Het beste AVI E6 boek van 2024! Een top 5 samengesteld

Ben je op zoek naar het beste AVI E6 boek? Als je precies weet welk leesniveau een kind heeft, dan is het werkelijk handig om dat als leidraad te gebruiken.

Beste AVI E6 boek van April 2024

Afbeelding
Product
Alle verhalen van Kikker en Pad
Klassieke verhalenbundel over de avonturen van Kikker en Pad in de verschillende seizoenen.'Pad, Pad,' riep Kikker, 'wakker worden. Het is lente!' 'Buh,' zei een stem ergens in het huis. 'Pad, Pad!' riep Kikker weer. 'De zon schijnt! De sneeuw is aan het smelten. Wakker worden!' 'Ik ben er niet,'... Meer bij Bol.com »

De kleine kapitein
Deze prachtige, geïllustreerde omnibus van 'De kleine kapitein' is een van de meest geliefde kinderboeken uit de Nederlandse jeugdliteratuur, van meesterverteller Paul Biegel. In 2005 was de titel niet voor niets een van de genomineerde kinderboeken voor de prestigieuze Griffel der Griffels.De klei... Meer bij Bol.com »

Het leven van een Loser 2 - Vette pech!
Deel 2 van de populaire serie Het leven van een loser. Door Jeff Kinney, grootste leesbevorderaar ter wereld. Bram Botermans verstopt zich per ongeluk in de meisjestoiletten… Lachen gegarandeerd! De graphic novel Vette Pech! van Jeff Kinney staat bol van de humor. Lachen gegarandeerd met deel 2 u... Meer bij Bol.com »

Eigen-wijs
Liedbundel met 251 liedjes voor alle groepen van de basisschool, voorzien van vele aanleertips en lestipsMet vrolijke tekeningen in full colorAlle opnames van liederen op cd-rom ingesloten (eerste couplet en refrein)... Meer bij Bol.com »

Het leven van een Loser 4 - Een hondenleven
Deel 4 van de populaire serie Het leven van een Loser. Bram beleeft zijn ideale zomervakantie: lekker met de gordijnen dicht zitten gamen. Totdat zijn moeder familie-activiteiten gaat organiseren. Een hondenleven is deel 4 van de waanzinnig populaire graphic novel-serie Het leven van een Loser van... Meer bij Bol.com »

Het leven van een Loser 5 - Niet te doen!
Deel 5 van de populaire serie Het leven van een Loser. Bram ziet alleen maar nadelen aan ouder worden. Voor je het weet heb je namelijk verantwoordelijkheden of sta je op een feestje met rare meisjes. Het leven van een Loser – Niet te doen! is het vijfde deel in de megasuccesvolle serie Het leven... Meer bij Bol.com »

Het leven van een Loser 10 - Ff offline
Brams moeder wil een weekend zonder elektriciteit: iedereen moet helemaal offline! Een regelrechte ramp voor Bram. Zal hij dit overleven? Of wordt de oude wereld hem fataal? Bram Botermans moet helemaal offline in ff offline, deel 10 van Jeff Kinneys graphicnovelserie Het leven van een Loser. Mevr... Meer bij Bol.com »

Het grote kinderliedjesboek
Samen liedjes zingen is een belangrijk element in de ontwikkeling van het jonge kind. Peuters en kleuters zijn heel gevoelig voor muziek. De melodietjes klinken al snel vertrouwd en de teksten die over alles en nog wat gaan, prikkelen de nieuwsgierigheid. Samen liedjes zingen opent nieuwe werelden e... Meer bij Bol.com »

Het leven van een Loser 9 - Flutvakantie
Deel 9 van de populaire serie Het leven van een Loser. De familie Botermans gaat op vakantie, met alle hilarische gevolgen van dien… Met Flutvakantie, deel 9 in de serie Het leven van een Loser van Jeff Kinney, is het weer lachen geblazen. Bram Botermans vindt zichzelf perfect! Maar wij weten bet... Meer bij Bol.com »

Het leven van een Loser 3 - Bekijk het maar!
Deel 3 van de populaire serie Het leven van een Loser. Brams vader denkt nog steeds dat hij een echte vent van zijn zoon kan maken. Daarom wil hij Bram naar een militair zomertrainingskamp sturen. Bekijk het maar! is deel 3 van de waanzinnig populaire graphic novel-serie Het leven van een Loser va... Meer bij Bol.com »

Op die manier weet je vrijwel zeker dat het kind het boek kan lezen. Echter, boeken lezen is meer dan alleen letten op een leesniveau-aanduiding. Het is daarom ook niet raar dat sommige personen boekenwurmen zijn en anderen juist een hekel hebben aan lezen. Wel of niet houden van lezen heeft vaak niet te maken met hoe goed personen kunnen lezen. Meestal speelt het onderwerp van boeken ook een grote rol. Daarom is het handig om ook bij kinderboeken op zoek te gaan naar interessante onderwerpen. Het beste AVI E6 boek is niets anders dan een boek dat past bij de belevingswereld van je kind. Wij helpen je op weg.

Er zijn best veel personen die moeite hebben met het uitkiezen van nieuwe kinderboeken. Dit kan komen doordat men niet weet welke onderwerpen het desbetreffende kind interesseren. Om het uitkiezen van het beste AVI E6 boek voor jou te vergemakkelijken, hebben we dit artikel geschreven. In dit artikel lees je namelijk over de 5 populairste AVI E6 kinderboeken van dit moment. We beschrijven elk boek afzonderlijk, zodat je een goed beeld krijgt over de inhoud van de boeken. Je kunt dan zelf beslissen welk boek ideaal is voor jouw kind. Bovendien bestaat de selectie uit allerlei verschillende thema’s en onderwerpen. Er is dus voor elk kind een geschikt boekje in de lijst. Lees het artikel dus gauw en kies het beste AVI E6 boek voor jouw kind uit!

1. Mees Kees Een Pittig Klasje

Als je op zoek gaat naar kinderboeken, dan kom je enorm veel onderwerpen en thema’s tegen. Dit komt doordat elk kind uniek is en zijn/haar eigen voorkeuren heeft. Zo geniet het ene kind van mysterieboeken terwijl andereMees Kees Een Pittig Klasje kinderen liever lezen over de wonderen van de wereld. Veel kinderen vinden het ook prettig om te lezen over herkenbare situaties. Denk maar aan een verhaal over reizen met de ouders of ruzie met broers en zussen. Leest jouw kind graag over leerlingen die het een en ander op school meemaken? Dan kennen wij het beste AVI E6 boek voor jouw kind, namelijk Mees Kees Een Pittig Klasje.

Dit boek is het herziene eerste deel in de bekende boekenreeks over Mees Kees. De meester in het boek staat voor het eerst voor de klas. Hij moet dus nog een beetje ervaring opdoen voor de klas. Zijn leerlingen helpen hem graag om deze ervaring op te doen. Zo leren de leerlingen hem dat je je pauzeboterhammen het best om kwart over negen kunt eten. Daarbij moet er wel op het bord geschreven worden dat het om een voedselproject gaat. De leerlingen stellen ook voor dat ieder kind slechts één rijtje sommen van de taak maakt. Dan zit namelijk niet iedereen hetzelfde werk te doen. Ontdek welke hilarische dingen de leerlingen hun nieuwe meester nog meer leren in Mees Kees Een Pittig Klasje. Dit boekje is vast wel het beste AVI E6 boek voor jouw kind!

Eigenschappen van het boek Mees Kees Een Pittig Klasje:

 • Het boekje is zeer herkenbaar, omdat het over een schoolsituatie gaat.
 • Dit boek, uit de boekenreeks Mees Kees, richt zich op kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • In het boek vind je schattige illustraties die het verhaal op een grappige manier ondersteunen.
 • Leerlingen helpen hun nieuwe meester in dit boek op een hilarische manier met het “meester zijn”.

2. Het leven van een Loser 10 – Ff offline

Naarmate kinderen groter worden, speelt groepsdruk steeds een grotere rol in hun leven. Ze letten nu meer op hoe ze eruit zien, hoe ze zich kleden, enzovoorts. Geen enkel kind wil immers een loser zijn, hoewel velen zich toch zoHet leven van een Loser 10 - Ff offline voelen. Tegenwoordig kunnen bovendien de meeste kinderen zich geen leven zonder technologie voorstellen. Wil je je kind daarom een verhaal laten lezen over een loser die het overleeft zonder technologie? Dan is jouw beste AVI E6 boek het boek Het leven van een Loser 10 – Ff offline. Dit boek is afkomstig uit de boekenreeks Het leven van een loser. In deze reeks houdt Bram Botermans een soort dagboekje bij. Als hij later rijk en beroemd is, hoeft hij dan niet alle vragen van journalisten te beantwoorden. Dan kan hij hen gewoon zijn dagboek geven. Helaas is Bram heus niet zo bekend. Hij is juist een loser…

In het boek Het leven van een Loser 10 – Ff offline heeft de moeder van Bram een idee. Ze stelt voor dat de hele buurt een weekendje zonder elektronica gaat. Zo ontstaat er vast wel meer contact met de buurt. Bram vindt dat een super slecht idee. Toch lukt het zijn moeder om de nodige handtekeningen te verzamelen. Dus het weekend gaat van start. Volgens Bram en zijn vriend Theo zullen ze het weekend niet overleven. Eerst vervelen de jongens zich dood. Dan komt ook nog de opa van Bram, aan wie Bram een hekel heeft, tijdelijk bij hen inwonen. Hierna gebeuren er allerlei dingen, die ervoor zorgen dat Bram zich absoluut niet meer verveelt.  Wil je weten wat er precies gebeurt? Lees dan gauw het boek, dat wellicht jouw beste AVI E6 boek is!

Eigenschappen van het boek Het leven van een Loser 10 – Ff offline:

 • Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • Het boek maakt deel uit van de boekenreeks Het leven van een loser.
 • Hoewel de illustraties in het boek zwart-wit zijn, vullen ze het verhaal goed aan.
 • In dit boek gebeuren er allerlei dingen, die ervoor zorgen dat een weekend zonder elektronica toch interessant wordt.

3. De kleine kapitein

Als je aan kinderen vraagt wat ze later willen worden, krijg je allerlei verschillende antwoorden. Zo wil het ene kind een stewardess worden, terwijl het andere kind het liefst een politieagent wil worden. Er zijn wellicht ook kinderenDe kleine kapitein die graag kapitein willen worden. Voor dergelijke kinderen zijn er ook leuke leesboeken. Ben je daarom op zoek naar het beste AVI E6 boek over een kapitein? Dan kies je voor het boek De kleine kapitein. Dit boek is wellicht het beste AVI E6 boek voor jouw kind. Het verhaal is fantasierijk, avontuurlijk en bevat ook nog eens veel humor. Hierdoor genieten de meeste kinderen er met volle teugen van. Het boek is bovendien gemakkelijk  te lezen.

In het boek De kleine kapitein zijn kinderen écht de hoofdpersonen in het verhaal. Zo gaan ze zonder volwassenen op reis, wat het verhaal geweldig maakt voor jonge lezers. In het boek maak je kennis met een kleine kapitein. Hij woont in een boot boven op het duin en wil naar het eiland Groot en Groei varen. Daar kun je namelijk in één nacht groot en sterk worden. De kapitein moet echter wachten op een golf die zijn boot terug draagt naar zee. Tijdens het wachten verzamelt het kapiteintje de gekste dingen, waarmee hij zijn boot kan maken. Andere kinderen uit het dorp willen ook mee op avontuur. Dat mag van de kapitein. Op een nacht begint het te waaien en een hoge golf tilt het bootje op. Nu wordt het bootje meegenomen naar de woeste, wilde zee. Het belooft een avontuurlijke reis worden…

Eigenschappen van het boek De kleine kapitein:

 • Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar kunnen dit boek zelf lezen.
 • Het verhaal is zeer avontuurlijk en fantasievol en bevat veel humor.
 • In dit boek gaan kinderen zonder volwassenen op reis, wat het verhaal extra interessant maakt.
 • De kapitein in dit boek wil naar het eiland gaan, waar je in één nacht groot en sterk kunt worden.

4. Het leven van een Loser 4 – Een hondenleven

We hebben in dit artikel reeds gesproken over de avonturen van Bram. Dit is een loser, die hoop heeft dat hij eens rijk en beroemd zal worden. Daarom houdt hij een soort dagboek bij. Is jouw kind een grote fan van de verhalen uitHet leven van een Loser 4 - Een hondenleven deze reeks? Dan is het wellicht handig als je meteen nog een boek uit de reeks aanschaft. Is jouw kind iemand die er moeilijk tegen kan wanneer zijn/haar plannen veranderd worden? In dat geval kennen wij het beste AVI E6 boek over dit onderwerp. We verwijzen hier naar het boek Het leven van een Loser 4 – Een hondenleven. Dit boek is wellicht het beste AVI E6 boek voor jouw kind. Het gaat namelijk over Bram, wiens zomerplannen helemaal worden veranderd.

In het boek wil Bram zijn ideale zomervakantie beleven: lekker met de gordijnen dicht zitten gamen. Bram begrijpt niet waarom iedereen naar buiten wil gaan als de zon schijnt. Zijn ideale vakantie als een zelfbewuste binnen-mens bestaat uit geen verantwoordelijkheden en geen regels. Hij wil gewoon achter zijn computer gamen. Dit lijkt prima te lukken totdat zijn moeder de perfecte vakantie voor hem bedenkt. Ze organiseert zomeractiviteiten met de familie. Volgens zijn moeder zal Bram dit een van de allerbeste vakanties vinden. Bram vindt dit plan vreselijk. Eerst moet hij naar het zwembad en er is zelfs een leesclub voor jongens. Dat kan toch niet? Daarom bedenkt Bram een list. Hij gaat geld verdienen als tuinier. Kan hij daar rijk van worden of zal hij toch activiteiten met de familie moeten ondernemen? Lees Het leven van een Loser 4 – Een hondenleven en krijg daar antwoord op!

Eigenschappen van het boek Het leven van een Loser 4 – Een hondenleven:

 • Dit is het vierde boek uit de reeks Het leven van een loser.
 • Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar kunnen dit grappige boek zelf lezen.
 • In het boek worden de zomerplannen van Bram helemaal in de war geschopt.
 • Pas op, want je kunt tijdens het lezen van dit boek buikpijn krijgen van het lachen.

5. Otje – AVI E6

Sommige kinderen vinden het niet prettig om lange verhaalboeken te lezen. Daarom zijn er voor dergelijke kinderen boeken met meerdere korte verhalen. Bepaalde van deze boeken bevatten verhalen over verschillende onderwerpen.Otje Er zijn ook boeken met korte verhalen over een bepaald personage. Je kunt dergelijke boeken vergelijken met boekenreeksen, die heel korte verhalen bevatten. Klinkt een dergelijk boek met korte verhalen over dezelfde hoofdpersonen als het beste AVI E6 boek voor jouw kind? Dan is het beste AVI E6 boek voor jouw kind het boek Otje. Dit boek bevat meerdere verhalen over de hoofdpersoon Otje en haar vader, Tos, die kok is. De verhalen worden in detail en beeldend verteld, waardoor je elk verhaal op zichzelf kunt lezen.

Verhaaltjes in het boek Otje zijn een aaneenschakeling van de belevenissen van Otje en haar vader. Zo is haar vader ooit zijn papieren kwijtgeraakt. Hij kan ook niet lang een baan houden, mede doordat hij nogal driftig is. Tos wordt weer eens ontslagen. Daarom besluit hij met zijn dochter en hun oude bestelwagen te zoeken naar een rustig plekje om er te wonen. Ze vinden dit plekje. Alle dieren rondom hen, worden hun goede vrienden. Dit geldt vooral voor de vogels. Samen beleven de mensen en de dieren de gekste avonturen. Op een dag willen de vogels Tos aan papieren helpen. Daarom stelen ze een perkament uit het raadhuis. Dit document blijkt belangrijk te zijn. Wanneer Otje het terugbrengt, krijgt Tos als beloning eindelijk zijn papieren. Nu kan hij een hotel kopen, zodat Otje naar school kan gaan…

Eigenschappen van het boek Otje – AVI E6:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen het boek gerust zelf lezen.
 • De illustraties in het boek zien er prachtig uit en maken het verhaal nog levendiger.
 • Dit boek is een aaneenschakeling van verhaaltjes, die ook op zichzelf gelezen kunnen worden.
 • Alles in het boek wordt in detail en beeldend verteld, waardoor je je iedere scène haarfijn kunt voorstellen.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: