Het beste Trubbel de trol boek van 2024

Veel kinderen houden van fantasierijke verhalen. Daarom is het niet verbazingwekkend dat de boekenreeks Trubbel de trol populair is.

Beste Trubbel de trol boek van 2024

Ben je op zoek naar het beste Trubbel de trol boek? Dan is het handig als je eerst weet waar deze reeks over gaat. Dit boek gaat over Trubbel. Hij is grappig, harig en heeft altijd honger. Trubbel is een jonge trol van 200 jaar oud. Hij woont in het Nevelwoud. Ook Pepijn en Sanne wonen met hun vader in dit woud. Op een nacht ontdekt Trubbel de vuilnisbak van Sanne en Pepijn. Hij komt de vuilnisbak hierna elke nacht leegeten, hoewel hij het liefst eekhoorns eet. Op een dag gaat Pepijn op de loer liggen om na te gaan wie er elke nacht de vuilnisbak leegeet. Hierna krijgt hij de verrassing van zijn leven. Wij helpen je om het beste Trubbel de trol boek te vinden.

Je weet nu dus waar de Trubbel de trol boekenreeks over gaat. Zoek je daarom naar het beste Trubbel de trol boek voor jouw kind? Dan ben je hier op het juiste adres. We zijn namelijk voor je nagegaan welke boeken uit deze reeks momenteel populair zijn. Aan de hand van dit onderzoek hebben we een top 2 lijstje voor je in elkaar gezet. Beide boeken uit de top 2 beschrijven we in dit artikel. Je komt dus te weten waar beide boeken over gaan. Ook lees je wat de belangrijke eigenschappen van het boek zijn. Hierdoor kun je gemakkelijk een vergelijking maken van de twee boeken. Vervolgens beslis je zelf welk boek het beste Trubbel de trol boek voor jouw kind is.

1. Trubbel de trol – Het zwaard van Dinges – Reggie Naus

Bij boeken uit reeksen is het vaak zo dat veel personen eerst het allereerste deel lezen. Hierdoor ontdekken ze precies waar de reeksTrubbel de trol - Het zwaard van Dinges - Reggie Naus over gaat. Ze kunnen dan zelf beslissen of ze meer boeken uit de reeks willen lezen. Bij de Trubbel boekenreeks is dit echter anders. Het eerste deel uit de reeks behoort namelijk niet tot de bestverkochte boeken. Juist het derde deel uit de reeks wordt aanbevolen. Dit deel heet Trubbel de trol – Het zwaard van Dinges. Doordat het verhaal hilarisch en fantasierijk is, is het wellicht het beste Trubbel de trol boek voor jou.

Trubbel de trol – Het zwaard van Dinges is geschreven door Reggie Naus. In dit boek moet Trubbel op reis gaan naar het hoge noorden. Daar moet hij voor de Trollenraad verschijnen. Stiekempjes gaan Pepijn en Sanne met hem mee, ondanks hun vader het daar absoluut niet mee eens is. Trubbel en zijn vrienden maken een genieten van de spannende reis. Echter, bij het bereiken van het noorden, begint het avontuur pas echt. Ze ontdekken namelijk dat de Trollenraad het niet goed vindt dat Trubbel bevriend is met mensenbeesten. Dat is tegen de trollenregels. Als straf moet Trubbel het zwaard van de boze tovenaar Fabinoc… Fibona of, nou ja, Dinges stelen. Klinkt dit boek als het beste Trubbel de trol boek voor jou?

Eigenschappen van het boek Trubbel de trol – Het zwaard van Dinges:

  • Hier gaat het om het derde deel uit de boekenreeks.
  • In het boek zijn er leuke illustraties die het verhaal completeren.
  • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
  • Het boek telt 128 pagina’s.
  • Trubbel wordt in dit boek gestraft, omdat hij mensenbeesten heeft bevriend en hij moet daarom het zwaard van Dinges stelen.

2. Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer – Reggie Naus

Hierboven hebben we gesproken over het derde deel uit de boekenreeks. We hebben daarbij aangehaald dat het eerste deel niet tot Trubbel de trol - De vloek van het Nevelmeer- Reggie Nausde bestverkochte delen behoort. Het andere verhaal uit deze reeks dat zeer geliefd is, is het vijfde deel. Dit deel heet Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer en is ook geschreven door Reggie Naus. Gelukkig kun je de verhalen uit deze reeks los lezen, want dit boek is wellicht jouw beste Trubbel de trol boek. Het boek is immers grappig, maar tegelijkertijd superspannend. Ontdek waar het over gaat.

In het boek Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer zwemmen Pepijn en Sanne dagelijks in het Nevelmeer. Daarom had hun vriend Trubbel hen eerder mogen vertellen dat het op dat meer niet pluis is. Op een dag verdwijnt Pepijn spoorloos. Hierna komen Trubbel en zijn vrienden in een gevaarlijk avontuur terecht. Samen zullen ze ontdekken wat het geheim van het Nevelmeer is. Heb jij enig idee wat het geheim inhoudt? Het maakt niet uit of je een idee hierover hebt of niet, je geniet van elk leesmoment. Hierdoor ontdek je al gauw waarom dit boek het beste Trubbel de trol boek voor jou is.

Eigenschappen van het boek Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer:

  • Dit boek telt 128 pagina’s.
  • Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar genieten van optimaal leesplezier wanneer ze dit verhaal lezen.
  • Er zijn mooie illustraties opgenomen in het boek.
  • In dit boek verdwijnt Pepijn spoorloos in het Nevelmeer, waardoor Trubbel en zijn vrienden in een gevaarlijk avontuur terechtkomen.
  • Het gaat hier om het vijfde deel uit de reeks, een verhaal dat los gelezen kan worden.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: