Het beste zindelijkheid boek van 2024

Kinderen vanaf ongeveer 18 maandjes kunnen lichamelijk klaar zijn om zindelijk te worden. Dit betekent echter niet dat je kind er psychisch al aan toe is. Het kan namelijk tot 2,5 of zelfs 4 jaar kunnen duren voordat het kind helemaal zindelijk is.

Beste zindelijkheid boek van Juni 2024

Ook houd je rekening met terugvallen. Met deze kennis wil je er misschien niet eens aan beginnen om je kind zindelijk te maken. Gelukkig kun je het beste zindelijkheid boek uitkiezen. Dergelijke boekjes zijn vaak handig tijdens de zindelijkheidstraining. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor voorleesboekjes die je voorleest wanneer je kind op het potje of de wc zit. Kinderen kunnen ook identificeren met de hoofdpersoon, waardoor ze beter begrijpen wat er van hen verwacht wordt. Er zijn echter ook boeken voor volwassenen met tips en trucs die je helpen tijdens de zindelijkheidstraining van je kind. Lees dit artikel en vind het beste zindelijkheid boek voor jouw behoeften.

Hierboven hebben we het in het kort gehad over de verschillende soorten boeken over zindelijkheid. Je hebt dus een beeld van wat voor type boeken je zal vinden als je naar het beste zindelijkheid boek zoekt. We gaan echter een stapje verder om je te helpen bij het vinden van jouw ideale boek. Zo zijn we voor je op zoek gegaan naar de bestverkochte boeken over zindelijkheid van dit moment. Dergelijke boeken helpen meerdere ouders en kinderen met de zindelijkheidstraining. Je weet dus dat je een goede keuze maakt als je een keuze maakt uit deze reeks. We hebben een top 2 voor je samengesteld. Je leest dus de beschrijving over deze boeken en kunt vervolgens zelf beslissen welk boek geschikt is voor jou. Aarzel niet langer, lees de onderstaande beschrijvingen en kies jouw beste zindelijkheid boek uit.

1. Zindelijk maken is kinderspel – Debby Mendelsohn

Is het beste zindelijkheid boek voor jou een boek dat je helpt bij de zindelijkheidstraining van je kind? Dan raden we het boek Zindelijk maken Zindelijk maken is kinderspel - Debby Mendelsohnis kinderspel van Debby Mendelsohn aan. Dit boek bevat een effectieve en leuke methode, dus je gaat er graag mee aan de slag. Nadat je dit boek hebt gelezen, kun je je kind zelfs op jongere leeftijd trainen dan tegenwoordig gebruikelijk is. Maar waar gaat het boek eigenlijk over? Het boek laat je stap voor stap zien hoe kinderen in korte tijd zindelijk kunnen worden. Dit gebeurt zonder stres is voor hen en voor jou. Het kijkt bovendien naar zindelijkheid overdag, maar ook ’s nachts.

Het boek Zindelijk maken is kinderspel is wellicht het beste zindelijkheid boek voor jou. Het laat je namelijk zien dat zodra je kind goed kan zitten, je hem/haar kan leren om zindelijk te worden. Dit betekent dat je kind al op de leeftijd van 1 of anderhalf jaar zindelijk kan worden. Een zindelijk kind heeft niet alleen voordelen voor de ouders, maar ook voor het kind zelf. Het kind vindt het namelijk prettig dat hij/zij geen luier meer hoeft te dragen. Kinderen krijgen zelfs plezier in de potjessessies. Dit boek laat je zien dat zindelijk maken geen vervelende opgave is, maar een leuke bezigheid in de dagelijkse routine.

Eigenschappen van het boek Zindelijk maken is kinderspel:

  • Dit boek met illustraties heeft 96 pagina’s.
  • De auteur is psycholoog en moeder van 5 kinderen.
  • In deze heldere en duidelijke handleiding deelt de auteur haar eigen methode en ervaringen met je.
  • Nadat je dit boek hebt gelezen, kun je aan de slag gaan met de zindelijkheidstraining van je kind.

2. Je kind zindelijk krijgen? Dat doe je zo! – Alexandra Vermandel

Er is vast wel een reden waarom je naar het beste zindelijkheid boek zoekt. Misschien heb je een tegensputterende peuter of er zijn vaker ongelukjes Je kind zindelijk krijgen Dat doe je zo - Alexandra Vermandelthuis en onderweg. Deze situaties zorgen voor stres bij de ouders en het kind. Het is namelijk zo dat zindelijkheidstraining niet altijd even gemakkelijk is. Het ene kind wordt haast vanzelf droog, terwijl de zindelijkheidstraining bij een ander kind heel wat voeten in de aarde heeft. Als beide ouders een druk leven hebben, kan zo’n situatie voor extra stres zorgen. Hierdoor wil je de training het liefst voor je uitschuiven. Helaas blijkt dat het later voltooien van zindelijkheidstraining nadelige gevolgen met zich kan meebrengen. Deze gevolgen hebben invloed op het kind, de ouders en de samenleving. Dat laat het boek Je kind zindelijk krijgen? Dat doe je zo! van Alexandra Vermandel zien.

Je kind zindelijk krijgen? Dat doe je zo! laat tevens zien dat zindelijkheid een complex en sociaal leerproces is. Dit proces vraagt inspanning, geduld en tijd. Daarom zijn er in dit boek verschillende nuttige gegevens, raadgevingen en richtlijnen verzameld en gepubliceerd. Ouders en gezondheidswerkers krijgen dus een klare kijk in dit domein. Zo kunnen ze kinderen optimaal begeleiden met tips en trucs. Het is namelijk belangrijk om je peuter droog te krijgen overdag (en ook ’s avonds). Lees het boek en kijk naar de leuke illustraties en ga daarna aan de slag met de zindelijkheidstraining. Vanwege de handige inhoud is dit boek wellicht het beste zindelijkheid boek voor jou en je kind.

Eigenschappen van het boek Je kind zindelijk krijgen? Dat doe je zo!:

  • Het boek heeft illustraties en telt 152 pagina’s.
  • In dit boek ontdek je dat de zindelijkheidstraining niet altijd even gemakkelijk is.
  • Je ontdekt ook waarom het later voltooien van de zindelijkheidstraining nadelige gevolgen kan hebben.
  • Dit boek bevat nuttige gegevens, raadgevingen en richtlijnen op het gebied van de zindelijkheidstraining van kinderen.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: