Het beste AVI M6 boek van 2024. Bekijk de top 5!

Als je schoolgaande kinderen hebt, dan weet je waarschijnlijk alles over AVI-niveaus. Dit zijn technische leesniveaus die aangeven hoe goed je kind kan lezen.

Beste AVI M6 boek van Juni 2024

Afbeelding
Product
Dolfje Weerwolfje 2 - Volle maan
Dolfje Weerwolfje gaat met zijn klas op kamp. Niemand mag merken dat hij een weerwolfje is… Een spannend en grappig avontuur voor lezers vanaf 8 jaar. Dolfje is met de klas op schoolkamp. Lekker keten, dolle pret! Op een avond zitten de kinderen om het kampvuur. Het is volle maan. De meester vert... Meer bij Bol.com »

Dagboek van een muts 1 - Avonturen uit een niet-zo-perfect leven
Avonturen uit een niet-zo-perfect leven is het eerste deel in de megapopulaire serie Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell. Nu voordelig in paperback. Avonturen uit een niet-zo-perfect leven is het eerste deel in de megapopulaire serie Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell. Nu vo... Meer bij Bol.com »

Dolfje Weerwolfje 1 - Dolfje Weerwolfje
Dolfje Weerwolfje ontdekt dat hij bij volle maan in een weerwolf verandert. Een spannend en grappig avontuur voor lezers vanaf 8 jaar. Als Dolfje wakker wordt, is het donker. De maan schijnt in zijn kamer. Het is een bijzondere nacht. Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar. Dan schrikt... Meer bij Bol.com »

Het leven van een Loser 2 - Vette pech!
Deel 2 van de populaire serie Het leven van een loser. Door Jeff Kinney, grootste leesbevorderaar ter wereld. Bram Botermans verstopt zich per ongeluk in de meisjestoiletten… Lachen gegarandeerd! De graphic novel Vette Pech! van Jeff Kinney staat bol van de humor. Lachen gegarandeerd met deel 2 u... Meer bij Bol.com »

Het leven van een Loser 4 - Een hondenleven
Deel 4 van de populaire serie Het leven van een Loser. Bram beleeft zijn ideale zomervakantie: lekker met de gordijnen dicht zitten gamen. Totdat zijn moeder familie-activiteiten gaat organiseren. Een hondenleven is deel 4 van de waanzinnig populaire graphic novel-serie Het leven van een Loser van... Meer bij Bol.com »

Het leven van een Loser 5 - Niet te doen!
Deel 5 van de populaire serie Het leven van een Loser. Bram ziet alleen maar nadelen aan ouder worden. Voor je het weet heb je namelijk verantwoordelijkheden of sta je op een feestje met rare meisjes. Het leven van een Loser – Niet te doen! is het vijfde deel in de megasuccesvolle serie Het leven... Meer bij Bol.com »

Het leven van een Loser 10 - Ff offline
Brams moeder wil een weekend zonder elektriciteit: iedereen moet helemaal offline! Een regelrechte ramp voor Bram. Zal hij dit overleven? Of wordt de oude wereld hem fataal? Bram Botermans moet helemaal offline in ff offline, deel 10 van Jeff Kinneys graphicnovelserie Het leven van een Loser. Mevr... Meer bij Bol.com »

Koen Kampioen - Voetbal is voor iedereen
Koen kan niet alleen scoren als de beste, hij is ook een goede vriend. Dus wanneer zijn vriendin Aukje kans maakt op de prijs van Sporter van het jaar, staat hij gelijk klaar om haar te helpen. ­Ondertussen hebben ze het ook druk met iets anders. Aukjes nieuwe buurjongetje Omar is gek op voetbal en... Meer bij Bol.com »

Dolfje Weerwolfje 3 - Zilvertand
Dolfje Weerwolfje krijgt een vreemde brief. Wie is Zilvertand en wat wil hij van Dolfje? Een spannend en grappig avontuur voor lezers vanaf 8 jaar. Dolfje heeft het naar zijn zin bij Timmie thuis. En alle kippen in de buurt leven nog. Maar op een avond komt er een bezoeker. Hij heeft een nare brief... Meer bij Bol.com »

Het leven van een Loser 9 - Flutvakantie
Deel 9 van de populaire serie Het leven van een Loser. De familie Botermans gaat op vakantie, met alle hilarische gevolgen van dien… Met Flutvakantie, deel 9 in de serie Het leven van een Loser van Jeff Kinney, is het weer lachen geblazen. Bram Botermans vindt zichzelf perfect! Maar wij weten bet... Meer bij Bol.com »

Houd er wel rekening mee dat deze niveaus slechts een indicatie zijn. Sommige kinderen kunnen namelijk veel beter lezen dan men denkt. Ze hebben immers slechts boeken nodig over onderwerpen die hen interesseren. Bij het uitkiezen van het beste AVI M6 boek let je dus niet alleen op het leesniveau. Je gaat ook na welke onderwerpen interessant zijn voor je kind. Aan de hand daarvan kies je een boek met juiste leesniveau én een aantrekkelijk onderwerp. Middels dit artikel willen wij je op weg helpen. Daarom vertellen we je over allerlei verschillende, interessante kinderboeken. Door dit artikel te lezen, vind je gemakkelijk het beste AVI M6 boek voor jouw kind.

We hebben je verteld dat we je graag op weg willen helpen om een nieuw kinderboek uit te kiezen. Dit doen we op een eenvoudige manier. We zijn namelijk voor je nagegaan welke AVI M6 boeken momenteel het meest populair zijn. Aan de hand van dit resultaat hebben we een top 5 samengesteld met superleuke boeken. Deze boeken gaan over verschillende onderwerpen, zoals een weekend zonder elektronica en zelfs weerwolven. Vanwege de variëteit van de onderwerpen, komt ieder kind aan zijn/haar trekken. Je kiest op die manier dus gemakkelijk het beste AVI M6 boek voor jouw kind uit. Lees gauw de beschrijvingen van de verschillende boeken. Hierna kun je de onderwerpen met elkaar vergelijken. Zo kies je op een super eenvoudige manier jouw beste AVI M6 boek uit.

1. Dolfje Weerwolfje 1 – Dolfje Weerwolfje

Bij het uitkiezen van een nieuw kinderboek is het belangrijk om te kiezen voor een interessant onderwerp. Als je dus niet zeker weet welke onderwerpen het kind boeien, dan kun je het aan hem/haar vragen. Geeft jouw kind aan dol teDolfje Weerwolfje 1 - Dolfje Weerwolfje zijn op boeken over weerwolven? Dan kun je kiezen voor een boek uit de reeks Dolfje Weerwolfje. Kent je kind deze reeks niet, dan is het beste AVI M6 boek wellicht het eerste boek uit de reeks. Het eerste boek heet Dolfje Weerwolfje 1 – Dolfje Weerwolfje. Dit boek is wellicht het beste AVI M6 boek voor jouw kind, omdat het over weerwolven gaat.

In het boek Dolfje Weerwolfje 1 – Dolfje Weerwolfje wordt Dolfje wakker op zijn verjaardag. Op deze dag ontdekt hij dat hij is veranderd in een weerwolfje. Het blijkt dat deze transformatie steeds op volle maan, de dag ervoor en de dag erna plaatsvindt. Timmie is de “broer” van Dolfje. Hij is eigenlijk geen biologische broer van Dolfje. Dolfje woont in bij de ouders van Timmie, omdat zijn eigen ouders een paar jaar geleden spoorloos zijn verdwenen. Timmie weet dat Dolfje een weerwolfje is, maar houdt het geheim verborgen voor andere mensen. Dolfje wil echter helemaal geen weerwolfje zijn. Op een dag ontmoet Dolfje een man die hem vertelt meer te weten over weerwolven. Wanneer Timmie aankomt, is de man echter verdwenen. Hoe zal het met Dolfje aflopen? Daar kom je achter wanneer je het boek leest…

Eigenschappen van het boek Dolfje Weerwolfje 1 – Dolfje Weerwolfje:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • In dit boek ontdekt Dolfje dat hij eigenlijk een weerwolf is.
 • Het boek maakt deel uit van de zeer populaire reeks Dolfje Weerwolfje.
 • Kinderen genieten van de spannende, hilarische avonturen van Dolfje en de bijbehorende illustraties in het boek.

2. Het leven van een Loser 10 – Ff offline

Velen van ons hopen dat we later rijk en beroemd zullen worden. Dat is voor sommigen mogelijk, maar de meesten van ons zullen een normaal leven leiden. Vooral wanneer we nog jong zijn, ontdekken we dat dingen niet altijd gaanHet leven van een Loser 10 - Ff offline zoals we willen. Dit is ook het geval in de boekenreeks Het leven van een Loser. Deze reeks gaat over een jongetje dat een soort dagboekje bijhoudt. Hij denkt namelijk dat hij later rijk en beroemd zal zijn. Wanneer journalisten hem vragen stellen, hoeft hij niet overal antwoord op te geven. Hij kan hen dan zijn dagboek geven. Echter, Bram is helemaal niet zo bekend en gaat dat later ook niet worden. Zijn dagboek is echter zeer grappig. Is daarom het beste AVI M6 boek voor jou een boek uit deze reeks? Dan lees je binnenkort het boek Het leven van een Loser 10 – Ff offline.

Het boek Het leven van een Loser 10 – Ff offline is wellicht het beste AVI M6 boek voor jou. Dit komt doordat het boek zeer herkenbaar is. In het verhaal komt de moeder van Bram met een briljant idee. Ze stelt voor dat de hele buurt een weekendje zonder elektronica gaat. Als men akkoord gaat met dit voorstel, zal dit namelijk zorgen voor meer contact met de buurt. Om het plan te laten slagen, moet ze honderd handtekeningen inzamelen. Dat lukt haar ook, tot grote ergernis van Bram. Ook de vriend van Bram, Theo, vindt het idee alles behalve goed. Hoe zullen de jongens het weekend overleven? Wat gebeurt er wanneer de opa van Bram bij hen komt logeren? Je krijgt het antwoord op beide vragen wanneer je het boek leest!

Eigenschappen van het boek Het leven van een Loser 10 – Ff offline:

 • Dit boek is het tiende deel uit de reeks Het leven van een Loser.
 • In het boek moet de hele buurt een weekendje zonder elektronica gaan.
 • Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar kunnen dit interessante boek zelf lezen.
 • Het boek laat je zien dat er zelfs voor hopeloze situaties een goede oplossing is.

3. Dagboek van een muts 1 – Avonturen uit een niet-zo-perfect leven

Hierboven hebben we het gehad over het dagboek van een jongetje. Echter, niet alleen jongens houden een dagboek bij. Er zijn ook genoeg meiden die een dagboek bijhouden. Wellicht hebben zij een andere reden om een dagboek bijDagboek van een muts 1 - Avonturen uit een niet-zo-perfect leven te houden. Dat merk je al gauw wanneer je de reeks Dagboek van een muts leest. Ook deze boeken zijn mega populair. Ben je benieuwd naar de inhoud en is het beste AVI M6 boek daarom het eerste boek uit de reeks? Dan lees je binnenkort het boek Dagboek van een muts 1 – Avonturen uit een niet-zo-perfect leven. Dit boek is wellicht het beste AVI M6 boek met avonturen uit een niet-zo-perfect leven.

In het boek Dagboek van een muts 1 – Avonturen uit een niet-zo-perfect leven gaat Nikki naar een nieuwe school. Daar zijn er dus ook nieuwe aartsvijanden. Nikki wil al haar ellende kwijt en start daarom met een nieuw dagboek. Eigenlijk begint het allemaal wanneer de vader van Nikki, een ongediertebestrijder, een contract sluit met een popiesjieke eliteschool. Nikki krijgt een beurs en wordt ingeschreven op deze school. Het lijkt echter onmogelijk om populair te worden zonder coole smartphone of een hippe outfit. Misschien had Nikki gelijk in haar denken. De populaire meiden negeren haar namelijk en de hottie Brandon merkt haar eerst niet eens op. Hij ziet haar pas wanneer ze een enorme blunder begaat. Zelfs haar echte vrienden zien haar niet meer staan als Mackenzie hen uitnodigt voor een feest. Wanneer zal deze ellende eens eindigen?

Eigenschappen van het boek Dagboek van een muts 1 – Avonturen uit een niet-zo-perfect leven:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Kinderen vanaf ongeveer 9 jaar kunnen het boek ook zelf lezen.
 • Dit boek is het eerste deel uit de boekenreeks Dagboek van een muts.
 • In het boek gaat Nikki naar een nieuwe school, waar alles mis lijkt te gaan.

4. Het leven van een Loser 4 – Een hondenleven

Als je de bovenstaande beschrijving hebt gelezen, dan heb je gezien dat het leven soms met veel tegenslagen komt. Dat betekent echter niet dat je moet opgeven. We moeten namelijk allemaal tegenslagen overbruggen. Op die manierHet leven van een Loser 4 - Een hondenleven worden we mentaal sterker. Klinkt een dergelijk boek met tegenslagen als het beste AVI M6 boek? Wil je echter kiezen voor een boek over een jongen? Dan kennen we het beste AVI M6 boek voor jou, namelijk het boek Het leven van een Loser 4 – Een hondenleven. Dit boek is interessant, omdat het net zoals het vorige boek gaat over tegenslagen. We hebben namelijk allemaal een bepaald beeld over het leven, maar helaas moeten we ons vaak aanpassen.

In het boek Het leven van een Loser 4 – Een hondenleven is het zomervakantie. Bram begrijpt niet waarom iedereen het leuk vindt om naar buiten te gaan wanneer de zon schijnt. Voor hem is de ideale vakantie namelijk zitten in zijn kamer met de gordijnen dicht en gamen achter zijn computer. Het lijkt erop alsof zijn perfecte vakantie kan beginnen totdat zijn moeder een ander idee heeft. Ze bedenkt de perfecte vakantie voor haar zoon, namelijk een vakantie gevuld met zomeractiviteiten met de familie. Bram moet daarom naar het zwembad en hij moet een leesclub voor jongens bezoeken. Om toch van zijn vakantie te genieten, bedenkt hij een list. Hij is van plan geld te verdienen als tuinier. Misschien lukt het hem, maar misschien ook niet… Lees het verhaal gauw en krijg buikpijn van het lachen!

Eigenschappen van het boek Het leven van een Loser 4 – Een hondenleven:

 • Dit boek is het vierde deel uit de boekenreeks Het leven van een Loser.
 • Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar kunnen dit hilarische boek gerust zelf lezen.
 • Je komt in het boek allerlei grappige illustraties tegen, die het verhaal completeren.
 • In dit boek ontdek je dat het leven vaak anders gaat dan gepland, maar dat dit geen ramp is.

5. Prentenbijbel – AVI M6

Sommige ouders voeden hun kind op volgens bepaalde geloofsprincipes. Daarom leest men al op jonge leeftijd verhalen uit de Bijbel voor aan dergelijke kinderen. Wanneer de kinderen wat ouder zijn, kunnen ze de verhalen zelfPrentenbijbel lezen. Echter, de Bijbel is vaak in moeilijke tekst geschreven. Hierdoor begrijpen soms zelfs volwassenen het niet. Klinkt daarom een Bijbel in eigentijdse, kindgerichte taal als het beste AVI M6 boek voor jouw kind? Dan geef je het kind binnenkort het boek Prentenbijbel. Dit dik prentenboek staat vol met Bijbelverhalen, die geschreven zijn in eigentijdse, kindgerichte taal. Bovendien bevat het warme en kleurrijke illustraties, die details laten zien die niet altijd in het verhaal voorkomen.

Waar gaat het boek Prentenbijbel nou eigenlijk over? De tekst en illustratie in het boek vertellen samen het verhaal van de schepping. Het verhaal begint bij de schepping en eindigt bij de dag dat Jezus terug zal komen. Ouders kunnen hun kinderen, indien nodig, helpen met dit boek. Er is achterin namelijk een historische schets en een begrippenlijst opgenomen. Misschien is het niet eens nodig dat je je kind helpt. In korte teksten wordt namelijk de kern van het Bijbelverhaal zorgvuldig verteld. De tekst is bovendien levendig en aansprekend, waardoor kinderen het graag lezen. Het is handig te weten dat deze kinderbijbel een samenvoeging is van 2 delen. Namelijk “Verhalen van het Oude Testament” en “Verhalen uit het Nieuwe Testament”.

Eigenschappen van het boek Prentenbijbel – AVI M6:

 • Er is in het boek een lijst opgenomen met Bijbelse begrippen zoals doop, priester, zegen, enzovoorts.
 • Lees dit boek voor aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar of laat 7-jarigen en oudere kinderen het zelf lezen.
 • Achter in dit boek is een historische schets opgenomen, die de samenhang tussen de 36 verhalen verduidelijkt.
 • De kinderbijbel heeft een frisse, eigentijdse stijl, maar de sfeer van de oorspronkelijke Bijbeltekst wordt toch behouden.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: