvertelling waarin de schrij... Meer bij Bol.com »

De Griezelbus 1
''WELKOM IN DE GRIEZELBUS! DIT WORDT EEN RIT DIE JULLIE NOOIT ZULLEN VERGETEN!'' Stel je voor, je gaat op schoolreisje. Maar de bus die voor de school stopt, is geen gewone bus. Hij is beschilderd met afbeeldingen van spoken, skeletten en andere vreemde figuren. Op de zijkant staat met grote letters... Meer bij Bol.com »

Griezelbus 7 - De griezelbus 7
Terwijl de maan ondergaat, voelt Onnoval zijn oren slinken. De vacht trekt zich terug in zijn huid. 'Wat ben jij voor duivelswezen!' Zijn aanvaller deinst naar achteren. Onnoval ziet de angst en afschuw op zijn gezicht. Dan rijdt een karavaan van grommende auto's de straat in. Vlak naast Onnoval sto... Meer bij Bol.com »

Ontsnapt uit de Dode Hoek
Rafael gaat op zijn trappers staan, gooit zijn stuur om. Remmen piepen. Banden gieren. Rafael gilt. Terwijl hij valt, ziet hij in een flits iets vreemds aan de overkant van de weg: felle koplampen, geschilderde monsters, een skelet achter een ruit. Dan raakt zijn hoofd de straat en alles wordt zwart... Meer bij Bol.com »

Dan kennen wij de ideale boekenreeks voor hem/haar. Hier verwijzen we naar de boekenreeks De Griezelbus. Deze reeks gaat over een mysterieuze schrijver P. Onnoval, zijn vreemde verhalenbundel (De Griezelbus) en zijn autobus met dezelfde naam. De auteur in het boek gebruikt zijn eigen verhalen om kinderen in zijn macht te krijgen. Het laatste weet niemand. Steeds dreigen kinderen door de bus en verhalen in de val te lopen. Ze moeten dan al hun moed en verstand gebruiken om Onnoval te verslaan. Eigenlijk raden we alle boeken uit deze reeks aan. Maar we helpen je middels dit artikel om het beste De Griezelbus boek te vinden. Lees het artikel gauw en kies zelf jouw beste De Griezelbus boek uit!

We hebben je verteld waar de boekenreeks De Griezelbus over gaat. Klinken alle verhalen uit deze reeks interessant? Dan kan het moeilijk zijn het beste De Griezelbus boek uit te kiezen. We willen je graag op weg helpen. Daarom zijn we voor je op zoek gegaan naar de bestverkochte boeken uit deze reeks van dit moment. Aan de hand van dit onderzoek hebben we een top 2 voor je samengesteld. We beschrijven beide boekjes hieronder. Je kunt de boeken dus met elkaar vergelijken en zelf beslissen welk boekje geschikt is voor je kind. Op deze manier helpen we je om het beste De Griezelbus boek voor jouw kind te selecteren.

1. De Griezelbus 1 – Paul van Loon

Om je kind kennis te laten maken met de boeken uit deze reeks, raden we allereerst het eerste deel aan. Dit deel heet De Griezelbus 1 en is De Griezelbus 1 - Paul van Loongeschreven door Paul van Loon. Wij vinden dat dit boekje het beste De Griezelbus is voor personen die deze reeks nog niet kennen. In het boekje maak je kennis met de mysterieuze griezelverhalenschrijver P. Onnoval en zijn griezelbus. Het gaat om een spannend avontuur, dat ook leuk is om te lezen rond Halloween. De kinderen in dit boek worden verwelkomd in de griezelbus en zullen een rit maken die ze nooit zullen vergeten.

In het boek De Griezelbus 1 gaat een klas op een schoolreisje. Echter, de bus die voor de school stopt lijkt niet op de alledaagse bussen. Zo is deze bus beschilderd met afbeeldingen van skeletten, spoken en andere vreemde figuren. Aan de zijkant staat er met grote letters “De Griezelbus”. Aan de binnenkant van de bus is het donker. Wanneer de bus eenmaal begint te rijden, vertelt de schrijver Onnoval allerlei griezelverhalen. Maar het blijkt dat één van de passagiers een akelig geheim heeft. Wat zal dit geheim zijn en durf jij ook in te stappen? Dit spannende boek is wellicht het beste De Griezelbus boek voor jou.

Eigenschappen van het boek De Griezelbus 1:

 • Dit boek zonder illustraties telt 176 pagina’s.
 • Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • Hier gaat het om het eerste deel uit de spannende boekenreeks.
 • In dit boek gaat een klas op een schoolreisje in een unieke, angstaanjagende bus.

2. De Griezelbus 6 – Paul van Loon

Tussen het eerste en het laatste deel van deze boekenreeks zitten er een aantal boeken. Een ander deel dat zeer populair is, is De Griezelbus 6 De Griezelbus 6 - Paul van Loonvan Paul van Loon. Dit is het zesde deel uit de spannende reeks. Ook dit boekje is een leuke Halloweentip. Je ontdekt in dit boekje dat een beroemde schrijver op bezoek komt in de klas. Hij zegt dat als je een schrijver wil worden, je ervoor moet zorgen niet in handen te vallen van F-E-R-L-U-C-I. Hij kan namelijk verhalen echt laten gebeuren en dat is levensgevaarlijk. Wat zal er in dit spannende avontuur gebeuren? Daar vertellen we je over.

In De Griezelbus 6 zie je dat Onnoval graag griezelverhalen schrijft, maar dat hij ook een lief gedicht schrijft voor Liselore. Dit maakt Gino jaloers. Daarom pest hij Onnoval samen met zijn maten en hij lokt hem in de val. Hierna neemt Onnoval wraak met een nieuw verhaal. Hij schrijft over een schoolreisje naar de Andere Werkelijkheid. Voor Gino zal dit schoolreisje met de Griezelbus vreselijk aflopen. Ferluci krijgt het verhaal in zijn klauwen, waardoor het werkelijkheid wordt. Kan Onnoval met behulp van Liselore het verhaal terug stelen en er een ander einde aan schrijven? De klok tikt… Dit spannende avontuur mag je niet missen!

Eigenschappen van het boek De Griezelbus 6:

 • Dit boek bevat angstaanjagende illustraties die het verhaal nog levendiger maken.
 • Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • In het boek maak je kennis met Ferluci die verhalen tot werkelijkheid kan maken.
 • Het gaat hier om het zesde deel uit de spannende boekenreeks en dit deel telt 208 pagina’s.
Foto van Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: