Het beste AVI E5 boek van 2024? Een top 5

De meesten van ons weten dat elk kind een ander leesniveau heeft. Dit niveau wordt aangeduid met het AVI-niveau.

Beste AVI E5 boek van Juni 2024

Afbeelding
Product
Het Muizenhuis - Sam en Julia
Sam en Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia woont zeshoog middenachter. Ze woont daar met haar moeder in heel heel klein kamertje. Ze heeft geen vader, geen broertjes en zusjes en geen opa en oma. Julia is supernieuwsgierig en reuze-eigenwijs. Ze houdt niet van saai en zodra ze z... Meer bij Bol.com »

Meester Kikker
Hilarische klassieker van Paul van Loon over een heel ongewone meester. Voor lezers van zeven jaar en ouder. 'Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.' Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester. Totdat hij op ee... Meer bij Bol.com »

Maffe Meester Daan 1 -  Maffe meester Daan speelt bananenslagbal
Maffe Meester Daan speelt bananenslagbal is het eerste deel in een humoristische serie over avonturen op school. In de klas van meester Daan gaat het er vaak net even anders aan toe dan in andere klassen. Er vliegen bananenschillen door het lokaal tijdens de rekenles en zijn leerlingen moeten verpli... Meer bij Bol.com »

Spekkie en Sproet - Spekkie en Sproet groot AVI leesboek
Spannende detective-verhalen voor beginnende lezers, op niveau AVI E4. Kun jij al lezen? Dan vind je dit vast een leuk boek! Spekkie houdt van speuren. En Sproet, haar beste vriend, helpt altijd mee. In dit boek lossen ze drie spannende zaken op. Speuren maar! ‘De speurdersboeken van Sp... Meer bij Bol.com »

Spekkie en Sproet -  Oma vermist
Afzonderlijk te lezen deel uit de spannende detective-reeks over Spekkie en Sproet, voor alle speurneuzen van 7 jaar en ouder.De oma van Spekkie is jarig. Ze geeft een groot feest in het museum waar ze vroeger werkte. Maar oma is daar niet alleen om feest te vieren. Ze is ook iets op het spoor, en z... Meer bij Bol.com »

Mees Kees -  Op kamp
Vrolijk boek over de leukste meester van het land, die een wel heel bijzondere invulling geeft aan een werkweek. Geactualiseerd en in een nieuwe vormgeving, voor lezers vanaf acht jaar.De klas van mees Kees mag op kamp! Nou ja, kamp... Het moet van Dreus vooral een léérzame werkweek worden. Dus he... Meer bij Bol.com »

Bij uil thuis
Tijdloze verhalenbundel van Arnold Lobel, bestaande uit Bij Uil thuis, Sprinkhaan op stap, Muizenverhalen en Muizensoep.Uil pakte de ketel uit de kast. ‘Vanavond ga ik tranenthee zetten,’ zei hij. Hij zette de ketel op zijn schoot. ‘Zo,’ zei Uil, ‘ik ga beginnen.’ Uil denkt aan allerle... Meer bij Bol.com »

Dolfje Weerwolfje 9 -  Een weerwolf in de Leeuwenkuil
Dolfje Weerwolfje wordt wakker in een boomhut in de dierentuin. Hoe is hij daar terechtgekomen? Een spannend en grappig avontuur voor lezers vanaf 8 jaar.Als Dolfje zijn ogen opendoet, is het al licht. De volle maan is verdwenen. Om hem heen zijn allemaal wilde dieren. Waar is hij? Wat is er gebe... Meer bij Bol.com »

Zoeklicht Dyslexie -  Puks pizza en pudding paleis
Dit boek in de serie Zoeklicht dyslexie is speciaal ontwikkeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het boek is leestechnisch eenvoudiger, terwijl het verhaal aansluit bij de belevingswereld van kinderen vanaf 9 jaar.De ouders van Puk hebben een bijzonder restaurant: het pizza en pudding palei... Meer bij Bol.com »

Loco Mini Rekenen met Geld 7-9 jaar groep 4-5
Met dit unieke spelsysteem controleert je kind zelf of het de opdrachten goed heeft gemaakt. Zo ontwikkelt je kind zich spelenderwijs. Loco Mini is het meest gebruikte leerspel op de basisschool. Tel de munten bij elkaar op. Hoeveel moet ik nog sparen? Wat is het dubbele? Verdeel het geld: hoeveel k... Meer bij Bol.com »

Eigenlijk geeft een dergelijk niveau alleen de technische leesvaardigheid van het kind aan. Het niveau wordt immers bepaald aan de hand van hoe goed het kind de woorden in een tekst leest. Hoewel dit een belangrijke basis is voor het begrijpend lezen, kun je niet alleen naar dit niveau kijken. Sommige kinderen blinken namelijk uit wanneer ze lezen over een onderwerp dat hen boeit. Om die reden kies je niet willekeurig een kinderboek uit. Je gaat behalve naar het geschikte leesniveau ook op zoek naar een leuk onderwerp. Wij willen je graag op weg helpen. In dit artikel vertellen we je daarom over het beste AVI E5 boek. Lees het artikel gauw en vind gemakkelijk het beste AVI E5 boek voor jouw kind!

We hebben je hierboven verteld dat we je zullen helpen om het beste AVI E5 boek te vinden. Nu vraag je je wellicht af hoe we dat zullen doen. Onze methode is eenvoudig, maar toch effectief. We zijn voor je op zoek gegaan naar de meest populaire boeken van dit leesniveau van dit moment. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 met gevarieerde verhalen samengesteld. Zo kom je boeken tegen over dieren, detectives en zelfs een vies, maar herkenbaar jongetje. Je kind komt dus vast wel aan zijn/haar trekken. Om je op weg te helpen, hebben we elk boek uit de top 5 afzonderlijk beschreven. Je kunt op die manier gemakkelijk een vergelijking maken. Zo kies je ook gemakkelijk het ideale boekje voor jouw kind uit. Kies dus aan de hand van dit artikel het beste AVI E5 boek uit!

1. Het Muizenhuis – Sam En Julia

Het uitkiezen van een leuk boekje voor je kind kan moeilijk zijn. Dit komt doordat jouw smaak wellicht niet overeenkomt met de onderwerpen die het kind interessant vindt. Om toch een leuk boekje uit te kiezen, is het handigHet Muizenhuis - Sam En Julia om na te gaan welke onderwerpen het kind boeien. Zo houden sommige kinderen van verhalen over feeën terwijl andere kinderen het leuker vinden om over voetbal te lezen. Er zijn ook vele kinderen die genieten van herkenbare verhalen die over dieren gaan. Behoort jouw kind tot de laatste categorie? Dan kennen we wellicht het beste AVI E5 voor hem/haar. We verwijzen hier naar het boek Het Muizenhuis – Sam En Julia. Dit boek is wellicht het beste AVI E5 boek voor jouw kind. Het boek gaat namelijk over twee vrienden die in een muizenhuis wonen.

In het boek woont Julia in het muizenhuis. Dit huis is eigenlijk een wereld op zich. Julia woont samen met haar moeder zeshoog middenachter. Julia heeft geen vader, broers en zussen en ook geen grootouders. Ze is super nieuwsgierig en ook nog eens eigenwijs. Saai is voor haar geen optie. Daarom gaat ze, zodra ze zich verveelt, naar buiten om avonturen te beleven met haar vriendje Sam. Sam woont middenvoor in hetzelfde huis. Hij heeft een groot gezin en woont met zijn vader, moeder, broertjes en zusjes. Ook al zijn grootouders, een paar tantes en een oom zijn in zijn leven. Anders dan Julia is Sam juist super verlegen en reuze braaf. Wanneer hij met Julia op avontuur gaat, doet hij dingen die hij eigenlijk nooit zou durven. Sam en Julia vullen elkaar dus aan. Is Het Muizenhuis – Sam En Julia het beste AVI E5 boek voor jou?

Eigenschappen van het boek Het Muizenhuis – Sam En Julia:

 • Het boek maakt deel uit van de boekenserie Het Muizenhuis.
 • In het boek zie je enigszins het verschil tussen grote gezinnen en kleine gezinnen.
 • Dit boek gaat over twee muizen die de beste vrienden zijn en elkaar op vele vlakken aanvullen.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan peuters/kleuters, maar oudere kinderen kunnen het ook zelf lezen.

2. Spekkie en Sproet – Spekkie en Sproet

Hierboven hebben we het gehad over een verhaal over vriendschap. Er zijn echter ook verhalen die je op het puntje van je stoel laten zitten. Meestal zijn dit de verhalen met een mysterie. Ook verhalen waarin een probleem opgelostSpekkie en Sproet - Spekkie en Sproet moeten worden vinden vele kinderen interessant. Probeert jouw kind ook vaak te ontdekken hoe zaken precies in elkaar zitten? Dan is het beste AVI E5 boek voor hem/haar wellicht het boek Spekkie en Sproet – Spekkie en Sproet. Dit boek is wellicht het beste AVI E5 boek voor jouw kind. Het gaat namelijk over detectives die een zaak moeten onderzoeken. Dergelijke boeken dagen lezers vaak uit om na te denken over wie de dader kan zijn.

In dit deel uit de boekenreeks is de oma van Spekkie jarig. Ze organiseert een groot feest. Dit feest wordt gehouden in het museum waar ze vroeger werkte. Het blijkt dat oma niet alleen daar naartoe is gegaan om feest te vieren. Ze is tevens iets op het spoor. Aangezien Spekkie een detective is, vraagt oma aan haar om haar te helpen. Dit vindt Spekkie prima. Gelukkig heeft ze ook haar opschrijfboekje meegenomen. Echter, plotseling verdwijnt oma. Kan het dat iemand haar heeft meegenomen? Dat weten we niet. Daarom moeten Spekkie en Sproet zo snel mogelijk in actie komen. Zullen ze oma weer terugvinden? Daar kom je achter wanneer je het boek Spekkie en Sproet – Spekkie en Sproet leest.

Eigenschappen van het boek Spekkie en Sproet – Spekkie en Sproet:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Je komt mooie, bijbehorende tekeningen tegen in het boek.
 • Het boek maakt deel uit van de leuke serie Spekkie en Sproet.
 • In het boek verdwijnt de oma van Spekkie ineens, dus de detectives moeten haar opsporen.

3. Meester Kikker

In de inleiding hebben we gesproken over verhalen over dieren. Veel kinderen genieten van dergelijke verhalen. Dit is vooral het geval wanneer het boek gaat over herkenbare thema’s. Wij kennen een boek dat een herkenbaar themaMeester Kikker bevat én dat over dieren gaat. Is een dergelijk boek het beste AVI E5 boek voor jouw kind? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan leest je kind binnenkort het boek Meester Kikker. Dit boek combineert een herkenbaar thema, namelijk op school zijn, met dieren. Bovendien is het boek super spannend. Daarom genieten vele kinderen er extra van. Je zal gauw merken waarom dit boek het beste AVI E5 boek voor jouw kind is.

In dit hilarische boek maak je kennis met een heel ongewone meester. Deze meester heeft een geheim, namelijk als hij veel aan kikkers denkt, verandert hij in een kikker. Daarom heeft het boek ook de naam Meester Kikker gekregen. In het verhaal vertelt de meester zijn geheim aan zijn klas. Eerst geloven zij hem niet. Dit verandert wanneer de meester op een dag in de klas komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn bovendien helemaal nat en ook nog eens gescheurd. De kinderen vragen zich af wat er met hem is gebeurt. Hij vertelt hen dat is door een ooievaar is aangevallen. Is de ooievaar misschien ook een mens die soms in een ooievaar verandert? Lees het spannende boek gauw!

Eigenschappen van het boek Meester Kikker:

 • De illustraties in het boek vullen het verhaal zeer goed aan.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen dit boek helemaal zelf lezen.
 • Het boek gaat over een meester die, soms ongewenst, in een kikker verandert.

4. Spekkie en Sproet – Raadsels op het cruise-schip

Eerder in dit artikel hebben we gesproken over een boekenreeks over detectives. Deze reeks is razend populair. Vele kinderen willen er maar niet mee stoppen. Daarom worden ook de andere delen uit de reeks vaak gekocht en gelezen.Spekkie en Sproet - Raadsels op het cruise-schip Heeft jouw kind het boek waar we het eerder over hadden reeds gelezen? Is het beste AVI E5 boek voor hem/haar nog een boek uit deze reeks? Dan kun je het boek Spekkie en Sproet – Raadsels op het cruise-schip voor je kind kopen. Dit boek is ook afkomstig uit de reeks Spekkie en Sproet. Bovendien is ook dit verhaal super spannend. We vertellen je hieronder waar het boek over gaat.

In het boek Spekkie en Sproet – Raadsels op het cruise-schip gaat Spekkie en Sproet naar een bruiloft. Een nicht van Spekkie gaat namelijk trouwen. Zij en haar wederhelft houden het feest op een groot schip, namelijk een cruiseschip. Het schip heeft vele wereldzeeën bevaren. Op het schip lopen mensen uit alle hoeken van de wereld rond. Om er extra mooi uit te zien, draagt de bruid een kostbare tiara. Deze heeft diamantjes erop. Plotseling is de prachtige tiara verdwenen. Dit is vreselijk. Gelukkig zijn Spekkie en Sproet aan boord. Zij gaan op onderzoek uit. Het blijkt echter moeilijk om de dader te vinden, omdat het schip enorm groot is. Daarnaast zien alle gangen er hetzelfde uit… Is dit het beste AVI E5 boek voor jouw kind?

Eigenschappen van het boek Spekkie en Sproet – Raadsels op het cruise-schip:

 • Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen dit spannende boek lezen.
 • Dit boek maakt deel uit van de ontzettend leuke serie Spekkie en Sproet.
 • Het vlot leesbare speurdersverhaal speelt zich af op een interessante, ongewone setting.
 • In het boek bevinden de speurders zich op een cruiseschip en onderzoeken ze wie een kostbare tiara heeft gestolen.

5. Vieze Rik – Zombie AVI E5

De meeste kinderen vinden het prettig om af en toe goed vies te worden. Misschien spelen ze in zand of vallen ze tijdens het rennen, waardoor hun kleren vies worden. Echter, ouders of verzorgers zorgen er gauw voor dat het kindVieze Rik - Zombie AVI E5 weer schoon is. Dit is niet bij alle kinderen het geval. Sommige kinderen mogen ook zo’n beetje doen wat ze willen. Denk je dat je kind graag over zo’n kind wil lezen? Dan raden wij de boekenreeks Vieze Rik aan. Het beste AVI E5 boek voor jouw kind is dan wellicht Vieze Rik – Zombie AVI E5. Dit boek is afkomstig uit de reeks Vieze Rik. De hoofdpersoon is een slordige, ongewassen jongen die in zijn neus peutert. Het jongetje doet nogal wat onnozele dingen.

In dit deel van de reeks, Vieze Rik – Zombie AVI E5, heeft Rik een nieuwe babysitter. Zijn babysitter lijkt echter een beetje op een zombie. Dat zou de meeste kinderen bang maken, of niet? Gelukkig blijkt uit het verhaal dat deze babysitter juist heel cool is. Van de babysitter mag Rik alles doen wat hij wil. Echter, Rik komt er al gauw achter dat altijd doen wat je wil niet altijd even leuk is. Hoewel Rik dol is op kattenkwaad, kan hij er misschien van vervelen wanneer niemand hem waarschuwt. Wil je graag ontdekken welke grappige en smerige avonturen Rik in dit boek beleeft? Dan is dit boek het perfecte boekje voor jou. Lees het boek vandaag nog en ontdek waarom het ’t beste AVI E5 boek voor jou is!

Eigenschappen van het boek Vieze Rik – Zombie AVI E5:

 • Dit boek is afkomstig uit de boekenreeks Vieze Rik.
 • In het boek heeft Rik een nieuwe babysitter, die op een zombie lijkt.
 • Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen dit boekje heerlijk zelf lezen.
 • Rik ontdekt in dit verhaal dat het niet altijd leuk is wanneer je alles mag doen wat je wil.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: