Het beste Muis boek van 2024!

Ben je op zoek naar een leuk boekje voor jonge kinderen? Maar moet het een boek uit een reeks zijn, zodat je kind er extra lang van kan genieten? Dan kies je voor de Muis-boekenreeks.

Beste Muis boek van Juli 2024

Afbeelding
Product
De leeuw in de muis
'De leeuw in de muis' is een mooi prentenboek over een muisje dat zo moedig wil zijn als een leeuw. Gaat hem dat lukken?Een klein muisje voelt zich door zijn formaat niet gezien en onbegrepen en kijkt (letterlijk) enorm op tegen de leeuw, die met zijn luide gebrul door iedereen gehoord wordt. Het mu... Meer bij Bol.com »

Woezel & Pip - Dag lief Muisje
Deze uitgave is een samenwerking tussen Dromenjager en stichting Achter de Regenboog. Woezel en Pip rennen door het bos. Ze zoeken kastanjes. Woezels rugzak zit al bijna helemaal vol. 'Kijk, daar zie ik nog wat, Pip,' roept hij en wijst vooruit. Daar ligt iets in de schaduw van een oude eik. het is... Meer bij Bol.com »

Muis - Muis uitdeelboekjes
2x5 dezelfde uitdeelboekjes van Muis, voor op school, thuis of op de crèche. Bij een feestje horen cadeautjes, voor alle kinderen die het meevieren. In deze set zitten 5 exemplaren van twee vrolijke Muisboekjes: Muis maakt muziek en Muis wil spelen. (10 boekjes in totaal om uit te delen) Maak mu... Meer bij Bol.com »

Muisje - Mag ik eens in je luier kijken?
Een ontwapenend prentenboek met flapjes, over de grote nieuwsgierigheid van een klein muisje. Pret verzekerd voor jong en oud. Muisje is ontzettend nieuwsgierig. Overal wil hij in kijken, zelfs in de luiers van zijn vriendjes. Haasje, Geitje, Hondje, Koetje, Paardje en Varkentje, een voor een komen ... Meer bij Bol.com »

Kleine muis zoekt een huis
Kleine Muis vindt een lekkere, grote appel. Maar die appel is zo groot dat hij niet in haar holletje past! Daarom gaat Kleine Muis op zoek naar een huis. Ze vraagt aan al haar dierenvriendjes of ze bij hen kan wonen, maar niemand heeft plaats voor haar. Onderweg neemt ze ook af een toe een hapje van... Meer bij Bol.com »

Thuis bij Muis
Zes gezellige en herkenbare voorleesverhaaltjes op rijm die op een speelse manier uitnodigen tot interactie tijdens het voorlezen. Met Muis is voorlezen een feestje! (2+)Een, twee, drie, een grote PLONS! Nu goed schrobben met de spons. Eerst je armen dan je benen, dan je staart en ook je tenen! Dit... Meer bij Bol.com »

Muis -  Het winkeltje van Muis
Lezen en spelen met Muis, met dit vrolijke pop-upboek met speelfiguurtjes van Muis en haar vriendjes.Muis gaat boodschappen doen. Panda mag mee in het wagentje. Ze stoppen bij de groenteafdeling en de bakkerij, en kopen kaas en yoghurt. Bij de kassa moeten ze afrekenen. En dan is het tijd om boterha... Meer bij Bol.com »

Kunstprentenboeken - Maurits Muis en het Meisje met de parel
Spannend avontuur over Het meisje met de parel, van Gouden Penseel-duo Ingrid en Dieter Schubert. Elke avond, zodra het stil is geworden in het museum, komt Maurits Muis tevoorschijn. Hij rekt zich uit, trekt zijn kraag netjes en strijkt zijn jasje glad. Hij is op weg naar zijn meisje met de pare... Meer bij Bol.com »

Het bos van Muis
Liefdevolle illustraties, uitnodigende flapjes en deurtjes. Een heerlijke tekst om voor te lezen. En hart voor de natuur! In Het bos van muis komt dit alles op een unieke manier samen. Muis maakt een reis door het bos. Hij wil al zijn bosvrienden opzoeken en onderweg geniet hij van het wisselen van... Meer bij Bol.com »

Thuis bij Muis -  Muis telt tot tien
Leer tellen met Muis! Dit stevige en vrolijke kartonboekje met tekst op rijm is perfect om jonge kinderen spelenderwijs te leren tellen.Zes schone SOKKEN hangen klaar, maar welke horen bij elkaar? Vrolijk telboekje op rijm over de twee vriendjes Muis en Beer. Tel je met ze mee? Lees ook Thuis bi... Meer bij Bol.com »

Deze reeks gaat over Muis, die op de boerderij woont. Ze rijdt op een tractor en voert dieren. Ook telt ze haar kuikentjes. De hoofdpersoon heeft verschillende vriendjes, zoals Kees Krokodil, Kora Kip en Eddie Eekhoorn. Samen met deze vriendjes gaat Muis naar verschillende plekken. Muis beleeft allerlei dingen die herkenbaar zijn voor peuters en kleuters. Ben je na het lezen van de inleiding op zoek naar het beste Muis boek? Lees het artikel dan gauw verder en vind jouw beste Muis boek!

Je hebt hierboven gezien dat de Muis-boeken geschikt zijn voor de allerkleinsten. Dat merk je ook wanneer je de boeken in handen hebt. De boeken zijn namelijk van karton gemaakt, zijn onverwoestbaar en zijn soms zelfs interactief. Hierdoor garanderen deze boeken urenlang kijkplezier. Doordat er veel boeken in de reeks zitten, kan het ingewikkeld zijn om het beste Muis boek uit te kiezen. Maak je daar geen zorgen over. Wij helpen je namelijk op weg. We zijn voor je nagegaan welke boeken uit deze reeks momenteel populair zijn. Aan de hand daarvan hebben we een top 2 samengesteld. Ontdek wat deze boeken speciaal maakt en kies daarna zelf jouw beste Muis boek uit.

1. Muis uitdeelboekjes – Lucy Cousins

Als je een boekje uit een populaire reeks wil uitkiezen, kan dit vaak lastig zijn. Het is namelijk zo dat alle boeken uit de reeks leuk zijn. Muis uitdeelboekjes - Lucy CousinsIn zo’n geval is het wellicht handig om na te gaan waarover je precies wil (voor)lezen. Helpt dat niet, dan ga je na waarvoor je het boekje wil gebruiken. Als je graag verhaalboekjes als bedankjes wil geven na een verjaardag, dan zijn uitdeelboekjes wellicht ideaal. Daarom kun je de Muis uitdeelboekjes van Lucy Cousins zien als het beste Muis boek voor jouw behoeften. Deze boekjes kun je uitdelen op de crèche, kinderopvang, school of gewoon thuis.

De set met Muis uitdeelboekjes bestaat uit vijf exemplaren van twee vrolijke Muisboekjes. In totaal kun je dus tien boekjes uitdelen. Het ene verhaal heet Muis maakt muziek en het andere verhaal heet Muis wil spelen. Wanneer je deze boekjes voorleest, ontdek je dat je muziek kunt maken samen met Muis en haar vriendjes. Je kunt ook meespelen met Muis en haar knuffel Panda. Beide boekjes zijn superschattig. Daarom kun je deze set wellicht zien als het beste Muis boek voor jouw behoeften. Schaf de boekjes gauw aan.

Eigenschappen van het boek Muis uitdeelboekjes:

 • Deze leuke uitdeelboekjes bevatten illustraties.
 • Elk boekje telt 14 pagina’s.
 • De set bestaat uit 10 uitdeelboekjes.
 • Je kunt deze verhaaltjes voorlezen aan de allerjongsten of aan peuters.

2. De dieren van Muis – Lucy Cousins

Hierboven heb je gezien dat sommige boekjes ideaal zijn als presentje na een feestje. Andere boekjes zijn gewoon leuk om voor je eigenDe dieren van Muis - Lucy Cousins kind voor te lezen. Kies je voor persoonlijke boekjes, dan is het nog steeds handig als je kindje wat leert van de boeken. Ben je daarom op zoek naar het beste Muis boek waar kinderen wat uit leren? Dan kun je kiezen voor het boekje De dieren van Muis. Dit boek is geschreven door Lucy Cousins.

Als je kiest voor het boekje De dieren van Muis, dan kies je voor een stevig kartonboek. Dit boek bevat tabs van Muis die overal dieren tegenkomt. Je kind ontdekt dus samen met Muis de wereld om hen heen. Je reist met Muis de wereld rond en ontdekt dieren van de oceanen, woestijn, de Noordpool en andere spannende plekken. De kleine handige, stevige tabs zijn zeer geschikt voor kleine handjes.

Eigenschappen van het boek De dieren van Muis:

 • Dit boekje is gericht op kindertjes vanaf ongeveer 10 maanden.
 • Je leert je kleine spruit nieuwe woordjes door dit boek samen met hem/haar door te nemen.
 • Het boek telt 22 pagina’s.
 • De leuke illustraties completeren het boekje.
Foto van Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: