Het beste dieren boek van 2024.

Als je naar een nieuw kinderboek zoekt, dan kun je op verschillende zaken letten. Zo is het handig om na te gaan welk leesniveau een kind heeft. Aan de hand daarvan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een AVI-Start of zelfs een AVI E7 boek.

Beste dieren boek van 2024

Afbeelding
Product
Little Dutch - Mijn eerste dierenboek
In dit grote kijkboek voor jong en oud leer je heel veel dieren uit verschillende leefwerelden kennen. Van het bos tot in de jungle en van de lucht tot in de zee. Naar de prachtige prenten van Little Dutch blijf je kijken en zo ontdek je steeds weer andere dieren. Een perfect kraamcadeauboek om jare... Meer bij Bol.com »

Eric Carle's grote dierenboek
'Eric Carle's grote dierenboek' is een prachtig geïllustreerd en groot, dik prentenboek vol dieren, van de maker van 'Rupsje Nooitgenoeg'. We kennen Eric Carle natuurlijk allemaal van 'Rupsje Nooitgenoeg', maar dit boek onderstreept dat de wereldberoemde prentenboekenmaker ook bosdieren, savannedie... Meer bij Bol.com »

Klein dierenboeken -  Klein slaapdierenboek
Loes Botman weet als geen ander het karakter van de dieren te laten spreken in haar prachtige tekeningen. Dat is ongetwijfeld een van de redenen, dat haar boeken zo graag gelezen en bekeken worden door jonge kinderen. Net als wij krullen alle dieren zich lekker warm op als ze gaan slapen. Zo mooi e... Meer bij Bol.com »

Klein dierenboeken - Klein vogelboek
Welke vogels wonen bij jullie in de tuin? Kun je ze herkennen met je kind? Hierover gaat dit beeldschone kartonboekje met bekende vogels, gemaakt door een echte kunstenaar.... Meer bij Bol.com »

Adam en de dieren
In dit kleurrijke kartonboekje bij de Peuterbijbel zien peuters hoe Adam alle dieren een naam geeft. Grote en kleine dieren; vissen en vogels. In dit boekje komen ze allemaal voorbij. Op deze manier leren peuters op speelse wijze dieren benoemen. Willemijn de Weerd is kinderboekenschrijfster en s... Meer bij Bol.com »

Dit is míjn tuin!
In ‘Dit is míjń tuin’ leer je niet alleen de bazige roodborst kennen, maar nog tien andere bekende tuinvogels. Een vrolijk prentenboek voor jonge kinderen en iedereen die van vogels houdt. Robin Roodborst ontdekt de vogels in de tuin. Maar Robin vindt dat maar niks! ‘Want dit is toch zeker... Meer bij Bol.com »

Drup
Vrolijk en stevig kartonboek over de kringloop van het water voor nieuwsgierige peuters en kleuters.Drup is een kleine waterdruppel. Op een dag valt hij uit de kraan. Ga je met hem mee op reis? In dit kartonboek met stans volg je de weg van Drup van kraan naar riool en van rivier naar zee. Daar ver... Meer bij Bol.com »

Klein dierenboeken -  Klein babydierenboek
Loes Botman weet als geen ander het karakter van dieren te laten spreken in haar prachtige tekeningen. Dat is ongetwijfeld een van de redenen dat haar boeken zo graag gelezen en bekeken worden door jonge kinderen. In dit kartonboekje maken we kennis met een pandabeertje, kangoeroe, ezelsveulen, kalf... Meer bij Bol.com »

Mijn natuurspeurpakket
Wordt een echte natuurdetective met jouw eigen klembord! Ga op pad en vergeet je klembord niet: daarin zitten je speurkaarten, een knutselboek, doebladen en een prachtige poster waarop je kunt afvinken wat je allemaal hebt ontdekt. Of je nu een balkonnetje hebt of een megagazon voor je landhuis, met... Meer bij Bol.com »

Fiep in de natuur
Ga je mee naar buiten? Je kunt er van alles doen: speuren, spelen, ontdekken en nog veel meer. Als je weet waar je kijken moet, kom je allemaal bijzondere beesten tegen. Een boom blijkt opeens een torenflat! Op het strand kun je luisteren naar een concert, en in het bos ga je op microsafari. Nergens... Meer bij Bol.com »

Echter, als het kind nog niet zelf kan lezen, hoef je ook niet te vrezen. Je kunt namelijk ook gewoon een boek uitkiezen aan de hand van een onderwerp. Denk er maar aan dat sommige kinderen dol zijn op boeken over helden en prinsessen. Andere kinderen genieten daarentegen van verhalen over dieren. Behoort jouw kind tot de laatste categorie? Dan is het handig dat je op zoek bent gegaan naar het beste dieren boek. Wij helpen je middels dit artikel om jouw beste dieren boek te vinden.

Je bent dus op zoek naar het beste dieren boek. Dat is begrijpelijk, omdat de meeste kinderen verhalen over dieren interessant vinden. Waarschijnlijk genieten kinderen van dergelijke verhalen, omdat volwassenen hen regelmatig brengen naar een dierentuin of de kinderboerderij. Ook als dat niet het geval is, zijn dieren nog steeds geliefd, omdat veel gezinnen huisdieren hebben. De kinderen zijn dus als het ware omringd door al die schattige of indrukwekkende dieren. Wij willen je graag helpen om het ideale boek over dieren te vinden. Daarom hebben we, aan de hand van de meest populaire dieren boeken van dit moment, een top 5 samengesteld. Iedereen komt dus aan zijn trekken. Bovendien beschrijven we elk boek afzonderlijk. Hierdoor kun je een goed geïnformeerde keus maken bij het uitkiezen van jouw beste dieren boek.

1. Speuren in de dierentuin

Als je naar een nieuw boek zoekt, dan kun je kiezen voor een boek met een hartverwarmend verhaal. Echter, je kunt ook kiezen voor een boekje dat prachtige zoekplaten bevat. Op die manier lees je niet alleen voor, maar stimuleer je ook het Speuren in de dierentuindenkvermogen van je kind. Klinkt een dergelijk verhaalboek met zoekplaten als het beste dieren boek voor jouw kind? Dan kies je voor het boek Speuren in de dierentuin. Dit boek is wellicht het beste dieren boek voor jouw kleine spruit. Het boek is namelijk meer dan alleen een verhaalboek. Zo vind je in het boek behalve vrolijke voorleesverhalen ook nog eens prachtige zoekplaten.

In één van de verhalen in het boek maak je kennis met muisje Nina. Zij vindt het zielig dat er allerlei dieren in de dierentuin zitten. Volgens dit muisje moeten de dieren in vrijheid leven. Daarom besluit ze om ze te bevrijden. Echter, wanneer Nina met de dieren praat, blijkt dat ze gelukkig zijn in de dierentuin. Ze willen dus helemaal niet bevrijd worden. Het boek is bovendien veel uitgebreider. Zo kom je ook prachtige zoekplaten en zoekopdrachten tegen. Om deze opdrachten uit te voeren, gebruik je de uitneembare kartonnen zaklamp. In het boek vind je zelfs leuke weetjes over dieren. Bekijk het boek Speuren in de dierentuin samen met je peuter of kleuter!

Eigenschappen van het boek Speuren in de dierentuin:

 • In het boek vind je vrolijke voorleesverhalen met prachtige zoekplaten.
 • Je kunt dit boekje voorlezen en bekijken met kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Om de zoekopdrachten uit te voeren, gebruik je de uitneembare kartonnen zaklamp.
 • Het boek bevat allerlei leuke weetjes over dieren, dus je kind leert nieuwe dingen terwijl je voorleest.

2. Het bijzondere beestjes boek

De meesten van ons weten dat veel kinderen houden van boeken over dieren. Echter, hun smaken kunnen verschillen. Zo houden bepaalde kinderen van voorleesverhaaltjes over dieren terwijl andere kinderen liever luisteren naar weetjes over dieren.Het bijzondere beestjes boek Wordt jouw kind super enthousiast wanneer hij/zij weer iets nieuws leert over dieren? Dan is het wellicht handig om te kiezen voor een dieren boek met weetjes. Klinkt zo’n boek als het beste dieren boek voor jouw kleine spruit? Kies dan voor het boek Het bijzondere beestjes boek. Dit boek is wellicht het beste dieren boek voor kinderen die houden van weetjes over dieren. Bekijk jij dit boek binnenkort met jouw kind?

In het boek ontdek je hoe langzaam een slak gaat. Je ontdekt ook waarom mieren eigenlijk in een rijtje lopen. Daarnaast kom je ook weetjes tegen over bijvoorbeeld insecten. Het boek laat je namelijk weten of beestjes bang zijn in het donker. Er zijn in het boek nog vele andere weetjes. Hierdoor leert je kind spelenderwijs allerlei nieuwe dingen over dieren. Het kind maakt ook kennis met diverse vliegende, wriemelende en stekende beestjes van over de hele wereld. In het boek wordt er verteld wat de dieren eten, hoe ze jagen en zelfs waar ze hun baby’s krijgen. Je ontdekt zelfs welke dieren op water kunnen lopen. Als extraatje mogen kinderen nagaan of ze alle verstopte beestjes in het boek kunnen vinden. Ontdek allerlei wonderlijke feitjes terwijl je het boek Het bijzondere beestjes boek voorleest!

Eigenschappen van het boek Het bijzondere beestjes boek:

 • Dit boek, voor kinderen van alle leeftijden, bevat weetjes over dieren.
 • Het boek vertelt je onder andere hoe diverse beestjes jagen en wat ze eten.
 • Kinderen mogen in dit boek op zoek gaan naar verschillende beestjes die zich hebben verstopt.
 • Je maakt in dit boek kennis met wriemelende, stekende en vliegende beestjes van over de hele wereld.

3. De Mooiste Vis van de Zee

Hierboven hebben we het gehad over een leuk boek met weetjes over dieren. Er zijn echter ook boeken die leuke verhalen bevatten over dieren. Dergelijke boeken zijn wellicht ideaal om voor te lezen voor het slapengaan. De Mooiste Vis van de ZeeWil je graag een dierenverhaal voorlezen, dat een belangrijke levensles bevat? Dan kennen we wellicht het beste dieren boek voor jou. We verwijzen hier naar het boek De Mooiste Vis van de Zee. Dit boek is het beste dieren boek voor kinderen die van dierenverhalen met een levensles houden. We vertellen je hieronder precies wat er in het boek gebeurt en welke levensles het verhaal met zich meebrengt.

Je maakt in het boek De Mooiste Vis van de Zee kennis met Regenboog. Hij is de mooiste vis in de zee, omdat hij prachtige schubben heeft. Echter, deze vis is eenzaam, omdat hij geen enkele vriend heeft. Dat hij geen vrienden heeft, komt doordat de vis trots en ijdel is. Op den duur geeft hij een van zijn mooie schubben weg. Na een tijdje voelt hij aan hoe prettig het is om dingen aan anderen te geven. Daarom geeft hij meer van zijn glinsterschubben weg. Nu beginnen andere vissen hem aardig te vinden. Regenboog ontdekt op deze manier dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan om de mooiste te zijn.

Eigenschappen van het boek De Mooiste Vis van de Zee:

 • Doordat het boek van dik karton is gemaakt, is het perfect voor jonge kinderen.
 • Dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar leert kinderen dat het belangrijk is om te delen.
 • In het boek is er gewerkt met heldere kleuren en sprekende illustraties die goed tot hun recht komen.
 • Tijdens het voorlezen van het verhaal kun je de dieren van de onderwaterwereld desgewenst aanwijzen.

4. Dikkie Dik – Dikkie Dik gaat in bad

Als je denkt aan dierenboeken, dan denk je misschien aan informatieve boeken. In het andere geval denk je waarschijnlijk aan verhaalboeken, waarin dieren menselijke eigenschappen hebben. Dit is vaak het geval bij kinderboeken. Dikkie Dik - Dikkie Dik gaat in badEr zijn echter ook grappige dierenboeken met korte verhaaltjes. Wij kennen een boekenreeks met korte verhaaltjes over een zeer populaire kater. Is een dergelijk boek het beste dieren boek voor jou? Dan kies je voor een boek uit de Dikkie Dik reeks. Wij raden momenteel het boek Dikkie Dik – Dikkie Dik gaat in bad aan. Dit boek is een superleuke klassieker en is voor jou wellicht het beste dieren boek.

Het leuke van het boek Dikkie Dik – Dikkie Dik gaat in bad is dat het geen alledaags verhaalboekje is. Wat dit boekje extra leuk maakt, is het feit dat het een badboekje is. Dit betekent dat je kind het boek desgewenst gerust kan meenemen in bad. Bovendien krijg je het boek in een stevig netje samen met twee waterspuitertjes. Eén van de spuitertjes is van Dikkie Dik en de andere is van zijn eendje. Plezier in de badkamer is dus gegarandeerd. Ook buiten de badkamer is het boekje echter leuk. Dit komt doordat het boek grappige tekst op rijm bevat. Lees het leuke verhaaltje dus voor en geniet met z’n tweeën van een spannend watergevecht!

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Dikkie Dik gaat in bad:

 • Je kunt dit boekje bekijken met kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Doordat het hier gaat om een badboekje, kun je het boek gerust meenemen in bad.
 • Er is in dit boek gezorgd voor een zeer passend verhaaltje met korte, rijmende zinnetjes.
 • Het zachte badboekje wordt geleverd met twee waterspuitertjes voor extra plezier in de badkamer.

5. Dribbel – Waar is Dribbel?

Misschien ben je er recentelijk achter gekomen dat je kind geniet van verhalen over dieren. Dat is fantastisch, omdat je dan weet welke boeken het kind zullen interesseren. Echter, er zijn enorm veel dieren. Het kan dus voorkomen dat je kind niet van alle dieren houdt,Dribbel - Waar is Dribbel maar slechts enkele dierensoorten. Denk er bijvoorbeeld aan dat verhalen over konijntjes kinderen vaak aanspreken. Echter, ook verhalen over honden en katten zijn geliefd, omdat vele huishoudens dergelijke huisdieren hebben. Is het beste dieren boek voor jouw kind daarom een boek over een hond? Moet het boek tevens een flapjesboek zijn? Dan is het beste dieren boek voor jou het boek Dribbel – Waar is Dribbel?.

Het boek Dribbel – Waar is Dribbel? gaat over de hond Dribbel. Deze hond is al vele jaren populair. Om precies te zijn, herdacht hij zijn veertigste verjaardag in 2020. Het is dus ook niet verbazingwekkend dat de puppy over vrijwel de hele wereld bekend is. Hij is niet zomaar een ware klassieker onder peuters. In dit boekje heeft Dribbel zich verstopt. Daarom ga jij samen met je kind op zoek naar de hond. Je kunt kijken of hij achter de deur zit. Misschien heeft hij zich onder het bed of zelfs in de kast verstopt. Door achter de flapjes te kijken, ontdek je of Dribbel zich op de desbetreffende plek heeft verstopt. Ga dus samen met je kind op zoek naar Dribbel in Dribbel’s beroemdste avontuur.

Eigenschappen van het boek Dribbel – Waar is Dribbel?:

 • Dit stevig kartonboek was het allereerste flapjesboek ooit.
 • Je kunt dit boek bekijken met kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar.
 • In dit boek ga je op zoek naar de puppy Dribbel, die zich heeft verstopt.
 • Om Dribbel te vinden, moet je achter de flapjes in het aantrekkelijke boek kijken.
Foto van Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: