Kinderboeken over Sinterklaas kopen? 2024 Update

In het leven maken we allerlei dingen mee. Je kunt daarbij denken aan minder leuke momenten zoals het verlies van een geliefde. Er zijn echter ook leuke momenten, zoals verjaardagen, baby’s eerste stapjes, enzovoorts.

Beste Sinterklaas boek van Juni 2024

Afbeelding
Product
Sinterklaas
Beste kijklezers, Jaren geleden schreef ik Sinterklaas en de Pieten een brief met de vraag of ik bij hen langs kon komen. Ze moesten er lang over nadenken, maar toen mocht ik één week logeren op het landgoed in Spanje. Ik tekende het grote huis, de werkplaats, de stoomboot, de Sint-Nicolaasscho... Meer bij Bol.com »

Fien en Teun - Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje
Perfect cadeau voor Sinterklaas: een gezellig en herkenbaar voorleesverhaal over Fien en Teun die Sinterklaas en Pietje spelen (voor 1 tot 6 jaar). Hoera, Sinterklaas is in het land! Fien en Teun mogen vanavond hun schoen zetten. Ze kunnen bijna niet wachten tot het zover is. Ze spelen dat ze Sinte... Meer bij Bol.com »

Het geheime boek van Sinterklaas
De waarheid over de Sint onthuld Wanneer kinderen oud genoeg zijn om de waarheid over Sinterklaas te kennen, is de tijd rijp om in de boeiende achtergrond van de goedheiligman te duiken. Want waar komt die tot de verbeelding sprekende Sint-Nicolaasfiguur eigenlijk vandaan? Hoe wordt hij gezien ten ... Meer bij Bol.com »

Sinterklaas
Humoristisch Sinterklaasverhaal zoals je van Finkers gewend bent. Geen discussies over Zwarte Piet maar een Sinterklaasverhaal van een geheel andere soort.Het gebeurde allemaal op een sinterklaasavond, lang, heel lang geleden. Zo begint het sinterklaassprookje van Herman Finkers. Een verhaal voor ki... Meer bij Bol.com »

Een heel jaar voorlezen!
Vrolijke voorleesbundel waarin Roel en Noor door de seizoenen heen allerlei avonturen beleven.Een voorleesboek vol lente-, zomer-, herfst-, Sinterklaas- en winterpret. Het is bijna lente. Roel en Noor kunnen niet wachten! Ze mogen oma helpen op de kinderboerderij en de babygeitjes een flesje geven.... Meer bij Bol.com »

Samenleesboeken -  Prutspiet
Prutspiet is zenuwachtig. Alleen wie slaagt voor de Grote Pietentest, mag met Sinterklaas mee naar Nederland. Prutspiet is nog nooit mee geweest. Hij doet erg zijn best, maar de test gaat niet zo goed. Mag Prutspiet mee? Of heeft hij het verprutst?... Meer bij Bol.com »

Van kind naar Sint
Hoe zit het nou eigenlijk écht met Sinterklaas? Met behulp van dit boek vertel je hier op een liefdevolle manier over aan je kind. Een manier waarop je niet iets afneemt, maar juist iets toevoegt aan de feestbeleving. Het kind leert wie Sinterklaas ooit was en maakt kennis met de volgende stap in... Meer bij Bol.com »

nijntje sinterklaas omdraaiboek
Dat is een mooi cadeau: een dubbeldik omdraaiboek van nijntje met daarin twee sinterklaasboeken! In 'nijntje zet haar schoen' lees je over wat er allemaal gaat gebeuren: van de aankomst van sinterklaas tot een cadeautje in je schoen vinden. In 'nijntje zingt voor sinterklaas' staan bekende sinterkla... Meer bij Bol.com »

Het grote boek voor Sinterklaas en Kerstmis
Arjan en Marieke wachten vol spanning op Sinterklaasavond. Ze verzinnen cadeautjes voor de Sint, maken verlanglijstjes, gaan kijken als Sinterklaas met de stoomboot aankomt, zetten hun schoen en zingen natuurlijk volop Sinterklaasliedjes. Arjan wil dolgraag een poesje, maar mag dat wel van zijn oude... Meer bij Bol.com »

Het Sinterklaasboek voor peuters en kleuters
Het Sinterklaasboek voor peuters en kleutersAls het weer december wordt, dan staat in elke krantSinterklaas komt met zijn boot vol pakjes naar ons landEen sinterklaasboek voor jonge kinderen.Over de stoomboot en het paard,en over de hoofdpiet, de bakpiet en de wegwijspiet.Over schoentjes bij de scho... Meer bij Bol.com »

Ook diverse feestdagen behoren tot de leuke momenten. Daarom zijn er enorm veel (kinder)boeken geschreven over deze feestdagen. Komt de Sint binnenkort langs? Dan lezen veel ouders en verzorgers boeken over Sinterklaas voor. Zoek je daarom naar het beste Sinterklaas boek? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij vertellen je over verschillende prachtige boeken over Sinterklaas. Je kunt dus gemakkelijk jouw beste Sinterklaas boek uitkiezen. Daarbij kun je kiezen voor een voorleesboek, prentenboek, zelfleesboek, enzovoorts. Verras jouw kind met een prachtig Sinterklaas boek!

Sinterklaas komt elk jaar langs en maakt vele kinderen gelukkig. Kinderen krijgen bijvoorbeeld pepernootjes en andere lekkernijen. Daarnaast mogen zij hun schoen buiten zetten, zodat de Sint er cadeautjes in kan zetten. Doordat deze feestdag voor veel kinderen speciaal is, zijn er enorm veel kinderboeken erover geschreven. Vind je het daarom moeilijk om het beste Sinterklaas boek uit te kiezen? Geen nood! Wij helpen je om het ideale boekje te selecteren. We zijn immers voor je op zoek gegaan naar de best verkochte Sinterklaas boeken van dit moment. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Alle boeken in de top 5 zijn aantrekkelijk voor kinderen (en hun ouders). Vergelijk deze leuke boeken dus gauw met elkaar en kies gemakkelijk jouw beste Sinterklaas boek uit!

1. De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

Als je een kind wil vertellen over een feestdag, dan is het handig om te kiezen voor een goed boek. Meestal kun je zelfs kiezen voor een boek uit een boekenreeks, waar het kind De Zoete Zusjes vieren Sinterklaasvan houdt. Denk je maar in dat veel kinderen dol zijn op de avonturen van De Zoete Zusjes. Deze meiden hebben zelfs een eigen YouTube-kanaal en zijn daardoor nog populairder. Klinkt een boek uit deze reeks als het beste Sinterklaas boek voor jouw kleine spruit? Dan raden we het boek De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas aan. Dit boek is wellicht het beste Sinterklaas boek voor fans van de boekenreeks De Zoete Zusjes.

In het boek De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas komt Sinterklaas weer naar Nederland. Saar en Janna kunnen er haast niet op wachten. Daarom staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht. Vervolgens mogen ze hun schoen zetten. Spannend toch? De zusjes kijken ook nog eens naar het Sinterklaasjournaal. Op het laatst vieren ze samen pakjesavond. Daarnaast gebeurt er nog veel meer in het boek. Janna kan bijvoorbeeld op school een echt pietendiploma verdienen. Door alle drukte vergeet ze zelfs om haar brief aan Sinterklaas te geven. Hoe weet de Sint nu wat ze als cadeautje wil op pakjesavond? Over al deze onderwerpen lees je in het leuke boekje.

Eigenschappen van het boek De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas:

 • In het boek kom je veel illustraties in kleur tegen, die de tekst completeren.
 • Kinderen vanaf ongeveer zeven jaar kunnen dit prachtige verhaaltje zelf lezen.
 • De meiden in deze boekenreeks zijn bekend van het YouTube-kanaal De Zoete Zusjes.
 • Je vindt in het boekje voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar een zoekplaat en een recept voor pepernoten.

2. Het Sinterklaasboek

Als je op zoek gaat naar een boek over een bepaald onderwerp, dan kom je verschillende boekjes tegen. Over vrijwel elk onderwerp zijn er immers (voor)leesboeken geschreven. Het SinterklaasboekSommige van deze verhaalboeken zijn afkomstig uit een boekenreeks. Hierdoor kun je gerust verhalen voorlezen over de lievelingspersonages van je kind. Echter, soms wil je toch iets anders voorlezen. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een boek dat alleen over het desbetreffende onderwerp gaat. Is daarom het beste Sinterklaas boek voor jou een boekje dat alleen over deze feestdag gaat? Dan kies je binnenkort voor het boek, Het Sinterklaasboek. Doordat dit boek alleen over Sinterklaas gaat, is dit boek wellicht het beste Sinterklaas boek voor peuters en kleuters.

In het boek wordt het weer december. Je ontdekt dat er in elke krant staat dat de Sint met zijn boot vol pakjes naar ons land komt. Daarom bereiden alle kinderen zich voor op dit heugelijke moment. Dit is te merken wanneer je het boek voorleest. Je ontdekt namelijk hoe het zit met de stoomboot en het paard. Je ontdekt ook dat er een hoofdpiet, een bakpiet en een wegwijspiet is. Daarnaast vertelt het boek je over de schoentjes die bij de schoorsteen staan. De auteurs vergeten daarbij niet om in te gaan op grote en kleine cadeautjes. Alles over het sinterklaasfeest komt dus aan de orde in dit vrolijke boekje op rijm. Lees Het Sinterklaasboek dus vandaag nog voor!

Eigenschappen van het boek Het Sinterklaasboek:

 • Dit vrolijke boekje is op rijm geschreven, waardoor het extra aantrekkelijk is voor kinderen.
 • Je kunt dit boekje ook voorlezen aan kindjes die voor het eerst het sinterklaasfeest meemaken.
 • Het boek met mooie illustraties is gericht op peuters en kleuters, maar iets oudere kinderen kunnen het ook zelf lezen.
 • In het boek wordt er gesproken over de stoomboot, het paard, verschillende pieten, schoentjes bij de schoorsteen en cadeautjes.

3. Sinterklaas voor grote kinderen

Hierboven hebben we gesproken over een geweldig Sinterklaas boek. We hebben je echter ook verteld dat dit boekje geschikt is voor peuters en kleuters. Daarom is een dergelijk Sinterklaas voor grote kinderenboek minder geschikt voor wat oudere kinderen. Zij willen waarschijnlijk verhalen met iets meer spanning lezen. Gelukkig is er ook een dergelijk boekje geschreven voor wat oudere kinderen. Klinkt een dergelijk boek voor oudere kinderen als het beste Sinterklaas boek voor jou? Dan koop je binnenkort het boek Sinterklaas voor grote kinderen. Dit boek is het beste Sinterklaas boek voor schoolgaande kinderen. Het gaat namelijk over Sinterklaas, maar is op een minder kinderlijke manier geschreven.

Niet alleen de schrijfwijze onderscheidt dit boek en het vorige boek. Ook het onderwerp Sinterklaas wordt anders benaderd in Sinterklaas voor grote kinderen. In het boek komt namelijk naar voren wie Sinterklaas echt was. Je ontdekt tijdens het lezen van het boek welke wonderen de Sint verrichte. Daarnaast ontdek je waarom hij heilig werd verklaart. Als kinderen dit boek lezen, wordt de waarheid geen koude douche, maar een zachte landing. Op die manier doet het boek het kind recht. Dit geweldige boek geeft het sinterklaasfeest een onverwachte, extra dimensie. Het vergemakkelijkt het onthullen van het geheim voor ouders. Elk (groot) kind verdient het om dit boek te lezen!

Eigenschappen van het boek Sinterklaas voor grote kinderen:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • In dit boek komt onder andere naar voren wie Sinterklaas echt was.
 • Met dit boek kun je het geheim van Sinterklaas gemakkelijk onthullen.
 • Illustraties zorgen ervoor dat dit boek extra levendig wordt, waardoor kinderen er nog meer van genieten.

4. Van Sinterklaas tot Sintemaarten

Het sinterklaasfeest is voor velen van ons een magisch moment. Kinderen vinden geweldige cadeautjes in hun schoen, eten allerlei lekkernijen en genieten van leuke momenten.Van Sinterklaas tot Sintemaarten Ook voor volwassenen is dit feest geweldig, omdat zij hun kinderen kunnen verrassen. Echter, we weten allemaal dat de Sint niet op de daken landt om cadeautjes in schoenen te stoppen. Daarom zijn er boeken, zoals het boek hierboven, die het echte verhaal van Sinterklaas vertellen. Zoek jij naar een dergelijk boek, dat ook beschikt over volksverhalen, legenden en jaarfeesten? Dan kennen wij het beste Sinterklaas boek voor jou, namelijk het boek Van Sinterklaas tot Sintemaarten.

Het boek Van Sinterklaas tot Sintemaarten is wellicht het beste Sinterklaas boek voor jou. Dit boek is namelijk niet zomaar een boek over Sinterklaas. In deze bundel kom je namelijk verschillende verhalen tegen. De verhalen gaan over feesten het hele jaar rond. Daarbij wordt iedere periode kort ingeleid. Het fijne van dit boek is bovendien dat de verhalen uit de hele wereld en uit verschillende tijden afkomstig zijn. Je kunt als volwassene dus ook nieuwe dingen leren wanneer je dit boek (voor)leest. In het boek kom je verhalen tegen voor alle leeftijdsgroepen. Deze verhalen zijn fijn om thuis, maar ook elders voor te lezen. Ontdek verschillende volksverhalen, sprookjes, legenden, volksgebruiken en zelfs jaarfeesten in deze prachtige bundel!

Eigenschappen van het boek Van Sinterklaas tot Sintemaarten:

 • Doordat de bundel mooi is geïllustreerd, is het fijn om (voor) te lezen.
 • Dit boek is eigenlijk een bundel met verhalen voor feesten het hele jaar rond.
 • Iedere periode wordt in dit boek eerst kort ingeleid, waarna prachtige verhalen volgen.
 • In het boek kom je volksverhalen, sprookjes, legenden, volksgebruiken en jaarfeesten tegen.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, maar de verhalen zijn geschikt voor alle leeftijdsgroepen.

5. Van kind naar Sint – Sinterklaas boek

Heb je weleens aan ouders/verzorgers gevraagd wanneer kinderen ready zijn om achter de echte betekenis van Sinterklaas/Kerstmis te komen? Als je hen deze vraag hebt gesteld, Van kind naar Sintdan weet je dat de antwoorden verschillen. Sommige ouders zijn van mening dat kinderen al op hun vijfde of zesde jaar klaar zijn voor de waarheid. Anderen vinden dat het kind al een tiener moet zijn. Er zijn ook vele reacties daartussenin. Vind jij dat jouw kind van ongeveer 5 jaar er klaar voor is? Dan kennen wij het beste Sinterklaas boek voor hem/haar. Hier verwijzen we naar het boek Van kind naar Sint.

Het boek Van kind naar Sint is wellicht het beste Sinterklaas boek voor pientere kleuters. In het boek ontdek je namelijk hoe het nou echt zit met Sinterklaas. Je kunt het boek daarom gebruiken om je kind op een liefdevolle manier te vertellen over het echte sinterklaasverhaal. Gelukkig neem je het kind niets af met dit boekje, maar voeg je juist iets toe aan de feestbeleving. Zo leer je jouw kind wie Sinterklaas ooit was. Het kind maakt ook kennis met de volgende stap in het feest, namelijk zelf Sinterklaas worden. Nadat je dit boekje hebt voorgelezen, mag je kind er dit jaar al mee oefenen. Dit kan samen met jou als ouder of verzorgen. Zo zorgt je kind samen met jou voor een onvergetelijk sinterklaasfeest met complotjes en knipoogmomenten. Er blijft gelukkig toch nog een flinke dosis Sint-magie hangen…

Eigenschappen van het boek Van kind naar Sint – Sinterklaas boek:

 • Kinderen vanaf ongeveer 5 jaar genieten met volle teugen van dit boek.
 • Met dit boek vertel je op een liefdevolle manier aan kinderen hoe het nou echt zit met Sinterklaas.
 • Mooie illustraties verrijken dit meeslepende verhaal, waardoor kinderen er maar geen genoeg van krijgen.
 • Door de manier waarop het boek is geschreven neemt het niets af, maar voegt juist iets toe aan de feestbeleving.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: