Leuke voorleesboeken voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. 2024 update

Door regelmatig te lezen, kun je je woordenschat vergroten. Daarnaast ontwikkel je empathie voor anderen. Je leeft namelijk ook met de personages in een boek mee. Jonge kinderen kunnen nog niet zelf lezen.

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van Juni 2024

Afbeelding
Product
De reuzenkrokodil
De Reuzenkrokodil zou graag een kind opeten. Terwijl hij allerlei stiekeme plannetjes bedenkt om zich te vermommen, schakelt de Nietzogrote gauw de hulp van andere dieren in om hem tegen te houden. De Reuzenkrokodil is een fantastisch kinderboek volledig in kleur van bestsellerauteur Roald Dahl, m... Meer bij Bol.com »

De zeven veren van de papegaai
'De zeven veren van de papegaai' is een klassiek Biegel-voorleesverhaal en een favoriet van velen. Met de gloednieuwe, schitterende illustraties van Linde Faas kan het prachtige kinderboek weer generaties lang mee.De vader van Doenja en Jorkos is houthakker. Elke dag gaat hij met zijn blinkende bijl... Meer bij Bol.com »

De NEEhoorn
In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn.Op een dag ontsnapt de ... Meer bij Bol.com »

De ridder zonder billen
Er was eens een ridder… zonder billen! Er was eens een ridder zonder billen. Die was verdrietig, want het liefst zou hij willen dat hij een prins werd en niet voor heel even, maar voor een lang en gelukkig leven. Een sprookjesachtige oplossing ligt voor de hand, waardoor hij bij zijn droomprinses... Meer bij Bol.com »

De Zoete Zusjes - De Zoete Zusjes lossen het op
'De Zoete Zusjes lossen het op’ is een vrolijk speurverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna (bekend van YouTube). Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar. In ‘De Zoete Zusjes lossen het op’, geschreven door Hanneke de Zoete, vinden Saar en Janna een gouden sle... Meer bij Bol.com »

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 2 - De Tijdmachine
Rutger, Thomas en Paco worden in De Tijdmachine door de katachtige Professnor naar het verleden gestuurd. Hoe komen ze weer terug in het nu? 'De Tijdmachine' is het superspannende tweede boek van YouTubers Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en hun hond Paco. De katachtig... Meer bij Bol.com »

De Zoete Zusjes - De Zoete Zusjes helpen de natuur
'De Zoete Zusjes helpen de natuur’ is een vrolijk avonturenverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna (bekend van YouTube). Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar. In ‘De Zoete Zusjes helpen de natuur’, geschreven door Hanneke de Zoete, zetten Saar en Janna alle... Meer bij Bol.com »

De Gorgels
Fantasierijk en spannend jeugdboek over de avonturen van een jongen met superogen, die vreemde, harige wezentjes kan zien… En ze bestaan echt! Het eerste kinderboek van de bekende cabaretier Jochem Myjer. Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. H... Meer bij Bol.com »

Tijgerlezen -  Een tijger in je bed
Er was eens een tijger die sliep in een echt bed. Geloof je het niet? Toch is het zo! Bibi Dumon Tak schreef een boek voor kinderen die net kunnen lezen met waargebeurde verhalen en dingen die je moet weten als je een beetje wilt kunnen meepraten over tijgers. Bijvoorbeeld dat de huid van tijgers ne... Meer bij Bol.com »

De NEEhoorn en de Slangzaam
Het nieuwe avontuur van De NEEhoorn! Ruzie in het Heerlijke Hartenwoud?! De NEEhoorn zegt nog steeds NEE en hij heeft ruzie met de WELLES-prinses. Alleen… weten ze allebei niet meer waarover het gaat. Als de KUS-m’n-KONT-hond het allemaal wel even denkt op te lossen, wordt het de NEEhoorn te v... Meer bij Bol.com »

Dit betekent dat je leuke verhalen aan hen voorleest. Er zijn voor hen speciale, leuke kinderboeken en peuterboeken. Verhalen in dergelijke boeken zijn gericht op jonge luisteraars. Daarom wordt er bij dergelijke boeken voor thema’s gekozen die dicht bij de belevingswereld van deze kinderen liggen. Echter, naarmate je kind wat ouder wordt, krijgt hij/zij interesse in andere thema’s. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Geen probleem! Speciaal voor deze kinderen hebben wij een boekenlijst samengesteld. Je vindt hier dus gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

Bij het uitkiezen van een voorleesboek kun je je kind erbij betrekken. Hierdoor kies je voor een boek dat zowel de voorlezer als luisteraar aantrekkelijk vindt. Als een kind zelf leest, ga je ook eerst na welke thema’s hij/zij leuk vindt. Je kunt op die manier kiezen voor een boek dat het kind interessant vindt. Houd daarbij ook rekening met de aanbevolen leeftijdsklasse van elk boek. Je laat een kind van 6 jaar namelijk geen boek voor volwassenen lezen. Doordat er zoveel factoren zijn waar je rekening mee houdt, kan het moeilijk zijn om het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar uit te kiezen. Daarom hebben we een top 5 voor je samengesteld met de allerleukste boeken. Lees dus het artikel om het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar te vinden!

1. De Gorgels

Ben je op zoek naar een nieuw voorleesboek? Dan is het handig om na te gaan welke onderwerpen de luisteraar interessant vindt. Sommige kinderen zijn dol op verhalen over dieren. Ze vinden de plaatjes namelijk mooi, maar kunnen zich ook verplaatsen in de schoenen De Gorgelsvan het dier. Is jouw kind een fan van fantasieverhalen? Dan is het handig om te kiezen voor een boek met bijvoorbeeld fantasiewezens. Een leuke kindermysterie is voor vele kinderen ook aantrekkelijk. Klinkt een dergelijk boek daarom als het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kun je het boek De Gorgels voorlezen. Dit boek is voor jouw kind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het boek is namelijk een kindermysterie en tegelijkertijd een fantasieboek.

In De Gorgels ziet de jongen Melle op een nacht een wezentje op de rand van zijn bed zitten. Het wezentje lijkt op een knotje wol, maar heeft ook armpjes, beentjes en 2 puntige oren. Wanneer de jongen het licht aandoet om het wezentje beter te zien, is het wezentje verdwenen. Niemand gelooft Melle wanneer hij vertelt wat hij gezien heeft. Hij weet echter zeker dat hij het wezentje heeft gezien. Na verloop van tijd komt hij erachter dat het wezentje een Gorgel is en Boba heet. Deze wezentjes beschermen kinderen van september tot april, als de R in de maand is. Hun bescherming is nodig vanwege de smerig stinkende, griezelige Groenlandse Brutelaars die kinderen ziek maken…

Eigenschappen van het boek De Gorgels:

 • Zelfs volwassenen genieten van dit humoristische en spannende boek.
 • Dit fantasierijke avontuur gaat over Gorgels, Brutelaars en een heldhaftige jongen.
 • Het voorlezen blijft leuk, omdat een deel van de tekst in vaak paginagrote illustraties staat.
 • Je leest het boek voor aan kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, maar 8-jarige kinderen kunnen het ook zelf lezen.

2. Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm

Welk kind is nou niet dol op sprookjes? Sprookjes zijn geliefd onder kinderen van vrijwel alle leeftijden. Dit heeft te maken met het feit dat een sprookje meestal een vrolijk eind heeft. Ook kom je in sprookjes bloedmooie prinsessen tegen en dappere ridders. Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijmEr is meestal een of andere slechterik, die ten slotte wordt verslagen. Door een sprookje (voor) te lezen, stap je bovendien in een compleet nieuwe wereld. Je verlaat namelijk het hier en nu en ontdekt allerlei nieuwe plekken. Is daarom een sprookjesboek het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kun je kiezen voor het boek Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm. Dit boek is een aanrader, omdat het een sprookjesboek is.

Het boek is tevens voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Je kunt namelijk verschillende prachtige verhalen uit het boek voorlezen. Daarnaast vind je in het boek 7 prachtige sprookjes. 4 van de 7 sprookjes zijn geschreven door Hans Christian Andersen. De verhalen van deze auteur zijn Het lelijke eendje, De prinses op de erwt, De nieuwe kleren van de keizer en De nachtegaal. In het boek kom je echter ook sprookjes tegen van andere populaire auteurs. Denk maar aan sprookjes van de gebroeders Grimm en van Charles Perrault. Om het boek Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm nog interessanter te maken, zijn de teksten op rijm gezet.

Eigenschappen van het boek Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm:

 • De 7 sprookjes in dit boek zijn op rijm gezet en beslaan 3 tot 10 pagina’s.
 • Doordat er is gezorgd voor prachtige illustraties, is het voorlezen nog leuker.
 • Je vindt in deze bundeling 7 sprookjes tegen zoals De gelaarsde kat en De wolf en de zeven geitjes.
 • 4 van de sprookjes zijn klassiekers van Hans Christian Anderson en 2 zijn van de gebroeders Grimm.
 • Lees het boekje voor aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar, of laat iets oudere kinderen het boek zelf lezen.

3. Fabeldieren

We hebben allemaal weleens gehoord van bepaalde mythische wezens. Sommige personen geloven dat deze wezens werkelijk bestaan. Anderen denken dat de dieren ooit hebben bestaan, maar nu zijn uitgestorven. Er zijn ook personen die er niets van geloven en Fabeldierenzeggen dat de dieren zijn verzonnen. Tot welke groep behoor jij? Deze vraag kun je ook aan kinderen stellen. Zij geloven namelijk gemakkelijker dat een wezen bestaat. Dit komt doordat (vooral jonge) kinderen minder sceptisch zijn dan volwassenen. Als je kind in dergelijke enge wezens gelooft, kan hij/zij bang voor ze zijn. Daarom lees je het boek Fabeldieren voor. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

Wij vinden dat het boek Fabeldieren geschikt is om bange kinderen gerust te stellen. Daarom is het boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. In het boek wordt er namelijk gesproken over allerlei vreemdsoortige wezens. Deze wezens zijn volgens het boek aan de menselijke geest ontsproten. Sommige van deze dieren zijn duister en angstaanjagend, maar andere zijn juist grappig. Je komt in het boek dus wezens tegen zoals draken, Tsukumogamis en djinns. Het boek laat je bovendien de ware aard van deze wezens zien. Zo kun je een draak bijvoorbeeld temmen met melk. Het is ook leuk te weten dat die “enge” griffioen een hopeloze romanticus is…

Eigenschappen van het boek Fabeldieren:

 • Het boek heeft in 2019 het Zilveren Penseel gewonnen.
 • In dit boek kom je prachtige illustraties in aardetinten tegen.
 • Een Gouden Uil werd 2 keer gewonnen door de auteur van dit boek.
 • Dit boek geeft je informatie over fabeldieren, waardoor je niet (meer) bang voor hen hoeft te zijn.
 • Ondanks het boek voornamelijk gericht is op oudere kinderen, is het ook aantrekkelijk voor jongere kinderen.

4. Jij bent de liefste

Als voorlezer ben je er op voorbereid dat niet elke luisteraar van dezelfde thema’s houdt. Zo zijn er bijvoorbeeld kinderen die graag verhalen over 1 populaire hoofdfiguur willen horen. Denk maar aan de avonturen van Dikkie Dik of Nijntje. Er zijn daarnaast ook kinderen Jij bent de liefstevoor wie het avontuur alsmaar door moet gaan. Voor dergelijke kinderen koop je boeken afkomstig uit een serie. Er zijn echter ook kinderen die het liefst luisteren naar gedichten of versjes. Behoort jouw kind tot de laatste groep? Dan kennen wij voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. We verwijzen hier naar het boek Jij bent de liefste. Dit boek is voor jouw kind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Dit komt doordat het boek een poëzieprentenboek is.

Het boek Jij bent de liefste is aantrekkelijk. Je vindt er namelijk 23 niet al te lange gedichten en versjes in. Deze gedichten gaan over de gevoelens en belevenissen van een kleuter. Bovendien beschikt elk vers over een titel, zoals “ik droom”, “dansen” en “druppeltjes verdriet”. Je hebt dus van tevoren een beeld over de inhoud van het versje. Het leuke van dit boek is bovendien dat de versjes zeer divers zijn. Hun lengte, het aantal coupletten en zelfs de rijmschema’s verschillen. Er is zelfs een gedicht dat helemaal niet rijmt. Dat is tevens het kortste gedicht in het boek en gaat over nieuwe schoenen.

Eigenschappen van het boek Jij bent de liefste:

 • Je kunt dit keurig verzorgde poëzieprentenboek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Nadat je de gedichten hebt voorgelezen, denkt je kind erover na waardoor ze gespreksstof leveren.
 • Er zijn in het boek 23 gedichten of versjes, die qua inhoud gericht zijn op de belevingswereld van kleuters.
 • De kleurrijke, veelal aflopende illustraties in het boek getuigen van een geheel eigen kijk en zijn verzen op zich.

5. Ziezo

Heb je de beschrijving over het vorige boek gelezen? Als je die beschrijving hebt doorgenomen, dan heb je gezien dat het boek geen verhaalboek is. Het ging namelijk om een poëzieprentenboek. Dit betekent dat je geen verhalen, maar gedichten tegenkomt in een dergelijk boek. ZiezoHeb je ook een kind dat dol is op versjes? Maar moet jouw boek meer gedichten bevatten? Dan kennen wij het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar voor jou. Dit boek heet Ziezo. Het boek is voor jou wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. In het boek vind je namelijk geen verhalen, maar leuke gedichten. Om precies te zijn vind je in het boek maar liefst 347 kinderversjes. Je kunt je kind dus gedurende langere tijd aangenaam bezighouden.

Het boek Ziezo wordt ook wel de inventaris van een rijk, geïnspireerd leven genoemd. Dit heeft te maken met de prachtige versjes, maar ook de royale uitgave van het boek. Als je het boek bovendien beter bekijkt, dan zie je dat de versjes cultuurgoed zijn. Je vindt in het boek namelijk versjesbundels die tussen de jaren 1950 en 1960 zijn verschenen. Het boek is gericht op de jongere generatie. Daarom zijn er ook versjes uit de tv-serie “Ja zuster nee zuster” in het boek verwerkt. Je vindt ook een aantal versjes uit de schoolboekjesserie “Waaidorp” in dit boek. Daarnaast is er gezorgd voor 30 versjes die niet eerder in boekvorm zijn verschenen.

Eigenschappen van het boek Ziezo:

 • Er zijn maar liefst 347 kinderversjes in het boek opgenomen tegen.
 • In dit boek vind je versjes van tussen 1950 en 1960, uit tv-series en uit schoolboekjesseries.
 • Behalve klassieke versjes zijn er in dit boek ook versjes die niet eerder in boekvorm zijn verschenen.
 • Dit boek is voorzien van een inhoudsopgave per bundel in chronologische volgorde en beschikt over een register op titel.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: