Het beste zoekboek van 2024

Als ouder of verzorger wil je het beste voor je kind. Daarom probeer je ook zoveel mogelijk bij te dragen aan de ontwikkeling van je kind. Dit doe je door je kind op jonge leeftijd boeken te geven.

Beste zoekboek van Mei 2024

Afbeelding
Product
Mijn grote voertuigen kijk-en zoekboek
Zie jij de graafmachine met de grote schep? Welke boten liggen er in de haven? Op het bouwterrein, op de boerderij, bij de brandweer of in de stad... in dit mooie boek staan meer dan 100 voertuigen om te ontdekken! De prachtige, gedetailleerde tekeningen nodigen uit tot vertellen. Op die manier wo... Meer bij Bol.com »

Boek Bumba: Mijn groot zoekboek
Wat is er allemaal te zien op de boerderij? En wat gaan we kopen in de winkel? In dit leuke Bumbaboek leert je kind voorwerpen benoemen en terugvinden in de tekeningen. Ga met je peuter op ontdekking in de wereld van Bumba en zijn vriendjes! Zie jij Bumba? Vind je de dolfijn? Speelt Gwido trompet? D... Meer bij Bol.com »

Mijn groot dieren kijk- en zoekboek
Welkom in de vrolijke wereld van de dieren! In het bos dicht bij huis, in het verre Afrika of in het hoge noorden... ga met ons mee op ontdekkingsreis naar de dieren over de hele wereld. Zoek het lieve reekalfje, de ijsberen of kijk naar de olifanten die een bad nemen. Midden in deze bonte dierendr... Meer bij Bol.com »

Dikkie Dik - Dikkie Dik zoekboek
Het 'Dikkie Dik - Zoekboek' is een stevig kartonboek vol zoekplaten om van alles op te zien en ontdekken, voor kinderen vanaf 2 jaar.Samen met Dikkie Dik kunnen nieuwsgierige peuters in dit zoekboek een speurtocht houden. Op de zoekplaten, met thema's als 'Aan het strand', 'In de sneeuw' en 'In het ... Meer bij Bol.com »

Coco - Het bos van Coco
Leer tellen met Coco in 'Het bos van Coco', een prachtig geïllustreerd boek vol grote platen waarin peuters leren tellen terwijl ze op zoek kunnen naar de dieren in het bos. Welke dieren ken jij al? En welke getallen?Welkom terug in het bos van Coco! Maar waar zit Coco eigenlijk? O, daar! En kijk e... Meer bij Bol.com »

Mijn grote Dino kijk en zoekboek
Welkom in de oertijd! Van de dinosaurussen tot de moderne mens... dit boek neemt je mee op een reis door de tijd! Je ontmoet de gevaarlijke Tyrannosaurus rex, ontdekt waarmee de kinderen in de oertijd speelden en maakt een uitstapje naar het museum. Speurdino Hypsi gaat met je mee op ontdekking. Ku... Meer bij Bol.com »

De mooiste vis van de zee - Groot Kartonboek, De mooiste vis van de zee
Dit kan niet meer stuk Thema's: delen, onderwaterwereld Eindelijk is er een groot kartonboek van De mooiste vis van de zee. Kleine handjes zullen dit boek niet snel stuk krijgen. De vereenvoudigde tekst maakt het ook leuk om voor te lezen voor heel jonge kinderen. En de mooie glinsterschubben van ... Meer bij Bol.com »

Het grote flapjesboek van Kikker
Speels en leerzaam boek over tegenstellingen, kleuren, getallen en vormen in de wereld van Kikker, vol grapjes en flapjes! Kikker schildert. En groen is de mooiste kleur van de wereld! Kun jij raden wie er in welk huisje woont? En wat vinden Kikker en zijn vriendjes het lekkerst? Kikker is groot en... Meer bij Bol.com »

Baby ziet - Hey Baby, Kijk !
Dieren knuffelen net als wij! Prikkel je baby’s oogjes met vertederende zwart-wit prenten en knuffel mee met de dieren in dit boek.Baby’s houden van boekjes. Vooral als jij ze voorleest. Ze genieten van je stem, je schoot, je geur… Hey Baby, kijk! toont hoe grote en kleine dieren elkaar op hun... Meer bij Bol.com »

Zoekboeken - Waar is de gele graafmachine?
Beleef eindeloos kijk- en zoekplezier in dit grote zoekboek, boordevol bouwvoertuigen, van graafmachine tot cementmolen. (2+) Op een bouwplaats is van alles te beleven. Er wordt gegraven, getimmerd en gesjouwd. Luuk vindt het prachtig om naar kiepauto’s, graafmachines en hijskranen te kijken. Op ... Meer bij Bol.com »

Hierbij hoef je niet alleen te denken aan verhaalboeken. Ook kijk- en zoekboeken komen goed van pas. Bij dergelijke boeken is er meestal geen sprake van tekst. Echter, de boeken zorgen ervoor dat je kind oplettend wordt. Een zoekboek houdt je kind bovendien langer bezig dan een prentenboek. Het boek vormt zelfs een uitdaging voor het kind: “kan ik alles vinden?”. Om je kind optimaal bezig te houden, is het handig om een passend zoekboek uit te kiezen. Hoe vind je dan het beste zoekboek? Je kunt onder andere letten op het onderwerp. Wij helpen je middels dit artikel om het beste zoekboek voor je kind te vinden.

Het prettige van zoekboeken is dat ze vaak opdrachten bevatten. Denk maar aan “zoek het mannetje met een blauw hemd” of “vind de tijger”. Je kunt je kind urenlang bezighouden met dergelijke boeken. Vaak bevatten zoekboeken ook grote platen met vele details. Je kind kan dan verschillende voorwerpen, mensen en dieren benoemen. Zo maakt je kind kennis met de wereld. Kan het kind een bepaald voorwerp niet benoemen, dan kan hij/zij aan mama vragen wat dat voorwerp is. Hierdoor leert je kind ook allerlei nieuwe woordjes. In dit artikel vertellen we je over de bekendste zoekboeken van dit moment. Je kunt dus gemakkelijk het beste zoekboek uitkiezen. We vertellen je ook waar elk boek over gaat. Hierdoor is het eenvoudiger om een keuze te maken. Lees het artikel dus gauw en kies het beste zoekboek voor jouw kleine spruit uit!

1. Diego / Zoek de dieren

Ken je Diego? Hij is het neefje van Dora. Deze televisiefiguren maken van alles mee. Diego / Zoek de dierenZe zijn namelijk dol op avonturen. Is je kind ook zo leergierig en altijd op zoek naar een nieuw avontuur? Dan kennen wij het beste zoekboek voor hem/haar. We verwijzen hier naar het boek Diego / Zoek de dieren. Dit boek is het beste zoekboek voor fans van de televisiefiguren Dora en Diego. Het unieke van dit boek is dat je kind niet alleen kennis maakt met verschillende dieren. Je kind leert namelijk ook nieuwe woordjes in verschillende talen. In het boek reist Diego samen met zijn zus Alicia en zijn ouders naar diverse landschappen. Samen moeten zij de dieren redden. Het gezin komt onder andere terecht in het oerwoud, in de bergen, in de woestijn en zelfs op de Zuidpool. Hierdoor maakt je kind kennis met dieren van allerlei gebieden. Leuk toch?

Eigenschappen van het boek Diego / Zoek de dieren:

 • In dit boek gaat Diego naar diverse plekken om dieren te redden.
 • Er valt veel te kijken, zoeken en beleven in dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Doordat de prenten lijken op computeranimaties, herkent je kind de plaatjes van de televisie.
 • Het gaat hier om een groot prentenboek met paginagrote illustraties in de vorm van kleurrijke computeranimaties.
 • Per spread zijn er vragen om te beantwoorden, waarbij je kind geconcentreerd moet zoeken naar dieren of voorwerpen.

2. Reuzenzoekboek Dikkie Dik

Ken je Dikkie Dik? Deze vrolijke, maar ook ondeugende kater uit Sesamstraat is Reuzenzoekboek Dikkie Dikal vele jaren razend populair. In de verhaalboeken maakt de kater van alles mee. Het zijn echter zeer herkenbare ervaringen voor jonge kinderen. Hierdoor genieten kinderen (en ook volwassenen) enorm van de verhalen. Is je kind ook zo’n fan van Dikkie Dik? Dan is het beste zoekboek voor hem/haar het boek Reuzenzoekboek Dikkie Dik. In dit boek is de oranjerode kater ook de hoofdrolspeler. Op elke dubbele bladzijde vind je bovendien een reusachtige, kleurrijke prent met veel details. Aan de hand van diverse opdrachten zoek je vervolgens naar Dikke Dik, vormen, dingen of andere dieren. Om alles te vinden, moet je kind goed kijken, zoeken en zelfs tellen. Hoewel de opdrachten vrij eenvoudig zijn, zijn ze ook uitdagend. Doordat elke prent anders is opgebouwd, is het geheel zeer gevarieerd. Is dit het beste zoekboek voor jouw kind?

Eigenschappen van het boek Reuzenzoekboek Dikkie Dik:

 • Kinderen vanaf ongeveer 2 jaar genieten met volle teugen van dit boek over Dikkie Dik.
 • Ondanks de platen veel van dezelfde elementen bevatten, hebben ze allemaal hun eigen invulling.
 • Dit boek stimuleert kinderen niet alleen om dieren en voorwerpen gericht te zoeken, maar ook om te tellen.
 • Er zijn in dit reusachtige boek zoekplaten waarbij, als je het goede weggetje neemt, je ergens anders naartoe geleid wordt.

3. Rik – Zoekboek Rik en de herfst

Rik – Zoekboek Rik en de herfstBij het uitkiezen van een nieuw zoekboek is het handig om op het onderwerp te letten. Als je bijvoorbeeld je kind naar de boerderij wil brengen, dan kun je hem/haar middels een boerderij zoekboek daarop voorbereiden. Is het binnenkort herfst en wil je je kind voorbereiden op dit seizoen? Dan kennen we het beste zoekboek voor jou, namelijk Rik – Zoekboek Rik en de herfst. In dit zoekboek wordt het kouder en de blaadjes vallen van de bomen. Je komt zelfs eekhoorns tegen die nootjes verzamelen. Rik, de hoofdpersoon gaat samen met zijn ouders naar het bos. Hij heeft zijn regenjas en laarsjes aan en verzamelt in zijn mandje herfstblaadjes en kastanjes. Er wordt zelfs een Halloweenfeestje georganiseerd, waar hij mee mag griezelen. Dit alles ontdekt en nog veel meer ontdekt je kind in het spannende zoekboek. Is dit voor jou het beste zoekboek over de herfst?

Eigenschappen van het boek Rik – Zoekboek Rik en de herfst:

 • Dit boekje met 32 pagina’s is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Rik gaat in dit boekje met zijn ouders naar het bos en trekt zijn regenjas en laarsjes aan.
 • Het verhaal wordt doorlopend verteld, maar toch is elke spread een zoekplaat op zichzelf.
 • In dit boek leert je kind over de herfst terwijl hij/zij diverse typische herfstvoorwerpen aanwijst.
 • Onder de illustraties kom je zoekopdrachten tegen, waarvan de antwoorden achter in het boek zijn aangegeven.

4. Mijn allereerste voertuigen zoekboek

Veel jonge kinderen vinden het spannend om naar voorbijgaand verkeer te kijken. Mijn allereerste voertuigen zoekboekZe kunnen daarbij aangeven dat een auto of een bromfiets langsgaat. Daarbij is het ook prettig voor hen als ze de kleuren van de voertuigen kunnen benoemen. Wil je je kind middels het beste zoekboek verder interesseren in voertuigen? Dan kies je voor het boek Mijn allereerste voertuigen zoekboek. Dit boekje gaat, zoals de naam doet vermoeden, over voertuigen. Echter, de voertuigen komen op verschillende plekken voor. Denk maar aan voertuigen in de straten van de stad, op de luchthaven, op de boerderij of in de haven. Doordat je op diverse plekken ook verschillende voertuigen tegenkomt, ontdekt je kind steeds nieuwe voertuigen. Het kind leert op die manier ook verbanden te leggen. Sla snel het beste zoekboek over voertuigen open en zie onder andere een takelwagen, tractor en brandweerwagen aan het werk!

Eigenschappen van het boek Mijn allereerste voertuigen zoekboek:

 • In dit boekje leert je kind meer over voertuigen.
 • Bij elke illustratie hoort een korte, verhalende tekst.
 • Je komt in het boek voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar voertuigen op verschillende plekken tegen.
 • Ontdek met welk voertuig graan wordt geoogst en welke voertuigen je tegenkomt op drukke kruispunten.
 • Het stevig hardkartonnen zoekboek met twee afgeronde hoeken bevat 11 platen met taferelen in en om een grote stad.

5. Mijn allereerste zoekboek

Jonge kinderen zijn vaak nieuwsgierig. Echter, dit betekent niet dat hetzelfde onderwerp Mijn allereerste zoekboekhen lang bezighoudt. Daarom is het handig om te kiezen voor het beste zoekboek over verschillende onderwerpen. Je kunt zelfs kiezen voor een boekje waarbij de objecten gemakkelijk te vinden zijn. Op die manier blijft je peuter het boekje interessant vinden. Wij kennen een dergelijk boek, dat wellicht het beste zoekboek voor jouw kind is. Hier verwijzen we naar het boek Mijn allereerste zoekboek. Dit boekje is perfect als het eerste kijk- en zoekboek van je kind. Hij bevat namelijk niet overweldigend veel onderwerpen. Hierdoor hoeft je kind niet te lang te zoeken, waardoor de zoektocht leuk blijft. Om precies te zijn, bevat dit boekje 11 thema’s. Zo komt ieder kindje aan zijn trekken. Dit stevige boek bevat herkenbare situaties, zoals in het zwembad, bij de dokter, op de bouwplaats enzovoorts.

Eigenschappen van het boek Mijn allereerste zoekboek:

 • De leefwereld van de kleuter Janne staat in dit boek centraal.
 • Dit stevige boekje is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • In dit boek kom je zelfs zoekvragen tegen, waardoor de zoektocht spannend blijft.
 • Dit boekje is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar en bevat herkenbare prenten.
 • Op de bladzijdes aan de linkerkant zie je losse voorwerpen met naam, die je terug kunt vinden op de rechterpagina.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: