De beste Holland boeken van 2023

Zoek je naar de beste Holland boeken? Dan heb je veel keuzemogelijkheden. Je kunt namelijk kiezen voor boeken die over Nederland gaan, maar ook boeken van auteurs met de familienaam Holland.

Beste Holland boeken van Juni 2023

Afbeelding
Product
Reinaart de vos
Voor het eerst verschenen in 1972. - Het verhaal van Reinaart de Vos is al erg oud, maar nog altijd actueel. Het is een middeleeuwse fabel over dieren, waarin elk dier een bepaalde menselijke ondeugd voorstelt. Reinaart is een sluwe vos die al heel wat streken heeft uitgehaald, en zich telkens weer ... Meer bij Bol.com »

De Tuinen Van Dorr
De Tuinen van Dorr is een boek van Paul Biegel met illustraties van Tonke DragtTwee kinderen, een prinses en een tuinmansjongen, spelen in de tuin van het kasteel. Ze gaan van elkaar houden, maar dat mag niet.`Jij bent de mijnewel', zegt de tuinmansjongen, `maar ik ben de jouweniet'. Het prinsesje w... Meer bij Bol.com »

Zwerftochten Van Aeneas
Nadat Paul Biegel een jaar lang had gewerkt aan een bewerking van het nationale epos van Rome: de Aeneïs, was Fiel van der Veen nog eens anderhalf jaar bezig met het ontwerpen van de illustraties en de complete vormgeving van het boek.Maar voorjaar 1998 was het eindelijk zo ver: De zwerftochten van... Meer bij Bol.com »

Waar is de kleine dino?
In het grote dinosaurusbos is altijd van alles te beleven. De zon schijnt, iedereen speelt lekker buiten: de kleine dino¿s klimmen in de bomen en graven in het zand. Dino Daan speelt het liefst verstoppertje ¿ kun jij hem vinden op de zoekplaten? En hoeveel dino-eieren tel je op elke bladzijde? De... Meer bij Bol.com »

De Tasjesdief
Alex is getuige van een overval. Wat hij ziet had hij beter niet kunnen zien, want voor hij het weet zit hij tot zijn nek in de problemen.Hij raakt verstrikt in een web van chantage en getreiter. Hij zit in de val. Hoe komt hij hier ooit nog uit? Bekroond door de Nederlandse Kinderjury en verfilmd... Meer bij Bol.com »

Japie En Het Zwarte Spook
Alle JAPIE-boeken bijeen, nieuwe editie!Japie is een mal kereltje vol gekkigheid en streken, maar nu ligt hij ziek. Wekenlang saai in bed. Gelukkig heeft hij een vader die elke avond iets voor hem meebrengt: dingen van een rommelzolder. En elke avond vertelt vader een verhaal bij het ding dat hij he... Meer bij Bol.com »

Ijzeren Tapijt
Paul Biegel op de website van Holland: www.uitgeverijholland.nlDe bewoners van het dorpje Pebbel zijn in rep en roer omdat ze niet weten wie. De ruïne van hun kasteel is in oude glorie hersteld, maar door wie?En het wordt nu in al die glorie bewoond, maar door wie? Een afgezette koning? Een Amerika... Meer bij Bol.com »

De Suikersmoes
Gedwongen tot diefstalHet zal je maar gebeuren, dat je door je oudere broer gedwongen wordt om geld te pikken. Ach onzin, dan zeg je toch gewoon dat je het niet wilt?Maar dat nee zeggen soms moeilijk is, blijkt wel uit het verhaal van Anja. Ze wil helemaal geen dief zijn, maar ze is tegelijkertijd b... Meer bij Bol.com »

Alle Dingen Van Daan
Uit het liefdesleven van een scholierJolanda heeft mijn atb'tje gezien. Ze kwam vandaag op school langslopen toen Bert en Harald mijn karretje stonden te bewonderen. Precies op het moment dat ze langskwam, zei Bert dat-ie 't een prachtfiets vond, en volgens mij hoorde ze dat. Ik zag 'r even kijken e... Meer bij Bol.com »

Er is zelfs een Holland-merk, maar je kunt ook kiezen voor een boek dat door een Nederlandse auteur is geschreven. Je keuze hangt dus helemaal af van waar jij naar op zoek bent. We willen je graag op weg helpen en hebben daarom dit artikel geschreven. In dit artikel vertellen we je over enkele superleuke boeken. Lees dit artikel en maak een keus. Zo vind je gemakkelijk de beste Holland boeken voor jouw behoeften.

Hierboven hebben we je verteld dat er verschillende soorten Holland-boeken zijn. Om je op weg te helpen zijn we zelf ook voor je op zoek gegaan naar de beste Holland boeken. Daarbij zijn we eerst nagegaan welke Holland-boeken momenteel het bestverkocht zijn. We hebben aan de hand van dit onderzoek een lijstje samengesteld, bestaande uit twee geweldige boeken. Deze top 2 boeken beschrijven we hieronder. Je kunt dus lezen waar elk boek over gaat en maakt aan de hand daarvan een keuze. Zo lees je in dit artikel over de beste Holland boeken van dit moment.

1. Glazen Hart Verhaal Over Een Loverboy – Femke Deen

Bij het uitkiezen van de beste Holland boeken is het belangrijk om na te gaan welke thema’s je aantrekken. Ben je bijvoorbeeld dol op boeken Glazen Hart Verhaal Over Een Loverboyover verliefdheid en met een beetje drama? Dan is een van de beste Holland boeken voor jou wellicht Glazen Hart Verhaal Over Een Loverboy van Femke Deen. In dit boek is Maartje voor het eerst in haar leven echt verliefd. Ze is verliefd op de knappe, lieve en attente Illias. Voor haar is hij perfect. Hij is ook verliefd op Maartje. Althans, dat denkt Maartje. Anders zou hij haar niet overstelpen met cadeautjes en haar tien keer per dag bellen. Maartje is ervan overtuigd dat Illias de enige is die haar echt begrijpt.

Op een gegeven moment echter verandert de dynamiek van hun relatie. Illias begint erg veel van Maartje te vragen. Ze ziet kanten van hem die ze eigenlijk nooit had willen zien. Voordat Maartje er goed over kan nadenken, zit ze diep in de nesten. Dieper dan ze ooit had kunnen denken. Kan ze zich hieruit redden? En wil ze dat ook wel, want Illias betekent enorm veel voor haar… Hoe zal Maartje deze moeilijke situatie aanpakken? Daar lees je alles over in het boek Glazen Hart Verhaal Over Een Loverboy.

Eigenschappen van het boek Glazen Hart Verhaal Over Een Loverboy:

  • Dit boek zonder illustraties telt 128 pagina’s.
  • Kinderen vanaf ongeveer 14 jaar kunnen dit boek lezen.
  • Het boek is gericht op kinderen met leesniveau AVI E7.
  • In het boek zie je wat voor nadelige effecten verliefdheid kan hebben en hoe je ermee kunt omgaan.

2. Zwerftochten Van Aeneas – Publius Vergilius Maro

We hebben het zojuist gehad over een boek met veel drama. Echter, niet iedereen houdt van dergelijke boeken. Anderen vinden boeken over Zwerftochten Van Aeneasde geschiedenis bijvoorbeeld veel interessanter. Wat dacht je van een boek over de geschiedenis? Klinkt zo’n boek als een van de beste Holland boeken voor jou? Dan kies je voor het boek Zwerftochten Van Aeneas van Publius Vergilius Maro. Dit boek is een navertelling van het verhaal van de Romeinse dichter Vergilius. Hij leefde in de eerste eeuw voor Christus. Het verhaal gaat over de omzwervingen van de Trojaanse held Aeneas vanaf zijn ontsnapping uit het verwoeste Troje. Het verhaal eindigt bij zijn aankomst in Italië.

Dit spannende boek is voor jou wellicht een van de beste Holland boeken. Eerst werkte Paul Biegel een jaar lang aan het boek. Daarna ging Fiel van der Veen nog ongeveer anderhalf jaar aan de slag met het ontwerpen van de illustraties en vormgeving van het boek. Je weet dus dat elk onderdeel van het boek goed doordacht is. In het boek zitten alle twaalf delen van de Aeneïs. De auteur heeft geprobeerd de lijn en poëzie van het verhaal naar de maatstaven van heden in leesbaar Nederlands proza weer te geven. Daarbij zijn opsommingen en omschrijvingen weggelaten die geen weerklank meer vinden bij de hedendaagse lezer.

Eigenschappen van het boek Zwerftochten Van Aeneas:

  • Dit boek bevat geen illustraties.
  • Het boek telt 203 pagina’s.
  • In dit boek lees je het verhaal van de Romeinse dichter Vergilius.s
  • Kinderen vanaf ongeveer 12 jaar of met leesniveau AVI E7 kunnen dit boek lezen.
Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: