Het beste prentenboek van 2024

Ben je op zoek naar een leuk boek voor je kind? Dan is het handig om te kiezen voor een boek dat voor zijn/haar doelgroep is geschreven. Is je kind nog relatief jong? Dan doe je er goed aan om voor een prentenboek te kiezen.

Beste prentenboek van Juni 2024

Afbeelding
Product
De mooiste vis van de zee - De mooiste vis van de zee
Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft - en later nog meer - vinden ze hem aardig en merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan om de mooiste te zijn!... Meer bij Bol.com »

Gewoon zoals je bent
Kleine Snuf kan niet in de rij lopen. Er is ook zoveel te zien - zoals Girafs superlange steltpoten en Gnoes puntige prikhoorns. En dan ziet hij Krokodils hap-snap-tanden... Kijk uit, Kleine Snuf!... Meer bij Bol.com »

Sinterklaas
Beste kijklezers, Jaren geleden schreef ik Sinterklaas en de Pieten een brief met de vraag of ik bij hen langs kon komen. Ze moesten er lang over nadenken, maar toen mocht ik één week logeren op het landgoed in Spanje. Ik tekende het grote huis, de werkplaats, de stoomboot, de Sint-Nicolaasscho... Meer bij Bol.com »

Ssst! De tijger slaapt
Ssst! De tijger slaapt en niemand wil haar wakker maken. Er is alleen één probleem: ze ligt vreselijk in de weg. Hoe moeten de dieren er nu langs? De slimme kikker komt met de oplossing, maar de dieren hebben wel hulp nodig. Van de lezer! Die wordt aangemoedigd om de dieren veilig over de tijger h... Meer bij Bol.com »

Baby ziet... - kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden
De reeks Baby ziet… is ondertussen al een beetje een klassieker. Het principe is eenvoudig: eenvoudige patronen in zwart-wit, hier en daar aangevuld met een felle kleur. Helemaal op maat van de waarneming van baby’s. Tekeningen die de hersenen en de visuele waarneming stimuleren! In dit nieuwe k... Meer bij Bol.com »

Nog even... - Nog even achter mijn oortjes kriebelen
'Nog even achter mijn oortjes kriebelen' is een lief, interactief en immens populair peuterboek voor het slapengaan. Perfect voor de jonge iPad-generatie! Klein Konijn is bijna klaar om naar bed te gaan. Zijn tandjes zijn gepoetst en zijn pyjamaatje ligt al klaar. Maar voor Klein Konijn kan gaan sla... Meer bij Bol.com »

Laat maar los, Koala
Gewoonte is lekker overzichtelijk en aangenaam, maar wat gebeurt er als je uit je comfortzone stapt? In het indrukwekkende prentenboek 'Laat maar los, Koala' staat een heerlijk feelgoodverhaal met een luchtige boodschap centraal: durf los te laten! De kleine Koala is een gewoontedier. Hij is erg ges... Meer bij Bol.com »

De leeuw in de muis
'De leeuw in de muis' is een mooi prentenboek over een muisje dat zo moedig wil zijn als een leeuw. Gaat hem dat lukken?Een klein muisje voelt zich door zijn formaat niet gezien en onbegrepen en kijkt (letterlijk) enorm op tegen de leeuw, die met zijn luide gebrul door iedereen gehoord wordt. Het mu... Meer bij Bol.com »

Rupsje Nooitgenoeg
Rupsje Nooitgenoeg, wie kent hem niet? Dit prachtige gebonden kartonboek is een extra stevige uitgave van het klassieke prentenboek van Eric Carle.Het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg is al tientallen jaren wereldberoemd. Rupsje Nooitgenoeg kruipt als een klein rupsje uit zijn ei. Hij heeft honger, du... Meer bij Bol.com »

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft
Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader.... Meer bij Bol.com »

Dergelijke boekjes zijn geschikt voor kinderen die nog niet zelf lezen en kinderen die pas zelf lezen. In beide gevallen stimuleer je de hersentjes van het kind. Als je voorleest, zorg je er namelijk voor dat je kind goed luistert. Ook kun je gevoelens van medeleven bij het kind opwekken. In vele boekjes zijn er ook levenslessen verwerkt. Je ziet dus dat prentenboekjes veel pluspunten met zich kunnen meebrengen. Zoek je daarom naar het beste prentenboek voor jouw kleine spruit? Wij helpen je middels dit artikel om het beste prentenboek uit te kiezen!

Hierboven hebben we je verteld dat boeken veel voordelen met zich kunnen meebrengen. Het is daarbij wel belangrijk dat je voor de ideale boekjes kiest. Gelukkig kun je aan de hand van de doelgroep gemakkelijk een boek uitkiezen. Lukt het aan de hand daarvan toch niet om het beste prentenboek uit te kiezen? Geen nood. Dan kun je ook nog letten op het thema van het boek of de levenslessen die erin zijn verwerkt. Om je verder op weg te helpen, zijn wij voor je nagegaan welke prentenboeken momenteel het beste verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Deze top 5 bestaat uit allerlei spannende boekjes voor kinderen van verschillende leeftijden. Lees dus gauw de onderstaande beschrijvingen over de boekjes en kies zelf jouw beste prentenboek uit!

1. Gorgels – De Gorgels en de grote operatie

Sommige kinderen houden niet van lezen. Er zijn zelfs kinderen die het niet fijn vinden wanneer jij verhalen aan hen voorleest. Daarom is het prettig als ze genieten van een boek uit een reeks. Je kiest Gorgels - De Gorgels en de grote operatievervolgens steeds boeken uit de desbetreffende reeks uit. Deze boekjes lees je aan het kind voor of je laat hem/haar het boekje zelf lezen. Een bekende reeks, waar veel kinderen van genieten is de reeks “De Gorgels”. Is het beste prentenboek voor jouw kind een boekje uit deze reeks? Dan raden we het boekje Gorgels – De Gorgels en de grote operatie aan. Voor liefhebbers van de boekenreeks “De Gorgels” is dit wellicht het beste prentenboek.

Het leuke van het boek Gorgels – De Gorgels en de grote operatie is dat het spannend en groot is. Hierdoor kan je kind naar hartenlust naar de grote plaatjes kijken. Zelfs jonge kinderen kunnen het boek goed vasthouden. Daarom is dit boek ook geschikt voor jongere kinderen. In dit verhaalboekje vertelt de auteur wat er allemaal gebeurt wanneer er een grote golf Brutelaartjes over het land trekt. Deze wezentjes maken vele kinderen ziek. Gelukkig zijn de Gorgels ook in de buurt. Zij doen er alles aan om de Brutelaartjes te verslaan. Helaas maken de slechteriken ook Melle ziek. Kunnen de Gorgels ervoor zorgen dat dit Mensenkind weer beter wordt?

Eigenschappen van het boek Gorgels – De Gorgels en de grote operatie:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Het fantastische voorleesverhaal is fantasievol en spannend.
 • Door de paginagrote tekeningen duik je gemakkelijk in de Wereld van De Gorgels.
 • Kinderen kunnen dit boekje gemakkelijk zelf lezen, omdat de zinnen niet te lang en ingewikkeld zijn.
 • In dit boek maken Brutelaars kinderen ziek en moeten de Gorgels proberen deze slechteriken te verslaan.

2. Gewoon zoals je bent

Velen van ons zijn een beetje onzeker. Dit kan komen door ons uiterlijk, maar ook door onze prestaties. Doordat anderen er beter uitzien of op bepaalde gebieden meer in staat zijn, denken we dat wij minder Gewoon zoals je bentwaard zijn. Echter, we zijn allemaal evenveel waard. Dit komt doordat we allemaal beschikken over unieke talenten. We zijn eigenlijk gewoon allemaal uniek. Vind je het belangrijk dat je kind deze belangrijke levensles op een jonge leeftijd leert? Dan kennen wij het beste prentenboek voor jouw kind. Hier verwijzen we naar het boek Gewoon zoals je bent. Wij vinden dat dit boek het beste prentenboek is over de bovenstaande levensles.

In het boek maak je kennis met een klein olifantje, genaamd Kleine Snuf. Hij moet samen met andere dieren in een rij lopen. Alleen heeft hij er moeite mee om netjes in de rij te blijven. Er is namelijk enorm veel te zien. Zo bekijkt hij Girafs superlange steltpoten. Hij ziet ook dat de Krokodil van die grote hap-snap-tanden heeft. De Gnoes valt hem ook op, vanwege zijn puntige prikhoorns. Het olifantje denkt hierdoor dat hij niet uniek is, omdat hij niet beschikt over deze elementen. Uiteindelijk ontdekt hij dat ook hij uniek is, want hij heeft grote flaporen en een lange slurf. Lees jij het boek Gewoon zoals je bent binnenkort voor?

Eigenschappen van het boek Gewoon zoals je bent:

 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Mooie illustraties zorgen ervoor dat het boek extra levendig wordt.
 • In het boek ontdek je dat iedereen speciaal is, gewoon zoals hij/zij is.
 • Het boek gaat over een olifantje dat zichzelf vergelijkt met andere dieren.

3. Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden

De hierboven beschreven boeken zijn bestemd voor kleuters. Dit is het geval bij vele prentenboeken. Echter, je kunt ook kiezen voor een leuk prentenboek voor baby’s. Alleen is het handig om te kiezen voor Baby ziet... - kijkboek met spiegeltje 0-6 maandeneen boekje dat speciaal voor hen bestemd is. Klinkt een prentenboekje voor een baby daarom als het beste prentenboek voor jou? Dan kennen wij het perfecte boekje, waarmee je je baby aangenaam bezig kunt houden. Hier verwijzen we naar het boekje Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden. Wij vinden dat dit boekje het beste prentenboek voor jouw baby is. Het boekje is namelijk speciaal voor baby’s ontwikkeld.

Als je het boekje openslaat, merk je meteen waarom het boekje ideaal is voor baby’s. Deze klassieker is namelijk ontwikkeld met een eenvoudig principe. Zo kom je in het boekje eenvoudige patronen tegen in zwart-wit met hier en daar een felle kleur erbij. Deze kleuren zijn bewust uitgekozen. Het boekje is namelijk helemaal op maat gemaakt van de waarneming van baby’s. Bovendien kom je in het boekje tekeningen tegen die de hersenen en visuele waarneming stimuleren. Wil je samen met je baby de leuke patronen ontdekken? Schaf dan gauw het boekje Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden aan! Als kers op de taart vind je achterin zelfs een leuk spiegeltje.

Eigenschappen van het boek Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden:

 • Dit boekje is speciaal ontwikkeld voor de allerjongsten.
 • Aan de achterkant van het boekje vind je een leuk spiegeltje.
 • In het boekje zijn enkele kleuren benoemd en je komt verschillende vormen tegen.
 • Patronen en kleuren in dit boekje stimuleren de hersenen en visuele ontwikkeling van kindertjes.

4. Hé, wie zit er op de wc?

In veel gevallen, kiezen we voor boekjes aan de hand van een bepaald genre. Houden we ervan om lekker te lachen tijdens het lezen, dan kiezen we voor grappige boekjes. Wil je daarentegen op het puntje van je Hé, wie zit er op de wcstoel zitten, dan kies je voor een spannend boek. Er zijn daarnaast nog vele andere genres en ook boeken die de verschillende genres combineren. Aan de hand van jouw voorkeuren kies je dus voor het geschikte boekje. Wil je graag een grappig boekje over naar de wc gaan voorlezen? Dan kennen wij wellicht het beste prentenboek voor jou. We verwijzen hier naar het boekje Hé, wie zit er op de wc?.

Het boekje Hé, wie zit er op de wc? is wellicht het beste prentenboek voor jouw kindje. In dit boek moet Beer hoognodig naar de wc. Hij loopt er gauw naartoe. Daar aangekomen, blijkt dat de deur op slot is. Wat moet Beer daar nu mee? Hij klopt aan en vraag wie er op de wc zit. Helaas krijgt hij geen antwoord. Hij staat daarom vlakbij de deur en wacht. In de tussentijd komen ook andere (knuffel)dieren aangelopen. Allemaal moeten dringend naar het toilet. Er wordt dus een rij gevormd. Zal degene die op de wc zit gauw eruit komen? Wie zit er eigenlijk zo lang op de wc? Daar kom je achter wanneer je het grappige boekje voorleest!

Eigenschappen van het boek Hé, wie zit er op de wc?:

 • Dit boekje kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Je geniet tijdens het voorlezen met volle teugen van dit hilarisch prentenboek.
 • De emoties van de verschillende (knuffel)dieren worden middels illustraties goed weergegeven.
 • Het boekje gaat over dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de wc-deur eindelijk open gaat.

5. Samen hier

Als er een kindje geboren wordt, weet hij/zij nog niets over de aarde. Alles moet het kindje nog aangeleerd worden. Hierdoor kan de wereld een verwarrende plek zijn, ondanks het kindje je dit nog Samen hierniet kan vertellen. Als ouder is het handig als je je kind al op jonge leeftijd voorbereid op het leven. Dit kun je op verschillende manieren doen. Denk er maar aan dat je diverse boekjes kunt voorlezen. Je kunt je kind ook brengen naar allerlei plekken, waar er veel te ontdekken valt. Wil je je kind middels een boekje voorbereiden op diverse zaken van het leven? Dan is het beste prentenboek voor jouw kind het boekje Samen hier.

Het boek Samen hier is het beste prentenboek voor pasgeborenen en jonge ouders. Dit is niet verbazingwekkend, omdat het boekje door de auteur is opgedragen aan zijn zoon. Je voelt de liefde die de auteur voor zijn zoon heeft meteen. Het boekje baadt namelijk in een sfeer van warme liefde en zorgvuldigheid. De boodschap in het boekje is zelfs universeel. Zo wordt je kindje welkom geheten op aarde. Hij/zij wordt er ook op voorbereid dat de aarde een verwarrende plek kan zijn. Dit is vooral het geval als het kindje er nog maar net is. Echter, het boekje dient als een gids bij de start van een nieuwe reis door het leven. Zelf zal je kindje nog veel meer ontdekken. Ondanks de wereld ingewikkeld kan zijn, is het ook heel simpel: we hoeven slechts aardig te zijn.

Eigenschappen van het boek Samen hier:

 • Lees dit liefdevolle boekje voor aan baby’s, peuters en kleuters.
 • Na het voorlezen van dit tedere verhaal, houd je er een warm gevoel van over.
 • De kleuren en taferelen in dit lieve boekje scheppen sferen die je als kijker helemaal inpalmen.
 • Het verhaal is verteld met korte zinnen, die een vlot tempo hebben en zich opbouwen naar een deugddoend einde.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: