Het beste Roald Dahl boek van 2024

Sommige auteurs kun je niet meer wegdenken. Dergelijke beroemde auteurs hebben vaak prachtige (kinder)boeken geschreven.

Beste Roald Dahl boek van Mei 2024

Afbeelding
Product
Joris en de geheimzinnige toverdrank
Joris moet op een ochtend in zijn eentje op zijn grootmoeder passen, maar die is intens gemeen. Hij bedenkt een plan: hij gaat een toverdrankje voor haar maken. Maar dan gebeuren er de vreemdste dingen. Joris en de geheimzinnige toverdrank is een fantastisch kinderboek van de wereldberoemde bestse... Meer bij Bol.com »

Word nooit groot
Dit humoristische prentenboek is een ode aan de fantasie en vindingrijkheid van kinderen. Gebaseerd op de levensvisie van Roald Dahl: Never grow up! Wat zou er gebeuren als je nooit volwassen werd? Word nooit groot is een prentenboek voor iedereen vanaf 4 jaar, gebaseerd op de levensfilosofie van... Meer bij Bol.com »

De reuzenkrokodil
De Reuzenkrokodil zou graag een kind opeten. Terwijl hij allerlei stiekeme plannetjes bedenkt om zich te vermommen, schakelt de Nietzogrote gauw de hulp van andere dieren in om hem tegen te houden. De Reuzenkrokodil is een fantastisch kinderboek volledig in kleur van bestsellerauteur Roald Dahl, m... Meer bij Bol.com »

De GVR
Sofie wordt door een reus ontvoerd! Maar hoewel deze Grote Vriendelijke Reus de vreemdste woorden gebruikt, is hij wel heel aardig. Wat hij Sofie echter vertelt over de andere reuzen is vreselijk. De GVR won in 1984 een Zilveren Griffel. Een bestseller van kinderboekenschrijver Roald Dahl, met pra... Meer bij Bol.com »

Matilda - 100e druk
De 100e druk van Matilda! Lees het verhaal van 's werelds grootste boekenwurm in deze fraaie editie. Matilda is een van de meest geliefde kinderboeken van Roald Dahl. Matilda is briljant. Ze kan geweldig goed leren. Toen ze anderhalf was kon Matilda al praten als een volwassene, met 3 jaar kon ze... Meer bij Bol.com »

Sjakie en de chocoladefabriek
Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka. 100ste druk van het beste kinderboek aller tijden! Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep c... Meer bij Bol.com »

De heksen
Échte heksen hebben geen puntmutsen en bezemstelen. Ze hebben gewone kleren aan en zien eruit als gewone vrouwen. Onder leiding van de gruwelijke Opperheks willen ze alle kinderen laten verdwijnen! De klassieker De heksen is een fantastisch kinderboek van meesterverteller Roald Dahl, met prachtige... Meer bij Bol.com »

De griezels
Meneer en mevrouw Griezel vormen een wel heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken en zitten ook de dieren voortdurend in de weg. Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe! De Griezels is een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen v... Meer bij Bol.com »

Matilda
Matilda kan heel goed leren, maar haar ouders behandelen haar als een lastpak. Ze bedenkt slimme straffen voor hen. Als het hoofd van school haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda iets bijzonders. Bestseller Matilda is een fantastisch kinderboek van Roald Dahl. Voorgelezen door Ilse Warringa, onde... Meer bij Bol.com »

Sjakie en de grote glazen lift
Samen met zijn ouders en grootouders vliegt Sjakie boven de stad, op weg naar de chocoladefabriek waarvan hij de nieuwe eigenaar is. Maar niets gaat volgens plan. Ze gaan steeds sneller en hoger! Sjakie en de grote glazen lift is de opvolger van Sjakie en de chocoladefabriek. Een fantastisch kinde... Meer bij Bol.com »

Een goed voorbeeld van een geweldige auteur is Roald Dahl. Hij heeft meer dan vijfentwintig boeken geschreven, waaronder ook kinderboeken. Een groot deel van zijn boeken zijn bovendien verfilmd en bekroond. De boeken worden door kinderen over de hele wereld gelezen en de films scoren ook goed. Ben je daarom op zoek naar het beste Roald Dahl boek voor jouw kind? Dan ben je hier op het juiste adres. We vertellen je namelijk over geweldige werken van deze auteur. Aan de hand van onze beschrijvingen kun je zelf kiezen voor het beste Roald Dahl boek.

Hierboven hebben we je het een en ander verteld over de geweldige auteur Roald Dahl. Deze auteur heeft geweldige verhalen geschreven, die nog altijd goed scoren. Vrijwel iedereen heeft weleens een boek van de auteur gelezen of een van de films gezien. Doordat er zoveel meesterwerken zijn, kan het moeilijk zijn om het beste Roald Dahl boek uit te kiezen. Vrees echter niet, want wij staan voor je klaar. We zijn voor je nagegaan welke boeken van deze auteur momenteel het beste verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Deze top 5 bestaat uit boeken met verschillende thema’s en verschillende levenslessen. Hierdoor komt iedereen aan zijn trekken. Aarzel niet langer, lees het artikel en vergelijk de boeken met elkaar. Zo kun je gemakkelijk jouw beste Roald Dahl boek uitkiezen.

1. Sjakie en de grote glazen lift

Vrijwel iedereen kent het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek. In het absurde verhaal gebeurt er van alles. Het begint echter wanneer Sjakie samen met andere winnaars van een gouden toegangskaart de chocoladefabriekSjakie en de grote glazen lift mag bezoeken. Het blijkt dat de fabriek geen alledaagse fabriek is. Er gebeuren daar namelijk allerlei rare dingen. Uiteindelijk is Sjakie de enige met wie er niets raars gebeurd. Hierdoor is hij de winnaar en is de chocoladefabriek van hem. Voor zover velen van ons weten, eindigt het verhaal daar. Echter, er is nog een boek daarna. Is dat boek het beste Roald Dahl boek voor jou? Dan lees je binnenkort het boek Sjakie en de grote glazen lift.

Wij vinden dat dit boek het beste Roald Dahl boek voor jou is. Hij is namelijk de opvolger van Sjakie en de chocoladefabriek. Sjakie en de grote glazen lift begint precies waar het vorige verhaal is geëindigd. Zo staat Sjakie, zijn ouders, grootouders en ook meneer Wonka allemaal in de glazen lift. Ze vliegen boven de stad, op weg naar de chocoladefabriek. Helaas gaat er van alles mis, waardoor Sjakie te laat op de knop van de lift drukt. Hierdoor schiet de lift omhoog en gaat alsmaar sneller en hoger. Het blijkt dat het gezelschap veel te ver is geschoten. Ze zitten nu daarom in de ruimte en vliegen in een baan om de aarde. Het blijkt dat ze niet de enigen zijn, want vlakbij zien ze een Amerikaans super-ruimtehotel. Sjakie moet nu nagaan hoe hij dit avontuur tot een goed einde kan brengen…

Eigenschappen van het boek Sjakie en de grote glazen lift:

 • Je kunt dit boek geven aan kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Dit boek is de opvolger van het bekende kinderboek Sjakie en de chocoladefabriek.
 • Het spannende verhaal leert kinderen om alert te zijn, ongeacht wat er om hen heen gebeurt.
 • In dit boek heeft Sjakie te laat op de groene knop gedrukt, waardoor de grote lift in de ruimte belandt.

2. Alle verhalen

Als je op zoek gaat naar informatie over Roald Dahl, dan ontdek je dat deze auteur veel verhalen heeft geschreven. Hierbij gaat het niet alleen om verhalen voor kinderen. Ook voor volwassenen heeft hij mooie verhalen Alle verhalengeschreven. Is het daarom moeilijk voor jou om een keuze te maken? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor je in de vorm van het beste Roald Dahl boek. We verwijzen hier naar het boek genaamd Alle verhalen. Dit boek is wellicht het beste Roald Dahl boek voor personen die moeilijk een keuze kunnen maken uit zijn verhalen. In deze klassieker vind je namelijk al zijn 53 eerder gepubliceerde korte verhalen. Deze verhalen werden eerder al verspreid uitgegeven. Nu kun je echter alle verhalen achter elkaar lezen in één geweldig boek.

De bundel genaamd Alle verhalen is maar liefst 736 pagina’s lang. Je raakt dus niet gauw uitgelezen. Enkele geweldige verhalen die je in dit verhaal tegenkomt, zijn Op weg naar de hemel en M’n liefje, m’n duifje. Je komt daarnaast ook vermakelijke verhalen in de vertrouwde scherpe stijl tegen met een bizarre twist. Denk maar aan verhalen zoals De lifter, De butler en Prinses Ovaria. Over het algemeen zijn de verhalen van deze auteur humoristisch. Soms bevatten de verhalen zelfs donkere humor. Hierdoor komt iedereen aan zijn trekken. Lees de verhalen niet te snel achter elkaar en het boek bezorgt je gedurende langere tijd leesplezier!

Eigenschappen van het boek Alle verhalen:

 • Dit boek is een bundeling van alle 53 korte verhalen van de auteur.
 • In het boek kom je verhalen tegen zoals Prinses Ovaria en M’n liefje, m’n duifje.
 • Doordat het boek een uitgebreide verzameling aan verhalen bevat, is het geschikt voor jong en oud.
 • Je komt behalve de korte verhalen ook nog sprookjes, fabels en “ontzettende verhalen” van de auteur tegen.

3. De Griezels

Als je op zoek gaat naar een nieuw kinderboek, dan kun je op verschillende zaken letten. Denk maar aan de doelgroep van het boek en het thema. Je kunt ook kiezen voor een boek op basis van een levensles. De GriezelsOver het algemeen leren de meeste kinderboeken je over belangrijke zaken. Zo kan een boek je leren dat vriendschap en behulpzaamheid belangrijk zijn. Een boek kan je tevens leren dat het leven soms moeilijk is, maar dat je moet doorzetten. Wat dacht je van een boek over opkomen voor je rechten wanneer iemand je onheus behandelt? Als een dergelijk boek perfect klinkt, dan kennen wij het beste Roald Dahl boek voor jou. We verwijzen hier naar het boek De Griezels. Dit boek is wellicht het beste Roald Dahl boek voor jou. Het gaat namelijk over personen die anderen onheus behandelen en die gestraft moeten worden.

In het boek De Griezels vormen meneer en mevrouw Griezel een heel bijzonder stel. Het tweetal probeert steeds om elkaar het leven zuur te maken. Zo geven ze elkaar levende Kronkelspaghetti als avondeten. Op andere momenten stoppen ze Reuzenkribbebijters in elkaars bed. Als het koppel alleen een last voor elkaar was, zou dat geen probleem zijn. Echter, ze maken ook de dieren het leven zuur. Meneer Griezel wil bijvoorbeeld graag vogelpastei eten. Daarnaast droom hij al jaren van om een eigen grote ondersteboven-apencircus te hebben. Dit alles gaat zo door totdat de dieren er schoon genoeg van hebben. Daarna nemen ze wraak op het koppen. Als je erachter wil komen hoe de dieren wraak nemen, lees je het boek deze week nog!

Eigenschappen van het boek De Griezels:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Het boek bevat mooie illustraties van een bekroonde illustrator.
 • In dit boekje maak je kennis met twee akelige mensen, meneer en mevrouw Griezel.
 • Meneer en mevrouw Griezel maken elkaar het leven zuur en zitten ook de dieren voortdurend in de weg.
 • Nadat het koppel de dieren gedurende enige tijd heeft geterroriseerd, nemen de dieren op den duur wraak.

4. De reuzenkrokodil

Soms krijg je hulp van iemand van wie je dat niet verwacht. Je vindt het op dat moment wellicht raar dat juist die persoon je helpt. Echter, omdat je de hulp goed kunt gebruiken, klaag je er niet over. Dit is ook een belangrijk De reuzenkrokodilthema in kinderboeken. We kunnen namelijk aan de hand van iemands uiterlijk concluderen dat hij/zij slechte bedoelingen heeft. Echter, deze conclusie is niet altijd op feiten berust. We moeten daarom geen vooroordelen hebben. Zoek je naar het beste Roald Dahl boek met de bovenstaande inhoud? Dan kennen wij het perfecte boek voor jou, namelijk het boek De reuzenkrokodil. Dit boek is wellicht het beste Roald Dahl boek over hulp krijgen van onverwachte kanalen en vooroordelen hebben.

In het boek De reuzenkrokodil zijn er twee krokodillen met hun koppen net boven het water. Deze krokodillen bevinden zich in de grootste, bruinste, modderigste rivier van Afrika. Eén van de twee is reusachtig groot. De andere is minder groot. In het verhaal heeft de reusachtige krokodil trek in een mals kind. Hij bedenkt daarom om allerlei stiekeme plannetjes om zich te vermommen. Echter, de mindergrote krokodil schakelt gauw de hulp van andere dieren in. Samen proberen ze de reusachtige krokodil tegen te houden op zijn jacht naar kinderen. Zal het de minder grote krokodil lukken om de levens van kindertjes te redden? Lees het boek en ontdek wat er allemaal in het verhaal gebeurt!

Eigenschappen van het boek De reuzenkrokodil:

 • Je kunt dit verhaal voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • In het boek kom je prachtige illustraties tegen van een bekroonde illustrator.
 • Thema’s zoals behulpzaamheid en hulp krijgen van onverwachte plekken komen in het verhaal aan bod.
 • Dit boek gaat over een reusachtige krokodil die een kind lust, maar een minder grote krokodil probeert hem tegen te houden.

5. De heksen

We weten allemaal dat heksen geen lieve personen zijn. Eigenlijk zijn ze niet eens personen. Ze nemen gewoon de gedaante aan van vrouwen. Wil je je kind graag een boek over heksen laten lezen? Maar vind je het belangrijk De heksendat het kind daarbij leert over vechten tegen zijn/haar angsten? Dan kennen wij het beste Roald Dahl boek voor jouw kind. Hier verwijzen we naar het boek genaamd De heksen. De naam van dit boek spreekt voor zich. Het boek gaat over gemene, enge heksen. Echter, ondanks het boek een eng thema heeft, worden positieve zaken behandeld. Zo leer je over het belang van vriendschap, behulpzaamheid en vechten tegen je angsten. Daarom is dit boek wellicht het beste Roald Dahl boek voor jouw kind.

In het boek maak je kennis met een jongetje dat wees is geworden. Hij groeit daarom bij zijn oma op. Zijn oma vertelt hem dat heksen echt bestaan. Ze geeft daarbij aan dat heksen kinderen haten. Als het aan hen ligt, doden ze alle kinderen op aarde. Eigenlijk is het hun doel om minimaal eens per week een kind om te brengen. Dit is voor het jongetje geen ver-van-mijn-bed-show. Hij belandt namelijk middenin een bijeenkomst van alle heksen van Engeland. De Opperheks heeft een plan bedacht om kinderen uit te roeien. Ze heeft namelijk een toverdrankje ontwikkeld, dat kinderen in muizen verandert. Wat kan het jongetje in dit humoristische en spannende boek doen om deze enge wezens te bestrijden? Lees het boek De heksen en ontdek de geniale oplossing die het jongetje bedenkt!

Eigenschappen van het boek De heksen:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • Hoewel het boek relatief eng is, heeft het toch een goed einde.
 • Thema’s zoals vriendschap, behulpzaamheid en je angsten overwinnen komen in dit verhaal aan bod.
 • In het verhaal willen heksen kinderen in muizen veranderen en een jongetje moet een oplossing bedenken om hen te verslaan.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: