Beste Opa en Oma boek van 2024. Leuk voor oud en jong.

Kinderen brengen meestal veel tijd door met hun ouders. Echter, grootouders spelen ook een belangrijke rol in het leven van hun kleinkind(eren).

Beste opa en oma boek van Juli 2024

Afbeelding
Product
Het grote opa en oma boek
Een boekje vol met opa's oma's - dat is fijn omdat ze vaak de liefste mensen van de hele wereld zijn. Daarom een vrolijk boek op rijm over alle leuke, gekke en lieve dingen die opa's en oma's met hun kleinkinderen doen...Merel en Koen krijgen een nieuwe oppas. Merel wil graag een lieve mevrouw met z... Meer bij Bol.com »

Opa en Oma Pluis
nijntjes bezoek aan haar opa en oma laat zien hoe leuk het is om bij oudere mensen op visite te gaan.... Meer bij Bol.com »

Dribbel - Dribbel bij opa en oma
Een vertederend avontuur van Dribbel! Dribbel gaat op bezoek bij opa en oma. Als hij opa helpt in de tuin, vindt Dribbel iets heel bijzonders. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Als dat maar goed gaat! Dribbel bij opa en oma is een stevig kartonboek met flapjes. De allerkleinsten kunnen met... Meer bij Bol.com »

Enige echte voorleesboek voor opa's en oma's
Deze vrolijke bundel staat boordevol nieuwe avonturen van het mannenkoor, Kobus en Kwak, varken, beer en olifant, en allerlei andere bekende figuurtjes uit de grote voorleesboeken van deze auteurs. Opa’s en oma’s zullen volop genieten van deze bundel, want zij spelen een belangrijke rol in dit b... Meer bij Bol.com »

opa en oma pluis op z'n Brabants
Nijntje gaat graag op bezoek bij opa en oma pluis. Haar opa en oma vinden het ook erg fijn als nijntje komt. Opa heeft speciaal een step voor haar gemaakt en ze mag twee koekjes bij de thee. BRABANTS... Meer bij Bol.com »

nijntje logeert bij opa en oma
Nijntje gaat bij opa en oma logeren. En beertje mag ook mee! Dit stevige kartonboek bevat 6 puzzels oplopend in moeilijkheidsgraad: 2 puzzels van 4 stukken, 2 puzzels van 6 stukken en 2 puzzels van 9 stukken. De puzzels vormen samen het verhaaltje 'nijntje logeert bij opa en oma'.... Meer bij Bol.com »

Zing mee met opa & oma
Wie kent ze niet, de beroemde oud-Hollandse liedjes en versjes, die generaties kinderen leren van hun ouders, opa’s en oma’s, op school en op de crèche? De cd staat bomvol ‘gouwe ouwe’ liedjes en versjes (maar liefst 86 stuks!) op vrolijke wijze voorgedragen en gezongen door Karin Bloemen. ... Meer bij Bol.com »

opa en oma pluus in 't Zeêuws
In Opa en Oma Pluus gaat Nijntje op visite bij opa en oma Pluus. 'Opa heeft voe Nijn een step emaèkt' en 'Nijn breid'n een werme dasse voe Oma Pluus'. Bij de thee eten ze 'beuterkoekjes'.... Meer bij Bol.com »

opa en oma pluus in 't Achterhooks
Nijntje gaat op visite bij opa en oma Pluus en 'die heeln heel völle van nijn en opa pluus hebbe veur nijn een step emaakt'. Bij de thee eten ze 'botterkeukskes', want Nijntje, opa en oma Pluus spreken Achterhooks.... Meer bij Bol.com »

Opa en oma pluus in het Twents
Nijntje gaat op visite bij opa en oma pluis en ‘kiek der achterhen’. ‘Zee warren met Nijn slim wies en opa Pluus har nen gleier maakt’. Bij de thee eten ze ‘möpkes’, want nijntje, opa en oma pluis spreken Twents dialect.Kinderen in Nederland leren nijntje vooral kennen doordat het aan h... Meer bij Bol.com »

Het is daarom niet verbazingwekkend dat er verschillende boeken zijn over de band tussen kleinkinderen en grootouders. Meestal zijn dergelijke boeken verhaalboeken. Je kunt dan liefdevolle verhaaltjes voorlezen aan je kleinkinderen. Echter, je kunt ook kiezen voor informatieve boeken, die je tips geven over het opa/oma zijn. Het maakt niet uit of je naar een voorleesboek of een informatief boekje zoekt. In beide gevallen is het handig om naar het beste opa en oma boek te zoeken. Wij helpen je graag op weg. Daarom hebben we dit artikel speciaal voor jou geschreven. Nadat je dit artikel hebt gelezen, kun je gemakkelijk jouw beste opa en oma boek uitkiezen. Lees het artikel dus snel!

We hebben je reeds verteld over de verschillende soorten boeken voor grootouders en kleinkinderen. Echter, ondanks je nu weet welke mogelijkheden je hebt, kan het uitkiezen van een boekje toch ingewikkeld zijn. Doordat er namelijk enorm veel keuzemogelijkheden zijn, is het lastig om slechts één boek te selecteren. Daarom helpen wij je op weg. We zijn voor je nagegaan welke boeken voor grootvaders en grootmoeders momenteel het populairst zijn. Aan de hand van dit resultaat, hebben we een top 5 samengesteld met diverse leuke boeken. Sommige boeken zijn verhaalboeken en andere zijn informatieve boeken. Iedereen komt dus aan zijn trekken en vindt gemakkelijk zijn/haar beste opa en oma boek. Door de recensies te lezen, kun je een goed geïnformeerde keus maken. Hier vind je jouw beste opa en oma boek!

1. Het grote opa en oma boek

Grootouders zijn vaak van mening dat ze niet genoeg tijd met hun kleinkind(eren) doorbrengen. Daarom willen ze het beste maken van de tijd die ze met hun kleinkinderen hebben. Meestal houdt dat in dat de grootouders lekker eten Het grote opa en oma boekklaarmaken voor en leuke verhaaltjes voorlezen aan de kleinkinderen. Ben jij ook een grootouder die graag voorleest? Is het beste opa en oma boek voor jou een boekje vol met grootouders in positief daglicht? Dan kies je voor het boek Het grote opa en oma boek. Wij vinden dat dit boek het beste opa en oma boek is over grootouders. Het boekje laat zien dat grootouders vaak de liefste mensen van de hele wereld zijn.

In dit boek kom je verhaaltjes tegen over leuke, gekke en lieve dingen die grootouders met hun kleinkinderen doen. Om deze reden is het boekje geliefd bij vele grootouders en kleinkinderen. Het boek gaat over Merel en Koen. Dit tweetal krijgt in Het grote opa en oma boek een nieuwe oppas. Ze hebben beiden hun eigen verwachtingen van de nieuwe oppas. Waar ze het wel over eens zijn, is dat de oppas net zo aardig moet zijn als hun oude oppas. Tot hun verrassing komt hun eigen grootmoeder oppassen. De kinderen beleven samen met hun oma veel leuke en spannende avonturen. Zo gaan ze voor het eerst met de trein mee. Ze mogen zelfs in de tuin kamperen. Na een tijdje kan oma niet meer oppassen. Gelukkig is opa er nog. Hij is net zo leuk als oma!

Eigenschappen van het boek Het grote opa en oma boek:

 • Dit voorleesboek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Zowel (klein)kinderen als grootouders genieten van dit vrolijke boek op rijm.
 • Het boek laat aan kinderen zien dat grootouders vaak de liefste mensen van de hele wereld zijn.
 • In dit boek komt oma oppassen en ze beleeft met haar kleinkinderen leuke en spannende avonturen.

2. Het opa en oma-boek voor peuters en kleuters

We hebben het zojuist gehad over een leuk boekje voor grootouders en kleinkinderen. In dat boekje kom je verschillende hartverwarmende verhalen tegen over grootouders en hun kleinkinderen. Bovendien worden de verhalen zodanigHet opa en oma-boek voor peuters en kleuters verteld dat ze ook nog grappig en spannend zijn. De verhalen zijn zelfs op rijm, wat het voorlezen nog aangenamer maakt. Is een soortgelijk boekje het beste opa en oma boek voor jou? Maar moet het boek geschikt zijn voor jongere kinderen? Dan kennen we het perfecte boekje voor jou. We verwijzen hier naar het boek Het opa en oma-boek voor peuters en kleuters. Dit boek is wellicht het beste opa en oma boek voor jou. Het boek is namelijk speciaal geschreven voor grootouders en hun jonge kleinkinderen.

In het boek kom je allerlei opa’s en oma’s tegen. Deze personen zijn namelijk vaak de liefste mensen op aarde. Oma’s en opa’s moeten bovendien lang leven, omdat de wereld anders veel te kaal zou zijn. Dit thema kom je tegen in het boek Het opa en oma-boek voor peuters en kleuters. Je geniet daarom van elk moment wanneer je de veertien verhaaltjes op rijm voorleest. De verhaaltjes gaan allemaal over kinderen die van alles ondernemen met hun grootvader en/of grootmoeder. Wat dit boek anders maakt dan het vorige boek, is het feit dat dit boek gericht is op de allerjongsten. Je kunt dus gerust de prachtige, lieve verhaaltjes voorlezen aan je kleinkind dat nog een peuter is.

Eigenschappen van het boek Het opa en oma-boek voor peuters en kleuters:

 • Je komt in dit boek maar liefst veertien verhaaltjes op rijm tegen.
 • De verhaaltjes in dit boek kun je voorlezen aan zeer jonge kindertjes.
 • Vrolijk gekleurde tekeningen completeren de schattige verhaaltjes in het boek.
 • In dit boek ontdek je verschillende verhalen over kinderen die van alles ondernemen met hun grootmoeder en/of grootvader.

3. Handboek voor opa’s en oma’s

Tot nu toe hebben we het steeds gehad over verhaalboeken, die grootouders kunnen voorlezen aan hun kleinkinderen. Er zijn echter ook informatieve boeken voor grootouders (in wording). Men gaat er namelijk vaak vanuit dat Handboek voor opa's en oma'sgrootouders genoeg levenservaring hebben, waardoor ze vanzelf weten wat ze moeten doen. Echter, opa en oma worden is niet zo vanzelfsprekend als sommigen denken. Is daarom het beste opa en oma boek voor jou een soort handboek? Dan lees je binnenkort het boek Handboek voor opa’s en oma’s. Dit boek is wellicht het beste opa en oma boek voor jou. Zoals de naam doet vermoeden, is dit boek namelijk een handboek, dat je tips geeft over het oma/opa zijn.

Het boek Handboek voor opa’s en oma’s laat je zien dat grootouder worden niet zo vanzelfsprekend is. Er wordt als voorbeeld verwezen naar het dierenrijk. Daar komen er nauwelijks grootouders voor. Voor mensen betekenen grootouders juist veel. Maar wat betekent het eigenlijk om opa/oma te zijn? Welke rol hebben grootouders in het digitale tijdperk met sociale media? Je ontdekt zelfs hoe het zit met de zorg voor een kleine baby. Voor de meeste grootouders is het namelijk lang geleden sinds ze een baby in huis hadden. In het kort laat dit boek je alles zien wat een grootouder moet weten. Daarom is dit boekje ideaal om te geven aan aanstaande grootouders.

Eigenschappen van het boek Handboek voor opa’s en oma’s:

 • Het boek is perfect om cadeau te geven aan aanstaande grootouders.
 • Dit boek zit vol met tips en informatie, die op een losse en grappige manier is geschreven.
 • Grootouders krijgen van dit boek een nostalgisch gevoel over de tijd toen zij ouders werden.
 • In het boek vind je niet een heleboel serieuze informatie, maar ontdek je juist leuke weetjes en tips.

4. Het Opa- En Omaboek

Als mensen zijn we allemaal uniek. Daarom hebben we ook allemaal onze eigen voorkeuren. Dit geldt ook voor onze voorkeuren op het gebied van boeken. Hierboven hebben we een boek gerecenseerd met tips voor grootouders. Het Opa- En OmaboekDe tips worden echter op een humoristische wijze gegeven. Sommige grootouders zoeken echter naar boeken met een wat serieuzere toon. Klinkt een dergelijk boek met “serieuze” weetjes als het beste opa en oma boek voor jou? Dan kun je kiezen voor het boek Het Opa- En Omaboek. Het boek is wellicht het beste opa en oma boek voor jou. Je vindt er namelijk alles in wat grootouders moeten weten. Het boek zit niet zomaar vol inspiratie om zelf de leukste en gezelligste grootouder te zijn.

Voor veel grootouders is Het Opa- En Omaboek een onmisbaar boek. Het boek bevat namelijk belevenissen, tips en adviezen. Eigenlijk ontdek je gewoon alles wat opa’s en oma’s moeten weten. Zo word jij de liefste en meest bijzondere grootouder. Het boek biedt bovendien niet alleen veelzijdige informatie. Zo kun je er ook vele praktische tips en ervaringen van andere grootouders in vinden. Je weet dus precies wat je wel en niet kunt doen wanneer je kleinkinderen geboren worden of op bezoek komen. Als je dit boek in huis hebt, word je waarschijnlijk de meest geliefde grootouder van je kleinkinderen. Koop het boek daarom gauw!

Eigenschappen van het boek Het Opa- En Omaboek:

 • Voor veel “nieuwe” grootouders is dit boek zeer herkenbaar en tevens een echte aanrader.
 • Je vindt in dit boek veelzijdige informatie, praktische tips en ervaringen van andere grootouders.
 • In dit boek komen veel grootouders aan het woord en zij nuanceren de tekst met hun eigen ervaringen en meningen.
 • De behartenswaardige adviezen, aardige citaten en leuke tips maken dit boek van grootouders voor grootouders zeer geliefd.

5. Enige echte voorleesboek voor opa’s en oma’s

Bepaalde grootouders lezen liever boeken met tips en trucs. Zo kunnen zij erachter komen hoe ze de beste grootouders kunnen zijn. Andere grootouders kiezen voor een andere aanpak. Zo kiezen zij voor interessante voorleesboeken, waardoor ze leukeEnige echte voorleesboek voor opa's en oma's momenten creëren met hun kleinkinderen. Behoor jij tot de laatste categorie en is het beste opa en oma boek voor jou daarom een voorleesboek? Dan kun je kiezen voor de eerste twee boeken in deze reeks. Wil je toch liever boeken met iets meer variatie? Dan raden we het boek Enige echte voorleesboek voor opa’s en oma’s aan. Dit boek is wellicht het beste opa en oma boek voor jou. Het boek bevat namelijk verhalen over allerlei onderwerpen, hoewel grootouders een belangrijke rol spelen in de verhalen.

Om precies te zijn, staat deze vrolijke bundel boordevol avonturen van het mannenkoor. Ook Kobus en Kwak, beer, olifant en varken komen samen met allerlei andere bekende figuurtjes voor in het boek. De figuurtjes zijn afkomstig uit de grote voorleesboeken van de auteurs die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit boek. Doordat grootouders een belangrijke rol spelen in het boek, genieten opa’s en oma’s ook extra van dit boek. Denk maar aan het verhaal over opa Brom, die in de kleuterklas van alles meemaakt. De lezer maakt in dit boek tevens kennis met de excentrieke oma Wortelbloem. Tijdens het voorlezen van het Enige echte voorleesboek voor opa’s en oma’s geniet je met je kleinkinderen van grappige verhaaltjes!

Eigenschappen van het boek Enige echte voorleesboek voor opa’s en oma’s:

 • Sommige verhaaltjes zijn in dichtvorm geschreven.
 • In dit boek kom je verschillende verhalen tegen over grootouders.
 • Het voorleesboekje bevat grappige tekeningen en leuke verhaaltjes.
 • Je kunt (aanstaande) grootouders verrassen door hen dit boek cadeau te doen.
 • De verhaaltjes in het boek kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
Foto van Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: