Het beste AVI M4 boek van 2024? Een top 5

Misschien bevind je je momenteel in de volgende situatie. Je bent op zoek gegaan naar een leuk kinderboek en bent een aantal geweldige boeken tegengekomen.

Beste AVI M4 boek van Mei 2024

Afbeelding
Product
Grote AVI-boeken - Het grote AVI boek van Paul van Loon
Dikke verhalenbundel van Paul van Loon voor kinderen die leren lezen. De spannende en grappige teksten lopen op in AVI-niveau van Start naar M4. Het bevat veel verschillende soorten teksten, zoals strips, moppen, versjes, toneellezen en (korte) verhalen. Zo kunnen kinderen lekker doorlezen op hun ei... Meer bij Bol.com »

Koen en Lot 7 - De hut van groep 4
De hut van groep 4 van Marianne Busser en Ron Schröder Veilig leren lezen voor leerlingen van de basisschool groep 4 - AVI M4 Veilig en goed leren lezen met de avonturen van Koen en Lot van Marianne Busser en Ron Schröder. Speciaal voor leerlingen van de basisschool groep 4 (AVI M4). Alledaagse h... Meer bij Bol.com »

Billen buikje benen
Vrolijke rijmpjes over billen, buikjes en benen en nog veel meer lichaamsdelen.Is jouw buik bruin of wit? En weet jij waar je naveltje zit?... Meer bij Bol.com »

Pas op, opa! AVI M4
Kerntitel van de Kinderboekenweek 2016: Pas op, opa! Maak kennis met opa Bullebak: de chagrijnigste oude knar van de hele buurt. Met zijn vreselijke snor, nare baard en gemene prikoogjes ziet hij er angstaanjagend uit. En als er een bal in zijn tuin belandt wordt hij ook nog eens woest! Zou jij da... Meer bij Bol.com »

Ik lezen - Pien en Keet gaan op ballet
In de unieke AVI-serie 'Ik lezen' verschijnt weer een nieuw deel over pien en keet voor beginnende lezers! In deze serie brengen wij mooi uitgevoerde gebonden boeken voor een heel toegankelijke prijs. Er verschijnen regelmatig nieuwe titels, op verschillende leesniveaus en heel divers qua onderwerp... Meer bij Bol.com »

Foeksia de miniheks - Foeksia en het beestenfeest
Zelfleesboek uit de bekende Foeksia-serie over de avonturen van een heks met haar mensenvriend Tommie. Midden in de nacht naar de dierentuin… Dat is een lekker gek plan van Foeksia! Tommie gaat mee. Maar een miniheks in de dierentuin… Gaat dat wel goed? De dieren kunnen praten. Alle hokke... Meer bij Bol.com »

De Grap Van Groep 3
auteur: Gisette van Dalen'Ik heb een plan!'Floor kijkt om zich heen.Dan buigt ze haar hoofd naar Bram.Ze zegt zacht wat in zijn oor.'Het is bijna 1 april.daarom verzint groep 3 een grap.Een grap voor de juf!Trapt ze er in?Een vrolijk verhaal voorbeginnende lezers.avi3midden groep 3... Meer bij Bol.com »

Ik lezen - Pien heeft een slaapfeest
Pien gaat naar een slaapfeestje! Dat betekent zelf pizza maken, een kussengevecht en de hele avond lol hebben. Maar waarom doet Feline zo gemeen tegen haar?... Meer bij Bol.com »

Griezelbus 2 - De Griezelbus
Het tweede onheilspellende verhaal uit de bekende ‘Griezelbus’-serie, voor grumorfans van tien jaar en ouder. BETREDEN OP EIGEN RISICO... Vier kinderen neuzen stiekem rond op een autokerkhof. Als er een vreselijk onweer losbarst, schuilen ze in een oude bus. De bliksem slaat in. De verlichtin... Meer bij Bol.com »

De Effies - De effies willen winnen!
Zelf leren lezen met je favoriete sport! Leren lezen is een feest – en wat is er nu leuker dan lezen over je favoriete sport? Deze sportieve bundel bevat drie verhalen op en rond het voetbalveld van de Effies. In Een super doelpunt mag Bas pupil van de week zijn. In Een spannend toernooi hoopt ... Meer bij Bol.com »

Als het aan jou lag, zou je het liefst meerdere tassen met kinderboeken aanschaffen. Echter, je wilde slechts 1 boek uitkiezen. Hoe kun je uit de vele leuke boeken het beste AVI M4 boek uitkiezen? Je kunt het beste kiezen voor een onderwerp dat het kind aantrekt. Sommige kinderen hebben zelfs favoriete auteurs. Dat is dus een goede manier om aan de slag te gaan. Pas daarna let je op het leesniveau. Het is wellicht ook handig om je kind zelf een boek te laten uitkiezen. Ga dus na welke methode ideaal is voor jou en je kind en kies jouw beste AVI M4 boek uit.

We hebben je verteld hoe je te werk kunt gaan om het beste AVI M4 boek uit te kiezen. Doordat er echter enorm veel boeken zijn om uit te kiezen, wordt het maken van een keuze wat moeilijker. Je kijkt daarom misschien naar de vele keuzemogelijkheden en zit met de handen in het haar. Gelukkig zijn er ook andere manieren om het beste kinderboek uit te kiezen. Zo willen wij je graag helpen om het ideale boek uit te kiezen. We hebben daarom een selectie gemaakt van de populairste kinderboeken voor dit leesniveau. Om precies te zijn gaat het om een top 5 selectie. Elk boek uit deze reeks beschrijven we afzonderlijk. Je kunt dus de verschillende boeken met elkaar vergelijken. Zo kies je gemakkelijk het beste AVI M4 boek voor jouw kind uit.

1. Zoeklicht Dyslexie – De Griezelbus 1

Soms kunnen de meest alledaagse voorwerpen zorgen voor een eng gevoel. Dat weet vrijwel elk kind. Een schaduw boven een stoel kan je bijvoorbeeld laten denken dat er een geest in de ruimte is. Kinderen die van griezelverhalen Zoeklicht Dyslexie - De Griezelbus 1houden, vinden dergelijke voorwerpen en situaties geweldig. Speciaal voor hen zijn er daarom allerlei griezelverhalen geschreven. Tijdens het lezen van dergelijke boeken zitten griezelliefhebbers op het puntje van hun stoel. Is jouw kind ook zo dol op griezelverhalen? Dan kennen wij het beste AVI M4 boek voor hem/haar. Hier verwijzen we naar het boek Zoeklicht Dyslexie – De Griezelbus 1. Dit boek is voor griezelliefhebbers wellicht het beste AVI M4 boek. Het boek gaat namelijk over een griezelbus.

In het boek Zoeklicht Dyslexie – De Griezelbus 1 vertelt een voorlezende schrijver diverse griezelverhalen. Verschillende alledaagse voorwerpen spelen hierbij een belangrijke rol. Denk maar aan een stoel, een bakje kattengras en een taart. Deze voorwerpen zijn een aanknopingspunt voor de verhalen. Nu wil je wellicht weten aan wie de verhalen verteld worden. De verhalen worden aan een schoolklas, die door de schrijver werd uitgenodigd, verteld. Bovendien vertelt de auteur de verhalen op een avond in zijn griezelbus. Aan het einde van het verhaal blijkt dat de schrijver met bus en bestuurder een eigen griezelverhaal vormt. Daarbij zorgt het meisje Liselore met de inhoud van haar handtasje voor een oplossing.

Eigenschappen van het boek Zoeklicht Dyslexie – De Griezelbus 1:

 • Het boek maakt deel uit van de reeks Zoeklicht Dyslexie.
 • Een schrijver leest in dit boek een aantal griezelverhalen voor.
 • Er is in dit boek gezorgd voor paginagrote, zwart-witte illustraties.
 • Alledaagse voorwerpen als een bakje kattengras zijn het aanknopingspunt voor de verhalen.
 • De schrijver met bus en bestuurder vormt aan het eind van het verhaal een eigen griezelverhaal.
 • Dit boek is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar met sterke zenuwen, die bovendien graag griezelverhalen lezen.

2. De Effies – De Effies aan de bal

Voordat je een kinderboek uitkiest, is het handig als je weet welke onderwerpen je kind leuk vindt. Er zijn namelijk verschillende kinderboeken waar je uit kunt kiezen. Houd daarbij ook rekening met het genre van het boek. De Effies - De Effies aan de balSommige kinderen lezen bijvoorbeeld graag grappige boeken terwijl andere kinderen juist van griezelverhalen houden. Andere kinderen genieten van boeken over herkenbare situaties of sporten die zij beoefenen. Is jouw kind een fan van voetbal? Dan kennen wij het beste AVI M4 boek voor hem/haar. Het boek waar we naar verwijzen heet De Effies – De Effies aan de bal. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor voetballiefhebbers. Het gaat hier namelijk om een bind-up met 3 succesvolle AVI-boeken over voetbal.

In het boek De Effies – De Effies aan de bal spelen zowel jongens als meisjes een rol. Elk van de drie verhalen in het boek is al eerder afzonderlijk verschenen. Bovendien gaat elk verhaal over voetbalteam de Effies van RVC. In het eerste verhaal, Vier tegen vier, zet Bas zijn tas in de kantine. Wanneer hij zich wil verkleden, is zijn tas weg. Het tweede verhaal gaat over de Effies die op kamp gaan en in tenten slapen. ’s Ochtends blijkt echter dat Bas is verdwenen. Het laatste verhaal heet De held van het veld. In dat verhaal is er een beroemde keeper uitgenodigd, omdat de club 60 jaar bestaat. Helaas is Bas al snel uitgeschakeld wanneer ze penalty’s nemen. Hij betrapt daardoor een autodief op heterdaad.

Eigenschappen van het boek De Effies – De Effies aan de bal:

 • Dit boek is een verzameling van 3 verhalen over voetbal.
 • Voetballiefhebbers vanaf ongeveer 7 jaar genieten van deze verhalen.
 • Elk verhaal is geschreven in een vlotte stijl zonder moeilijke woorden en in korte zinnen.
 • In het boek zijn de verhalen: Vier Tegen Vier, De Effies Gaan Op Kamp en De Held Van Het Veld.
 • Door schrijfstijl van deze verhalen, is deze verhalenbundel ideaal voor kinderen met het leesniveau AVI M4.
 • Tussen, boven en onder de tekst vind je vrolijk gekleurde tekeningen, die een goed beeld van de verhalen geven.

3. Foeksia De Miniheks – Foeksia en het beestenfeest

Bij het beschrijven van het eerste boek uit deze reeks hebben we gesproken over kinderen die van griezelverhalen houden. Er zijn echter ook kinderen die graag lezen over “griezelige” figuren, maar die in een ander jasje zijn Foeksia De Miniheks - Foeksia en het beestenfeestgestoken. Hierbij kun je denken aan een heks, die vriendelijk, avontuurlijk en behulpzaam is. Over het algemeen zijn heksen in boeken en films enge figuren. Toch zijn er ook boeken en films over lieve heksen. Een voorbeeld hiervan is de heks in de boekenreeks Foeksia de miniheks. Klinkt een spannend avontuur uit deze reeks als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Dan raden we het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het beestenfeest aan.

Voor jouw kind is het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het beestenfeest wellicht het beste AVI M4 boek. Dit boek bevat namelijk spanning, avontuur, maar ook veel humor. Hierdoor zorgt het boek voor verschillende emoties. In het boek brengt de miniheks midden in de nacht een bezoekje aan haar mensenvriendje Tommie. Ze besluiten samen op Foeksia’s bezemsteel naar de dierentuin te vliegen. Daar start hun avontuur. De dieren van de dierentuin hebben echter ook zin in avontuur. Daarom maakt Foeksia alle hokken open. Nu kan het Beestenfeest beginnen. Hoe zal dit aflopen? Moeten de dieren na het feest weer terug naar hun hokken? Daar kom je achter wanneer je het boek leest!

Eigenschappen van het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het beestenfeest:

 • Dankzij de vele dialogen is het verhaal levendig en toegankelijk.
 • Er zijn in het boekje 7 korte hoofdstukken van elk ongeveer 3 pagina’s.
 • Het fijne, leuke heksenverhaal is gericht op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Zinnen in het boek zijn relatief kort en het taalgebruik is eigentijds en eenvoudig.
 • Deze uitgave is een onderdeel van de geliefde kinderboekenreeks Foeksia De Miniheks.
 • Vooral meisjes zijn dol op de Foeksia-serie, die prima aansluit bij hun interesse en belevingswereld.
 • Foeksia besluit in dit boekje om midden in de nacht naar de dierentuin te gaan, waarna er een Beestenfeest ontstaat.

4. Het raadsel van de schat

Mysterieuze boeken zijn al vele jaren geliefd onder zowel kinderen als volwassenen. Er is echter wel een verschil tussen de mysterieuze verhalen voor kinderen en volwassenen. Zo zijn de kinderboeken wat eenvoudiger. Dit is Het raadsel van de schatbegrijpelijk, omdat kinderen nog kennis maken met de vele aspecten van het leven. Is jouw kind (net als jij) een fan van mysterieuze boeken? Zoek je daarom naar het beste AVI M4 boek over een mysterie? Dan kun je kiezen voor het boek Het raadsel van de schat. Wij vinden dat dit boek het beste AVI M4 boek voor jonge mysterie-liefhebbers is. Het boek gaat namelijk over een raadsel. Hierdoor is de kans groot dat je kind het spannende boek snel uitleest.

In het boek Het raadsel van de schat komt Geronimo’s lievelingstante op bezoek. Zij vraagt aan Geronimo om mee te gaan om naar om Sub te zoeken. Deze oom is jaren geleden vermist geraakt toen hij met zijn schip naar een schat zocht. Echter, nu heeft tante zijn map naar de schat gevonden. Ze gaat dus niet alleen naar hem op zoek, maar ook naar de schat. Tijdens het lezen kom je erachter dat niet alleen Geronimo en zijn familie naar de schat zoeken. Er zijn immers ook andere kapers op de kust. Zullen Geronimo en zijn tante de schat vinden? Misschien zoekt oom Sub ook nog steeds naar de schat…

Eigenschappen van het boek Het raadsel van de schat:

 • Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar kunnen dit boek gemakkelijk uitlezen.
 • In het verhaal is oom Sub zoek en hij had eens over een schat geschreven in zijn dagboek.
 • Tante Lillie, de lievelingstante van Geronimo, gaat met haar neefjes en nicht op zoek naar oom Sub én de schat.
 • Je komt in dit boek kleurige lettertypes in verschillende groottes tegen en ook veel grappige plaatjes en fantasie.
 • Het boek is perfect voor moeizame lezers, want het superspannende boek is speciaal voor dergelijke lezers ontwikkeld.
 • Dit boek is een onderdeel van de reeks Makkelijk Lezen met korte zinnen, zonder moeilijke woorden en met grote letters.

5. Koen en Lot 8 – Een konijn voor Lot

Vrijwel elk kind wil graag een huisdier hebben. Zo willen vele kinderen een lieve puppy of een schattig poesje hebben. Er zijn echter ook kinderen die andere dieren prefereren. Sommige kinderen willen bijvoorbeeld graag een Koen en Lot 8 - Een konijn voor Lotreptiel als huisdier. Andere kinderen vinden dat hamsters de ideale huisdieren zijn. Er zijn ook kinderen die graag een konijntje willen hebben. Ongeacht van welke dieren je kind houdt, het is belangrijk dat hij/zij weet dat een huisdier veel zorg vergt. Wil je je kind daarom een boekje over een kind en haar huisdier laten lezen? Dan is het beste AVI M4 boek voor hem/haar het boek Koen en Lot 8 – Een konijn voor Lot.

Wij vinden dat dit boek het beste AVI M4 boek is voor kinderen die een huisdier willen hebben. Het boek laat namelijk zien dat zorgen voor een huisdier niet altijd gemakkelijk is. In het boek heeft Lot een lief, wit konijn. Dit nieuwe konijntje Pluis neemt Lot mee naar een veld om te gaan spelen met andere kinderen. Alle kinderen vinden het konijntje prachtig. Plotseling schrikt Pluis van een blaffende hond. Daarom springt hij van schrik uit de kruiwagen en rent er vandoor. Dit bezorgt Lot groot verdriet. Gelukkig wordt het konijntje later naar huis gebracht door een oplettende meneer. Het boek heeft dus een vrolijk einde.

Eigenschappen van het boek Koen en Lot 8 – Een konijn voor Lot:

 • CITO heeft dit leuke boek goedgekeurd.
 • In het boek neemt Lot haar konijn mee naar het veld en raakt hem daar kwijt.
 • Beginnende lezers en dierenliefhebbers vanaf ongeveer 6,5 jaar genieten van dit spannende boek.
 • Dit boek bevat vlot leesbare tekst, die voornamelijk uit korte zinnen bestaat en veel spreektaal bevat.
 • Je komt in de reeks Koen en Lot alledaagse herkenbare thema’s voor kinderen van 6 jaar en ouder tegen.
 • Deze uitgave de serie Koen en Lot zit vol allerlei aantrekkelijke kleurenillustraties die het verhaal ondersteunen.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: