Het beste voel- en knisperboekje van 2024

Wist je dat voorlezen aan kinderen verschillende voordelen met zich meebrengt? Je draagt immers bij aan de hersenontwikkeling van het kind. Daarnaast leer je hem over de verschillende aspecten van het leven.

Beste voel- en knisperboekje van Juli 2024

Afbeelding
Product
Zacht knisperboek baby - box speelgoed - zwart wit contrasterend sensorisch
De hersenen van baby's werken niet helemaal hetzelfde als die van volwassenen. Er gebeurt zoveel in deze nieuwe wereld dat hun hersenen volledig overweldigd kunnen raken. Vormen en patronen met een hoog contrast bieden de baby iets eenvoudigs en aantrekkelijks om zich op te concentreren, en in deze ... Meer bij Bol.com »

dag dieren!
stoffen knisperboekje, dag dieren! Een nieuw knisperboek speciaal ontwikkeld voor baby"s. Uit onderzoek is gebleken dat zij sterke contrasten zoals zwart-wit het beste waarnemen. De zwart-witte dierenillustraties van Dick Bruna lenen zich hier uitstekend voor. Deze illustraties zijn afgebeeld tegen... Meer bij Bol.com »

Imperatoris | Kijk- en Knisperboekje – Baby Speelgoed 6 Maanden/0 Jaar – Baby Ziet Boekje Eerste Jaar - Buggyboekje – Buikligtrainer - Montessori - Zwart Wit
Het Kijk- en Knisperboekje van Imperatoris is speciaal ontworpen voor baby's vanaf 6 maanden oud. Dit baby speelgoed is perfect voor de ontwikkeling van de zintuigen van je kleintje in het eerste jaar van zijn/haar leven. Het buggyboekje heeft een zwarte en witte kleurstelling die zowel visueel aant... Meer bij Bol.com »

Knisperboekjes - mini me - Mijn eerste dieren - knisperboekje - mini me
Knisperboekje met zachte dieren, vilten labels en een piepknopje; interactief; prikkelt de zintuigen Kleintjes zullen het geweldig vinden om kennis te maken met de dieren in dit interactieve stoffen boekje. Het heeft een zachte omslag om aan te voelen, een piepknopje om in te drukken, knisperende b... Meer bij Bol.com »

SES Tiny Talents - Sensory soft dierenstaarten boek - baby boekje stof - knisperboekje
Dit zachte dierenstaarten boek zorgt ervoor dat jouw kleintje verschillende dierenstaarten leert herkennen. Van wie is die felle oranje staart? En wie hoort bij de gestreepte staart? Bovendien worden de zintuigen van je kleintje gestimuleerd door het knisperende geluid en de verschillende texturen.E... Meer bij Bol.com »

Babybijbel Knisperboekje
Een knisperboekje in stijl van de Babybijbel, voor baby's om uren mee te spelen. En voor ouders om voor te lezen, of om voor te zingen. Corien Oranje maakte naar aanleiding van Psalm 139 een nieuwe liedtekst op de melodie van 'Hoofd, schouders, knie en teen'. Ideaal kraamcadeautje!... Meer bij Bol.com »

nijntje speelt buiten
Nijntje gaat lekker buiten spelen: een stukje wandelen naar de eendjes, naar de speeltuin met vader pluis en samen met haar vriendinnen overgooien met de bal. En wat doet nijntje in de speeltuin?... Meer bij Bol.com »

Cosia Kijk- en Knisperboekje - babyboekje - baby speelgoed 6 maanden - 0 Jaar - montessori speelgoed - Buggyboekje - Buikligtrainer
Ontdek de fascinerende wereld van kleuren en reflecties met ons knisperboekje met spiegel. Dit interactieve speelgoed is speciaal ontworpen om de zintuigen van je kleintje te stimuleren en hun ontwikkeling te bevorderen. Het knisperboekje is voorzien van levendige zwart-witte patronen en contraste... Meer bij Bol.com »

Knisperboekjes - mini me - Kleine Beer - knisperboekje - mini me
Knisperboekje met zachte dieren, vilten labels en een piepknopje; interactief; prikkelt de zintuigen. Laat je kleintje meebeleven wat Kleine Beer zoal doet op een dag met dit interactieve stoffen boekje. Het heeft een zachte omslag om aan te voelen, een piepknopje om in te drukken, knisperende blad... Meer bij Bol.com »

Baby speelgoed/knisperboekje /Educatief Baby Speelgoed / kerstcadeau/ schoencadeautjes sinterklaas/ sinterklaas / Zacht Baby boek /Zacht Speelgoed/Speelgoed voor baby/ Speelgoed Voor Kinderen/zwart en wit boek/
Originele illustratie, leuk en uniek. leuke boek met staarten van dierenMeerlaags materiaal, 180° Vouwbaar driedimensionaal ontwerp.Ingebouwd geluidspapier op de omslag helpt om de aandacht van de baby te trekken.Ingebouwde zachte spons, sterke steken en uitstekende afwerking.Geen vervaging na herh... Meer bij Bol.com »

Er zijn immers boeken over vrijwel alle onderwerpen. Door boeken voor te lezen, leer je kinderen ook allerlei nieuwe woordjes. Bij het uitkiezen van een kinderboek kun je letten op verschillende factoren. Denk er bijvoorbeeld aan dat er verschillende soorten boeken zijn. Sommige boekentypes zijn bovendien overlappend. Zo zijn er voel- en knisperboekjes in de vorm van prentenboeken, aanwijsboeken en ook gewoon voorleesboeken. Ben je op zoek naar het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Wij staan voor je klaar. Lees dit artikel om gemakkelijk het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind te vinden!

In je zoektocht naar het beste voel- en knisperboekje kom je verschillende boeken tegen. Hierdoor kan het op een moeilijke opgave lijken om het ideale boek uit te kiezen. Gelukkig zijn er enkele manieren om het ideale boek uit te kiezen. Je vergelijkt allereerst verschillende boeken met elkaar. Daarbij kun je letten op de doelgroep van de verschillende boeken. Het is tevens handig om uit te kijken naar een bepaald type boek. Je kunt daarnaast letten op de onderwerpen van de verschillende boeken. Elk kind heeft namelijk bepaalde voorkeuren op het gebied van onderwerpen. Om je zoektocht te vergemakkelijken, hebben we een top 5 samengesteld. De boeken in deze top 5 zijn allemaal populaire voel- en knisperboekjes. Je kind zal dus vast wel van deze boekjes genieten. Bovendien beschrijven we alle 5 boeken afzonderlijk. Zo kies je eenvoudig het beste voel- en knisperboekje uit aan de hand van dit artikel!

1. Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik

Heb je een jong kind in huis? Dan is het handig als je leuke voorleesboekjes in huis hebt. Zo kun je het kind op een leerrijke manier bezighouden. Soms kan het moeilijk zijn om het ideale boek uit te kiezen. Kinderen maken dagelijks van alles mee, Dikkie Dik - Elke dag Dikkie Diknet als volwassenen. Het is daarom niet altijd handig om verhalen over hetzelfde onderwerp voor te lezen. Dit betekent echter niet dat je geen boeken over dezelfde hoofdpersonen kunt voorlezen. Is je kind een fan van de oranje kat Dikkie Dik? Is daarom het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind een boekje over deze kat? Dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen namelijk een luxe feesteditie met maar liefst 365 verhaaltjes. Dit boek heet Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik.

Het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik is het beste voel- en knisperboekje voor Dikkie Dik-fans. In het boek zijn er namelijk veel korte verhaaltjes opgenomen. Doordat er 365 verhaaltjes zijn, kun je elke dag van het jaar een nieuw verhaaltje voorlezen. Je houdt je kind dus gedurende een heel jaar aangenaam bezig met verhaaltjes over zijn favoriete ondeugende kat. Het leuke van deze verhaaltjes is bovendien dat de verhaaltjes over verschillende onderwerpen gaan. Zo zijn er verhaaltjes over de seizoenen, Pasen, Sinterklaas en Kerst. Daarnaast vind je in het boek korte tekstjes over verschillende letters van het alfabet. Dankzij de herkenbare emoties die aan bod komen, spreekt het boek jonge kinderen extra aan.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik:

 • In dit boekje vind je 365 korte verhaaltjes over Dikkie Dik.
 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Er zijn in het boekje korte avonturen van de alom bekende oranje kat.
 • Dankzij vrolijke illustraties in verschillende formaten genieten kinderen extra van het boek.
 • Voor peuters en kleuters komen er in dit boek herkenbare emoties aan bod, zoals boosheid, angst en jaloezie.
 • Verschillende alledaagse onderwerpen komen in dit boek aan bod, zoals buiten op onderzoek gaan, plagerijtjes, ruziemaken en vriendschap.

2. Daar Buiten Loopt Een Schaap

Sommige boekjes zijn zeer populair onder jonge kinderen. Als je deze stelling leest, denk je vast wel aan sprookjes. Dat is ook waar, omdat vele kinderen dol zijn op sprookjes. Echter, niet alleen voorleesboekjes zijn populair onder kinderen. Vele Daar Buiten Loopt Een Schaapkinderen genieten immers ook van kijk- en aanwijsboekjes en zelfs boekjes met liedjes. Als je voor een boek met liedjes kiest, dan zing je eerst alleen. Op den duur kent het kindje de liedjes en zingt hij/zij mee. Dit is vooral het geval als het boek gepaard gaat met een CD. Zo kun je de liedjes ook afspelen wanneer je niet meezingt. Is het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind daarom een boek met liedjes? Dan is het boekje Daar Buiten Loopt Een Schaap een aanrader.

Daar Buiten Loopt Een Schaap is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind. Hier gaat het namelijk om een boek met een CD. In het boek staan de woorden van verschillende mooie, peuterliedjes. Alle liedjes van deze bundel zijn bekend. Hierdoor herkent je kindje de liedjes vast wel van de crèche. Nu ben je waarschijnlijk benieuwd geworden naar de liedjes. We geven je een beeld van de liedjes. In het boek zijn er liedjes opgenomen zoals Slaap, kindje slaap en Boer, wat zeg je van mijn kippen?. Je merkt dus dat de liedjes zeer bekend zijn. Misschien wil je de liedjes nu al zingen met je kleine spruit. Koop het boek met de bijbehorende CD dus gauw!

Eigenschappen van het boek Daar Buiten Loopt Een Schaap:

 • Gebruik dit boekje en de CD met kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Dankzij de fantastische platen werk je aan de muzikale vorming van je kind.
 • Je krijgt een audioboek meegeleverd als je dit prachtig verzorgd prentenboek koopt.
 • Er zijn 12 bekende peuterliedjes op de meegeleverde CD, zoals “Witte zwanen, zwarte zwanen”.
 • Dit boekje kan voor een fijn contact tussen (groot)ouder en peuter zorgen en kan de taalschat vergroten.

3. Woezel & Pip – Allemaal dieren

Boekenreeksen zijn zeer populair onder jonge kinderen. Ze maken namelijk samen met hun favoriete boekvriendjes van alles mee. Het avontuur hoeft ook niet te eindigen, want er zijn steeds nieuwe boekjes. Een boekenreeks die momenteel zeer Woezel & Pip - Allemaal dierenpopulair is onder jonge luisteraars is de reeks Woezel en Pip. Deze reeks spreekt kinderen aan, omdat de vriendjes in het boek herkenbare dingen meemaken. Daarnaast genieten kinderen ook van deze verhalen, omdat ze over dieren gaan. Wil je je kind door middel van het beste voel- en knisperboekje over Woezel en Pip dierengeluiden leren? Dan raden we het boekje Woezel & Pip – Allemaal dieren aan.

Het boekje Woezel & Pip – Allemaal dieren is voor jouw kind wellicht het beste voel- en knisperboekje. Dit komt doordat het boekje ideaal is voor fans van Woezel en Pip. Daarnaast gaat het boekje over dierengeluiden. Je kunt je kind dus op een speelse manier leren welke geluiden diverse dieren maken. In het verhaal zingen de hondjes Woezel en Pip een mooi liedje. Zij maken daarbij het geluid “waf waf waf waf”. Echter, ze willen weten hoe een liedje met alle vriendjes uit de Tovertuin zal klinken. Daarom vormen ze een koor. Geluiden zoals “piep”, “miauw”, “oehoe”, “kwaak” en “blub” komen hierbij aan de orde. Je kunt het boekje extra leuk maken door zelf ook al deze geluiden te maken tijdens het voorlezen.

Eigenschappen van het boek Woezel & Pip – Allemaal dieren:

 • Lees dit lieve boekje voor aan kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Het is leuk te weten dat dit boek een deel is van de populaire boekenreeks Woezel en Pip.
 • Woezel en Pip zingen in dit boek een lied en vormen uiteindelijk een koor met andere dieren.
 • Door dit boekje voor te lezen, kun je kinderen leren welke geluiden verschillende dieren maken.

4. De kleine walvis in de winter

Verhalen over vriendschap zijn zeer populair onder jonge kinderen. Dit is namelijk een zeer herkenbaar onderwerp voor hen. Alle kinderen worden immers gestimuleerd om vrienden te maken. Wanneer je klein bent is dit overigens zeer eenvoudig.De kleine walvis in de winter Kinderen raken al bevriend als ze bijvoorbeeld hetzelfde shirt aanhebben. Ook zien kinderen anderen met wie ze spelen al gauw als hun maatjes. Echter, in het leven missen we onze vrienden soms. Wil je een lief boekje over een dergelijk onderwerp voorlezen? Klinkt zo’n boekje bovendien als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Lees dan gauw het boekje De kleine walvis in de winter voor. Dit boekje is wellicht het beste voel- en knisperboekje over het missen van een maatje.

In het boek mist Boy zijn vriend de kleine walvis. Hij heeft het walvisje in de zomer na een storm gered. Echter, nu is het winter en Boy ziet zijn vriendje niet meer. Daarom mist hij de kleine walvis. Hij gaat zelfs op zoek naar de walvis, maar ziet hem nergens. Misschien is er een nieuwe storm nodig om de twee vrienden weer bij elkaar te brengen… De situatie verloopt echter anders. Boy’s vader vaart uit om te vissen en keert niet terug. Daarom gaat Boy naar hem op zoek. Hij vindt wel de lege boot in het ijs, maar zijn vader niet. Hopelijk kan de walvis hem helpen om zijn vader weer te vinden…

Eigenschappen van het boek De kleine walvis in de winter:

 • Het expressieve boekje over vriendschap is gericht op kindertjes vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Prenten in gemengde techniek en zachte kleuren zijn in dit leuke kinderboek warm en expressief.
 • Door de wisselende perspectieven in het boek worden diverse sferen doeltreffend tot leven gebracht.
 • Boy’s vader vaart in dit spannende boekje uit om te vissen, maar komt niet thuis, dus Boy zoekt naar hem.
 • Hoewel je dit boekje ook gerust zelfstandig kunt lezen, is het belangrijk te weten dat het een vervolg is op het boek “De kleine walvis”.

5. Peppa Pig

De meeste kinderen vinden het prettig om te luisteren naar verhalen over herkenbare personen en situaties. Personen in kinderboeken hoeven niet altijd mensen te zijn. Kinderen identificeren zichzelf ook gemakkelijk met dieren. EnkelePeppa Pig bekende dieren in de wereld van kinderen zijn Dikkie Dik, Nijntje en Woezel en Pip. Het varkentje Peppa wordt ook steeds populairder. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de vele leuke YouTube-filmpjes over dit varkentje. Is jouw kind ook zo’n fan van dit varkentje? Dan gaat jouw beste voel- en knisperboekje over het leuke, lieve en stoere varkentje. We verwijzen hier naar het boekje Peppa Pig. Dit boekje gaat over Peppa, haar broertje George, Mamma en Pappa Pig. Samen woont dit gezin in een gezellig huisje, waar ze allerlei avonturen beleven.

Het boekje Peppa Pig is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind. Dit komt doordat het boekje geen voorleesboek is. Het boek stimuleert namelijk de creativiteit van je kindje. Hoe vindt dat precies plaats? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. Het boekje is een interactief magneetboekje. Zo gaan de bekende varkentjes naar verschillende plekken en ze maken van alles mee. Waar je wel rekening mee houdt, is dat de verhaaltjes niet zijn afgerond. Jouw kind kan dus zelf een eind bedenken voor de avonturen. Dit doet je kindje door magneten uit te kiezen. Met deze magneetjes worden de verhaaltjes afgerond. Creatief toch?

Eigenschappen van het boek Peppa Pig:

 • De fantasie van kindertjes vanaf ongeveer 3 jaar wordt gestimuleerd door dit boekje.
 • Dit interactieve magneetboekje stimuleert kinderen om zelf nieuwe verhalen te verzinnen.
 • Doordat je steeds nieuwe verhalen kunt verzinnen, blijft het boekje gedurende langere tijd leuk.
 • Peppa en haar broer George doen in dit boek dingen die ze leuk vinden, maar jij rondt hun avonturen af.
Foto van Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: