Het beste seizoenenboek van 2024

Voor volwassenen gaat de tijd razendsnel. Dit kan komen doordat we na een tijdje minder focussen op bepaalde aspecten van het leven. Denk er maar aan hoe geweldig je het vond toen je voor het eerst sneeuw zag.

Beste seizoenenboek van 2024

Afbeelding
Product
Lente, zomer, herfst, winter
Een tijdloos verhaal over een nieuw begin... Kijk door de gaatjes in de boom en zie wat de natuur allemaal doet in de vier jaargetijden met regen, zonneschijn, wind en sneeuw. Elk seizoen wordt tot leven gebracht door de prachtige illustraties van Britta Teckentrup.... Meer bij Bol.com »

Wat is er nog meer?
‘Wat is er nog meer?’ vraagt kleine Das aan zijn vader. Hij wil graag meer weten over de wereld buiten zijn holletje. Waar zal zijn nieuwsgierigheid hem brengen? Een teder en avontuurlijk vader-kind-verhaal over ontdekkingen en je thuis voelen.... Meer bij Bol.com »

Zonnige zomer
In dezelfde succesvolle reeks als Wat een winter! en Leve de lente! ;;;Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen Eindelijk is het zomer! De kersen zijn rijp, de kinderen lopen op blote voeten en na een korte onweersbui schijnt alweer de zon. Net als in Wat een winter! en Leve de lente!... Meer bij Bol.com »

Anna - Anna en de zomer
Het is zomer. De zon schijnt en buiten is het lekker warm. Vrolijk huppelt Anna door de tuin op haar sandalen. Anna is dol op de zomer. Met haar broertje Lars speelt ze in de zandbak. Daarna plonzen ze samen lekker in het zwembadje. En dan heeft mama nog een leuke verrassing … Een vrolijk verhaal ... Meer bij Bol.com »

De blaadjesdief
EEKHOORN IS BOOS! Gisteren zaten er heel veel mooie blaadjes aan zijn boom, maar vandaag? Vandaag zijn er een paar weg! Ze zijn vast gestolen, en dat betekent... DAT ER EEN BLAADJESDIEF RONDLOOPT! Een erg grappig verhaal over een eekhoorn die enorm verbaasd is over de wisseling van de seizoenen. Dit... Meer bij Bol.com »

Het is herfst
Zo veel te ontdekken in dit prachtige herfstkijkboek!;;;Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen in een herfstig landschap Na de winter, de lente en de zomer wordt het ook herfst in de kijkboeken. Het stadsfeest is een mix van dans en muziek en in het cultureel centrum is er een pompo... Meer bij Bol.com »

Dikkie Dik - Met Dikkie Dik het jaar door
'Met Dikkie Dik het jaar door' is het eerste magneetboek van Dikkie Dik. Ontdek de vier seizoenen met Dikkie Dik en zijn vriendjes! Dikkie Dik en zijn vriendjes ontdekken de vier seizoenen. Op de prachtig geïllustreerde magnetische bladzijden van 'Met Dikkie Dik het jaar door' kunnen kinderen met d... Meer bij Bol.com »

Anna - Anna en de herfst
Een vrolijk en leerrijk verhaal over een avontuurlijke herfstdag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. De blaadjes vallen van de bomen. Het is herfst! Anna heeft haar laarsjes en regenjasje aan en helpt papa in de tuin. Daarna gaan ze samen op ontdekkingstocht in h... Meer bij Bol.com »

Wat een winter!
Dit levendige prentenboek toont ons het drukke leven in de stad;;;Over een vrouw die de bus mist, over de jacht op een papegaai... Je kunt het zo gek niet bedenken!² Zoveel te ontdekken in dit reusachtige winterkijkboek. De kleurrijke illustraties nemen je mee op winters avontuur . Andrea mist de b... Meer bij Bol.com »

Mijn oefenschrift de klok
In dit leuke oefenschrift leert uw kind vlot de klok lezen. De oefeningen volgen het schoolleerprogramma zodat uw kind thuis verder kan inoefenen wat het daar al geleerd heeft: de juiste tijd op een klok aflezen tot op een kwartier nauwkeurig of de wijzers op de juiste plaats tekenen in een lege klo... Meer bij Bol.com »

Echter, na een tijdje appreciëren we de pracht van de veranderende seizoenen niet meer. Gelukkig kun je de magie van het leven alsnog ervaren via je kinderen. Voor hen is alles namelijk nog nieuw. Wil je je kind daarom verrassen met het beste seizoenenboek? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij weten dat je de magie van het leven via boeken opnieuw beleeft. Daarom helpen wij je graag om het beste seizoenenboek voor jouw kleine spruit te vinden. Maak een keuze uit de onderstaande magische boekjes!

Als je op zoek gaat naar een nieuw kinderboek, kun je op verschillende zaken letten. Denk er maar aan dat je eerst kiest voor een onderwerp dat het kind aantrekt. Daarnaast kun je kiezen voor een boek uit een reeks, waar je kind van houdt. Je kunt zelfs een boek uitkiezen aan de hand van de leeftijd of het leesniveau van je kind. Er zijn eigenlijk vele technieken die je kunt toepassen. Echter, doordat je veel keuzemogelijkheden hebt, kan het dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat begrijpen wij. Daarom zijn we voor je op zoek gegaan naar de meest populaire seizoenboeken van dit moment. We hebben aan de hand van deze zoektocht een top 5 voor je samengesteld. Je kunt dus daaruit je beste seizoenboek uitkiezen. Vergelijk daarom gauw de onderstaande beschrijvingen en kies vandaag nog jouw beste seizoenboek uit!

1. Alle vier op een rij

Wanneer de seizoenen veranderen, brengen ze allerlei interessante ontwikkelingen met zich mee. Zo zie je bijvoorbeeld dat de bomen in de herfst hun bladeren verliezen. Alle vier op een rijIn de winter is het daarentegen enorm koud, maar je kunt spelen met sneeuw. Door te kijken naar deze elementen, kun je een kind spelenderwijs leren over de verschillende seizoenen. Klinkt een boek met een dergelijke aanpak daarom als het beste seizoenenboek voor jou? Dan kies je voor het boek Alle vier op een rij. Vanaf het moment dat je het boek opent, ontdek je allerlei interessante dingen over de verschillende seizoenen. Daarom is dit boek het beste seizoenenboek voor jou.

In het boek Alle vier op een rij kleuren de seizoenen de leefwereld van Karel. Samen met Karel ontdek je dat de lente ervoor zorgt dat de natuur wakker wordt. Tijdens dit seizoen groeit alles. Hierna wordt het zomer en het is warm. Daarom is Karel het liefst buiten. Het kan echter niet altijd zomer blijven. Wanneer je verder bladert in het boek, maak je dus samen met Karel de herfst mee. In deze periode verzamelt Karel prachtige bladeren. Tot slot is het winter. Dit seizoen gaat vaak gepaard met sneeuw. Daarom maakt Karel met papa en Kaatje een geweldige sneeuwpop. Zoals je ziet, komt het hele jaar voorbij in dit geweldige boek. Je vindt er ook extra versjes en vraagjes in, die het boek nog aantrekkelijker maken voor kleuters.

Eigenschappen van het boek Alle vier op een rij:

 • In dit boek kleuren de seizoenen de leefwereld van de hoofdpersoon Karel.
 • Je ontdekt in dit boek wat de verschillende seizoenen allemaal interessant maakt.
 • Dit kleurrijke en leerrijke boek over de seizoenen is gericht op kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar.
 • Het boek bevat als extraatje ook nog versjes en vraagjes, waardoor het boek nog leuker is voor kinderen.

2. De vrolijke vier seizoenen

Hierboven hebben we het gehad over een interessant boekje met een verhaal, versjes en vraagjes. Je kunt echter ook kiezen voor andere typen boeken. Denk er bijvoorbeeld aan datDe vrolijke vier seizoenen sommige kinderen verhaaltjes niet zo spannend vinden. Misschien gaat het daarbij om zeer creatieve kinderen, die liever naar plaatjes kijken en zelf verhaaltjes bedenken. Heb je een dergelijk kind in huis? Dan is een kijk- en zoekboek wellicht het beste seizoenenboek voor jou. Met een dergelijk boek kun je kinderen desgewenst vragen stellen. Zo ga je na welke zaken nog onduidelijk zijn. Wij kennen een kijk- en zoekboekje over de seizoenen, namelijk De vrolijke vier seizoenen. Dit boekje is wellicht het beste seizoenenboek voor jou.

We hebben je reeds verteld dat het boek De vrolijke vier seizoenen een kijk- en zoekboek is. Dergelijke boeken zijn perfect voor jonge creatieve kinderen. Echter, zulke boeken zijn ook perfect voor kinderen die het gewoon fijn vinden om naar plaatjes te kijken. In dit kijk- en zoekboekje ontdek je wat er in de stad gebeurt in de winter, lente, zomer en herfst. Je krijgt bovendien de kans om de belevenissen van diverse personages te volgen. Met een beetje fantasie kun je dit boek zien als een geweldig verhaal. Kun jij ontdekken welke cadeautjes Susanne voor haar verjaardag krijgt? Of kun je de vos en de papegaai vinden? Er is ontzettend veel te ontdekken in dit leuke boekje!

Eigenschappen van het boek De vrolijke vier seizoenen:

 • Hier gaat het om een kijk- en zoekboek.
 • Dit boekje is gericht op kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar.
 • In het boek ontdek je wat er tijdens de verschillende seizoenen in de stad gebeurt.
 • Je kunt de belevenissen van tientallen personages volgen terwijl je bladert in dit boek.

3. Het grote seizoenenboek

Heb je de vorige recensies gelezen? Dan heb je gezien dat je veel keuzemogelijkheden hebt op het gebied van kinderboeken. Je hoeft daarom niet te vrezen dat je geen Het grote seizoenenboekleuk boekje voor je kind kunt vinden. Er is namelijk voor elk kind een geschikt boekje. Je hebt gezien dat het vorige boekje een kijk- en zoekboek is. Het eerste boek uit onze reeks is daarentegen een verhaalboek, dat ook versjes en vraagjes bevat. Klinkt een boek als het eerste boekje als het beste seizoenenboek voor jou? Vind je het echter belangrijk dat het boekje ook liedjes met de seizoenen als thema bevat? Dan is het beste seizoenenboek voor jou het boek genaamd Het grote seizoenenboek.

Het leuke van Het grote seizoenenboek is dat er voor ieder kind wel iets leuks in het boekje voorkomt. Dit boek bevat namelijk versjes, liedjes en verhaaltjes. Deze gaan allemaal over de verschillende dingen die in de winter, lente, zomer en herfst gebeuren. Bovendien is het boekje mooi groot, waardoor kinderen er lang van kunnen genieten. We geven je een beeld van de onderwerpen die in het boek voorkomen. Zo wil de blote koning graag bruin worden in de zomer. Er wordt ook gesproken over olifantje Olibol die in de winter lekker een pyjama-dag wil hebben. Je komt diverse bekende personages tegen, die grappige en vrolijke avonturen beleven. Alle avonturen hangen samen met specifieke seizoenen. Hierdoor is het boek leerrijk én herkenbaar voor kleuters!

Eigenschappen van het boek Het grote seizoenenboek:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Je komt in het boek behalve verhaaltjes ook nog liedjes en versjes tegen.
 • In dit boek kom je verhaaltjes in dichtvorm tegen, maar ook “gewone” verhaaltjes.
 • De verhaaltjes in dit boekje zijn leuk en grappig, maar ook nog eens leerrijk en herkenbaar.

4. Kijk- en Zoekboek – Leve de lente!

Iedereen ervaart het leven op zijn/haar eigen manier. Daarom leren we door de jaren heen om over niemand te oordelen. We weten immers niet welke grote en kleine avonturenKijk- en Zoekboek - Leve de lente! zij allemaal beleven. Ook weten we niet welke tegenslagen op het pad van anderen komen. Door naar films en tv-series te kijken, merk je ook dat iedereen uniek is. Wil je je kind op een subtiele manier leren dat we het leven allemaal op onze eigen manier ervaren? Is het daarnaast van immens belang dat het kind ook leert over de verschillende seizoenen? Dan kennen we het beste seizoenenboek voor jou, namelijk Kijk- en Zoekboek – Leve de lente!. De naam van dit boek spreekt voor zich. Het gaat hier namelijk om een kijk- en zoekboek.

Nadat je het boek hebt bekeken, begrijp je meteen waarom dit boek is aanbevolen als beste seizoenenboek voor jou. In het boek zie je namelijk dat na de winter de lente komt. Bij dit mooie weer gaan verschillende mensen en dieren op stap. Daarnaast beleven de personages grote en kleine avonturen. Denk er bijvoorbeeld aan dat Manfred Lenzo en Elke leert kennen. Je vraagt je misschien ook af waar Andrea heengaat. Kun je ontdekken wie de bananenschil heeft weggegooid en wat een vos in de stad doet? Al deze situaties kom je immers tegen in het geweldige, stevige en grote kartonboek. Dit boek biedt immers een panoramische blik op het drukke leven in de stad.

Eigenschappen van het boek Kijk- en Zoekboek – Leve de lente!:

 • In het boek kom je kleurrijke illustraties tegen.
 • Je kunt dit boek bekijken met baby’s, dreumesen en kleuters.
 • Er gebeurt van alles als je de tekeningen in dit boek van dichtbij bekijkt.
 • Tientallen personages beleven in dit kijkboekje grote en kleine avonturen.

5. Seizoenenboekje

We hebben het inmiddels gehad over kijk- en zoekboekjes, verhaalboekjes en zelfs boeken met versjes en liedjes. Je hebt dus gemerkt dat iedereen aan zijn trekken komt op Seizoenenboekjehet gebied van boekjes over de seizoenen. De kunst is slechts om te kiezen voor een boekje dat bij jouw kind past. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een piepjong kindje in huis hebt. Je wil hem/haar echter alvast leren over de seizoenen. Je kunt dan ervoor kiezen om een verhaalboekje met korte zinnen en dierengeluiden voor te lezen. Klinkt zo’n boekje als het beste seizoenenboek voor jou? Dan kies je voor het boekje met de naam Seizoenenboekje.

Het Seizoenenboekje is een vrolijk en kleurrijk boekje. Door dit boekje voor te lezen, kun je kinderen kennis laten maken met de vier seizoenen. Het prettige is bovendien dat het boekje zeer eenvoudig is geschreven. Je kunt het dus gemakkelijk voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 12 maanden. De wereld om ons heen kun je zien als thema in het boek. Zo lees je over de groene lente, de warme zomer en de natte herfst. Ook de koude winter wordt niet vergeten in dit boekje. Al deze seizoenen maken verschillende dieren in het bos mee. Je merkt tijden het voorlezen van dit boekje dus dat er veel verandert in een jaar. Is dit boekje daarom het beste seizoenenboek voor jouw kind?

Eigenschappen van het boek Seizoenenboekje:

 • In dit boekje maken kinderen kennis met de vier seizoenen.
 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 12 maanden.
 • Het boekje volgt dieren in het bos gedurende alle vier seizoenen, dus je ziet hoeveel er in een jaar verandert.
 • Tijdens het voorlezen kun je de verschillende dierengeluidjes nadoen voor een nog interessantere voorleeservaring.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: