Het beste literatuurboek van 2023

Zoek je naar literaire boeken en/of romans? Dan ben je hier op het juiste adres.

Beste literatuurboek van 2023

Afbeelding
Product
De zeven zussen 8 - Atlas
In Atlas, het achtste deel en tevens het slot van de immens populaire Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, wordt de vraag beantwoord wie Pa Salt was en waarom hij de zussen heeft geadopteerd. Atlas, het achtste en laatste deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, vertelt het verhaal van P... Meer bij Bol.com »

Toen de wereld brak
‘Hartverscheurend. Toen de wereld brak is een prachtig verhaal over de nasleep van de oorlog en de effecten van een leven lang lijden aan een schuldgevoel.’ JAN Magazine ‘Confronterend. De jongen in de gestreepte pyjama krijgt een indringend vervolg met het verhaal van diens zus, Gretel.’ ... Meer bij Bol.com »

Daar waar de rivierkreeften zingen
Een onwaarschijnlijk succesverhaal. Ruim 6 miljoen exemplaren verkocht in de VS! Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmidde... Meer bij Bol.com »

De zeven zussen 1 - De zeven zussen
In het eerste deel van de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley brengt Maia’s zoektocht naar haar verleden haar naar het zwoele Rio de Janeiro. Uitgeroepen tot Bestverkochte boek 2018 en 2019. In De zeven zussen, het eerste deel in de gelijknamige bestsellerserie van Lucinda Riley, komen Maia en... Meer bij Bol.com »

Groeten uit Benidorm
'Opnieuw een heerlijk tragikomisch boek van Hendrik Groen.’ Troskompas Zonnige stranden, Hollandse cafés, bitterballen en karaoke: de nieuwe roman van Hendrik Groen neemt je mee naar de Costa Blanca Zestigers Theo en Cobie hebben het na tientallen jaren huwelijk nog altijd goed samen en geni... Meer bij Bol.com »

Het lied van ooievaar en dromedaris
Eliza May Drayden, het hoofdpersonage van 'Het lied van ooievaar en dromedaris', is al dood als de roman in het jaar 1847 in het Yorkshire dorpje Bridge Fowling begint. Ieder volgend hoofdstuk schuift ten opzichte van het voorgaande een stukje op in de tijd, totdat het verhaal in het elfde hoofdstuk... Meer bij Bol.com »

Heeft iemand Charlotte Salter gezien?
Heeft iemand Charlotte Salter gezien? is de nieuwe van het bestseller schrijverspaar Nicci French. Een intelligent psychologische thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken. Heeft iemand Charlotte Salter gezien? is het nieuwste bloedstollend spannende boek van het iconische th... Meer bij Bol.com »

De zeven zussen 7 - De zevende zus
De zevende zus, het zevende deel van de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, voert de zussen de hele wereld over. Van de auteur van het Bestverkochte boek 2018, 2019 en 2020. De zevende zus, het zevende deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, gaat over de mysterieuze zevende zus. Ze was... Meer bij Bol.com »

De zeven zussen 2 - Storm
In Storm, het tweede deel van de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, brengt Ally’s zoektocht naar haar verleden haar naar Noorwegen. Maar hoe meer ze te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan… In Storm, het tweede deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, is de zeilvakantie van Ally... Meer bij Bol.com »

De jongen, de mol, de vos en het paard
'De jongen, de mol, de vos en het paard', vertaald door Arthur Japin, is een prachtig verhaal van Charlie Mackesy over vriendschap, liefde en jezelf zijn. ‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie ... Meer bij Bol.com »

We helpen je namelijk om het beste literatuurboek te vinden. Lezers hebben soms verschillende meningen over wat een literatuurboek precies is. Eigenlijk is een literair werk gewoon een boek met kenmerken die andere boeken niet hebben. Het gaat bijvoorbeeld om een boek waarbij de personages een duidelijke verandering doormaken. In het kort is zo’n boek dus een boek van goede kwaliteit met een bepaalde diepgang. Houd er wel rekening mee dat literaire romans te vinden zijn in verschillende stromingen en stijlen. Je hebt dus veel keuzemogelijkheden wanneer je op zoek gaat naar het beste literatuurboek van dit jaar.

Nu daar je weet wat een literatuurboek ongeveer is, kun je gerust op zoek gaan naar het beste literatuurboek voor jouw behoeften. Aangezien iedereen een andere smaak en voorkeur heeft, zijn er heel wat boeken waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan boeken over liefde en moeilijkheden, avontuurlijke boeken of zelfs boeken over de geschiedenis. Wij willen je op weg helpen en zijn daarom voor je op zoek gegaan naar de bestverkochte literatuurboeken van dit moment. Aan de hand daarvan hebben we een top 2 samengesteld. Lees hieronder waar deze boeken over gaan en maak aan de hand van onze recensies een keuze. Zo vind je gemakkelijk het beste literatuurboek voor jouw behoeften.

1. Ik ga leven – Lale Gül

We hebben allemaal recht op leven, maar wat zie je precies als “leven”? De een gaat er misschien vanuit dat we leven zo lang we kunnen ademen en te eten en te drinken hebben. Ik ga leven - Lale GülAnderen kunnen hier wellicht een andere gedachte bij hebben. In het boek Ik ga leven van Lale Gül ontdek je wat de denkwijze van de auteur is over dit onderwerp. Dit boek is wellicht het beste literatuurboek voor jou. In het boek zie je dat de hoofdpersoon opgroeit in een streng Islamitisch gezin. Ze mag geen muziek afspelen, daten is verboden en ze mag geen vrienden van het andere geslacht hebben. Je leuk kleden en opmaken is tevens ongepast en ’s avonds buiten zijn is niet geoorloofd. Zo zijn er nog meer restricties waar Büsra zich aan moet houden.

De hoofdpersoon houdt zich echter niet aan alle regels. Voor haar betekenen de strenge regels dat ze dingen stiekem moet doen. Zo zet ze stiekempjes make-up, draagt ze sieraden en komt ze laat thuis. Ze spreekt ook met jongens af en serveert alcohol in een restaurant. Haar rebellerend gedrag zorgt er ook voor dat ze voortdurend vragen stelt, zoals “moet ik leven als een kamerplant?”. Ze wil tevens weten hoe haar leven eruit zal zien nadat ze getrouwd is met de persoon die haar ouders hebben uitgekozen. Voor Büsra is dit helemaal geen leven, maar een tragedie. In een eerlijk relaas onderzoekt de hoofdpersoon met veel humor de grenzen van haar geloof en de gemeenschap waar ze in opgroeit. Vanwege de meeslepende inhoud is dit boek wellicht het beste literatuurboek voor jou.

Eigenschappen van het boek Ik ga leven – Lale Gül:

  • Dit boek telt 304 pagina’s.
  • In het boek ontdek je de moeilijkheden die een vrouw in een streng Islamitisch gezin meemaakt.
  • De hoofdpersoon in dit boek verlegt de grenzen van haar geloof en gemeenschap.
  • Het boek pakt een moeilijk onderwerp met humor aan.

2. Kruispunt – Jonathan Franzen

Het beste literatuurboek voor jou is wellicht een boek met een voor jou herkenbare situatie. Wat dacht je dan van een boek over personen die op zoek zijn naar een beter leven en die zich Kruispunt - Jonathan Franzendaardoor op een kruispunt bevinden? Een dergelijk boek is voor velen van ons herkenbaar, omdat we in het leven dagelijks keuzes maken. Ook kan het voorkomen dat je je door anderen gedwarsboomd voelt. Als zo’n verhaal interessant is voor jou, dan kies je voor het boek Kruispunt van Jonathan Franzen. In dit boek tekent de auteur de generatie die aan de wieg stond van allerlei dilemma’s. In hun tijd was echter alles anders, maar toch ook wezenlijk hetzelfde.

Om precies te zijn, gaat het boek over familie Hildebrandt. In het jaar 1971 staat ieder lid van de familie op een kruispunt. Zonder het van elkaar te weten, willen zowel de vader als moeder uit dit gezin zich bevrijden uit hun liefdeloze huwelijk. De oudste zoon uit het gezin maakt een beslissing die zijn vader zal verbijsteren. De dochter uit het gezin is daarentegen onder de bekoring geraakt van de hippiecultuur. Ook de puberbroer uit het gezin staat op een kruispunt. Hij is drugsdealer, maar sprokkelt het geld bijeen voor zijn eigen verslaving. Deze levensstijl is hij helemaal beu. Met de karakteristieke humor en briljante verhaallijnen neemt de auteur ons mee naar het verleden. Je ontdekt een krachttoer van verwezen perspectieven, geweldige observaties en een continue verhalende spanning. Hierdoor is dit boek wellicht het beste literatuurboek voor jou.

Eigenschappen van het boek Kruispunt – Jonathan Franzen:

  • Dit boek telt 576 pagina’s.
  • De auteur neemt je met dit boek mee naar het verleden.
  • In het boek staan alle leden van de familie Hildebrandt op een kruispunt.
  • Het boek gaat in principe over het maken van moeilijke keuzes in het leven.

 

Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: