Het beste avonturen boek van 2024

Als ouder of verzorger wil je je kind zoveel mogelijk stimuleren om te lezen. Door te lezen, doe je namelijk meer kennis op.

Beste avonturen boek van April 2024

Afbeelding
Product
Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren
Superspannend, Roald Dahl-achtig verhaal voor 10+ De broers Josh en Aaron Peshik ontdekken al snel dat hun nieuwe huis met schuine vloeren bol staat van de geheimen. Wanneer ze het dagboek vinden van F.T. Tilton, de briljante maar krankzinnig geworden uitvinder die het huis heeft gebouwd, leren ze ... Meer bij Bol.com »

Het Ministerie van Oplossingen 1 - Het ministerie van Oplossingen
'Roald Dahl in een nieuw jasje' Boekenkrant Ontdek het geheime ministerie… Nina is een avontuurlijk meisje van 11 jaar dat niet van stilzitten houdt. Haar vader is postbode en als hij op een dag een brief aan het mysterieuze Ministerie van Oplossingen mee naar huis neemt, schreeuwt die er natuurl... Meer bij Bol.com »

De Zoete Zusjes - De Zoete Zusjes lossen het op
'De Zoete Zusjes lossen het op’ is een vrolijk speurverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna (bekend van YouTube). Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar. In ‘De Zoete Zusjes lossen het op’, geschreven door Hanneke de Zoete, vinden Saar en Janna een gouden sle... Meer bij Bol.com »

Glowmovies 1 - Rik en Jesper maken er een zooitje van
‘Rik en Jesper maken er een zooitje van’ is een komische graphic novel over een bizar bouwwerk en een boze buurman. Met tekeningen van Tamara Boon. Rik Kleeven en Jesper Weijs ken je van hun YouTubekanaal Glowmovies. In hun video’s bouwen ze de gekste creaties en bedenken ze de vetste uitda... Meer bij Bol.com »

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 1 - De magische halsband
YouTubers Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en Rutger Vink (Furtjuh) en hun hond Paco beleven de spannendste avonturen in hun eigen kinderboekenserie. In dit eerste deel, De magische halsband, krijgen Rutger, Thomas en Paco de hond een pakket opgestuurd met cadeautjes voor Paco. Maar vanaf dat ... Meer bij Bol.com »

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 2 - De Tijdmachine
Rutger, Thomas en Paco worden in De Tijdmachine door de katachtige Professnor naar het verleden gestuurd. Hoe komen ze weer terug in het nu? 'De Tijdmachine' is het superspannende tweede boek van YouTubers Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en hun hond Paco. De katachtig... Meer bij Bol.com »

De Grijze Jager 17 - De wolven van Arazan
'De wolven van Arazan' is deel 17 van de spannende internationale bestsellerserie 'De Grijze Jager' van John Flanagan. Alleen in Nederland en België zijn er van deze fantasyreeks al meer dan 1,5 miljoen boeken verkocht. De boeken zijn geschikt voor lezers vanaf 10 jaar, maar let op: als je eenmaal ... Meer bij Bol.com »

Escape boek
Kraak de codes en puzzel je door dit interactieve verhaal. Voor iedereen die van escape rooms houdt is er nu ook dit spannende escape boek! Deel 1. Kun jij uit dit boek ontsnappen? Lia heeft een bijzonder talent: ze kan in het hoofd van anderen ‘inbreken’, precies daar waar iedereen zijn gehe... Meer bij Bol.com »

De Gorgels en de laatste kans
Het nieuwste deel van De Gorgels, van schrijver en cabaretier Jochem Myjer. Plotseling ziet Melle een enorme zeearend. Op zijn rug zitten Waakgorgel Jukko en een slapende Grensgorgel uit het Hoge Noorden. Jukko slaat alarm: de Brutelaars zijn dit jaar extra vroeg onderweg naar het Zuiden. En de Pa... Meer bij Bol.com »

De waanzinnige boomhut - De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen
Van de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2022 Al meer dan 1,7 miljoen exemplaren verkocht van de reeks Het perfecte boek voor alle lezers: humor en veel tekeningen In de boomhut is het alle dagen feest! Op kerstavond moeten Andy en Terry lijstjes maken, een nieuw boek schrijven en de kers... Meer bij Bol.com »

Daarnaast breid je je woordenschat uit. Lezen zorgt ook voor de (verdere) ontwikkeling van de hersenen. Hoe krijg je je kind echter zo ver om boeken te lezen? Er zijn verschillende manieren om dit gedaan te krijgen. Je kunt je kind bijvoorbeeld belonen wanneer hij/zij leest. Daarnaast kun je het kind laten zien hoe leuk lezen kan zijn. Kies je voor de laatste manier, dan is het handig als je voor spannende of juist grappige kinderboeken kiest. Is jouw kind een echte avonturier? Dan kun je het beste avonturen boek uitkiezen. Er zijn gelukkig vele avontuurlijke boeken beschikbaar. Wij helpen je om het beste avonturen boek voor jouw kind uit te kiezen.

Avonturen kun je zelf bedenken en ook zelf beleven. Echter, door over avonturen te lezen, krijg je ook nog nieuwe ideeën. Ben je daarom op zoek naar het beste avonturen boek van dit moment? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij zijn namelijk voor je op zoek gegaan naar de best verkochte avontuurlijke boeken van dit moment. Nadat we deze populaire boeken in kaart hadden gebracht, hebben we een top 5 gecreëerd. In dit artikel vertellen we je over deze top 5. We beschrijven elk boek afzonderlijk, waardoor je een goed beeld krijgt over de inhoud. Je kunt op die manier zelf een geschikt boekje uitkiezen. Dankzij deze handige werkwijze is het selecteren van het beste avonturen boek een fluitje van een cent.

1. De zoete zusjes gaan op vakantie

Avonturen komen in allerlei vormen. Dit geldt vooral voor avontuurlijke boeken. Je kunt bijvoorbeeld boeken lezen over avonturen in een eng bos. Daarnaast zijn er ook allerlei avontuurlijke boeken over fantasiegebeurtenissen. De zoete zusjes gaan op vakantieWist je dat reizen ook zeer avontuurlijk kan zijn? Klinkt daarom een boek over reizen als het beste avonturen boek voor jou? Dan kun je kiezen voor het boek De zoete zusjes gaan op vakantie. Dit boek is wellicht het beste avonturen boek voor jou. Het boek gaat namelijk over allerlei spannende avonturen terwijl de hoofdpersonen op vakantie gaan. We vertellen je hieronder precies waar dit leuke boek over gaat.

In het boek De zoete zusjes gaan op vakantie maak je kennis met Saar en Janna. Dit tweetal beleeft in het boek allerlei spannende avonturen. Het boek begint met de meiden die vakantie hebben. Daarom gaan ze op reis naar een prachtig eiland. De meiden weten niet eens of er op het eiland wel Nederlands gesproken wordt. Voor hen maakt dat gelukkig niet veel uit. Het is slechts belangrijk dat er genoeg te doen is. Dat is ook het geval wanneer ze op het eiland aankomen. Ze kunnen er strandjutten, fietstochten maken, ijsjes eten, wadlopen en zelfs zeehonden zien. Samen met hun ouders en broer Bram beklimmen de zusjes een oude vuurtoren. Ze maken samen van alles mee. Het echte avontuur begint echter wanneer Saar iets in zee vindt. Zo te zien is het een flessenpost. Hun vakantie wordt vanaf dit moment onvergetelijk!

Eigenschappen van het boek De zoete zusjes gaan op vakantie:

 • Je kunt gezellig lachen terwijl je dit boek leest.
 • In het boek kom je veel mooie illustraties in kleur tegen.
 • Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar kunnen het boek zelf lezen.
 • De zusjes in het boek zijn bekend van het YouTube-kanaal De Zoete Zusjes.
 • Dit boek leent zich ook prima om voorgelezen te worden aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Aangezien dit boek deel uitmaakt van een boekenreeks, kun je meer avonturen beleven met de zusjes.

2. De Waanzinnige Boomhut 1 – De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Bij het beschrijven van het vorige boek, hebben we gesproken over verschillende vormen van avontuur. We hebben onder meer gesproken over avontuurlijke boeken over fantasiegebeurtenissen. Dergelijke boeken zijn vaakDe Waanzinnige Boomhut 1 - De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen aantrekkelijk voor jonge lezers, omdat er van alles kan gebeuren. Denk er maar aan dat er op magische wijze tekens verschijnen, die leiden tot een zoektocht. Er zijn ook fantasieboeken die bijna realistisch lijken. Klinkt een dergelijk avontuurlijk fantasieboek als het beste avonturen boek voor jou? Dan kies je voor het boek De Waanzinnige Boomhut 1 – De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen. Dit boek maakt deel uit van een reeks. Alle boeken in de reeks zijn super spannend en ook nog eens absurd. Toch lijken bepaalde elementen in het verhaal realistisch.

Dit boek is het beste avonturen boek voor lezers die van humor en tekeningen houden. Het boek gaat over Andy en Terry, twee artiesten. De een tekent en de ander schrijft. Zij hebben een boomhut zoals je nog nooit hebt gezien. Zo is er in de boomhut een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en zelfs een bowlingbaan. De boomhut is zelfs voorzien van een snoepjesmachine, die je overal volgt. Zodra je trek hebt, schiet de machine snoepjes in je mond. Geweldig toch? Doordat je van alles kan beleven in de boomhut, beleven de auteurs de dolste avonturen. Alles is immers mogelijk in de boomhut. Echter, de uitgever van Andy en Terry vindt dat het nieuwste boek te lang op zich laat wachten. Daarom krijgen de artiesten een deadline, die ze moeilijk kunnen halen. Wat zal er gebeuren in De Waanzinnige Boomhut 1 – De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen?

Eigenschappen van het boek De Waanzinnige Boomhut 1 – De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Hier gaat het om het eerste deel uit een hilarische boekenreeks.
 • Tekeningen die het verhaal goed ondersteunen maken het boek compleet.
 • In dit boek bezoek je voor het eerst de waanzinnige boomhut, waarin alles mogelijk is.

3. Het ministerie van Oplossingen – avonturen boek

Ieder mens moet bepaalde struikelblokken overbruggen. Voor sommigen van ons lijkt het alsof we niet verder kunnen gaan. Onze problemen geven ons misschien zelfs het gevoel dat het nooit meer goedkomt. Gelukkig is datHet ministerie van Oplossingen niet het geval. Hoe zwaar het ook mag zijn, we hebben allemaal de kracht om deze gebeurtenissen te doorstaan. Echter, we verlangen soms naar een eenvoudigere oplossing. Zou het niet geweldig zijn als je met elk probleem ergens naartoe kon gaan? Dan werd je probleem meteen opgelost. Klinkt een boek over zo’n plek als het beste avonturen boek voor jou? Dan is het beste avonturen boek voor jou het boek Het ministerie van Oplossingen.

Wanneer je het boek Het ministerie van Oplossingen leest, ontdek je het geheime ministerie. Je maakt eerst kennis met Nina, een avontuurlijk 11-jarig meisje dat nit van stilzitten houdt. Nina’s vader is postbode. Op een dag neemt hij een brief mee naar huis. De brief is gericht aan een mysterieus ministerie. Volgens Nina schreeuwt deze brief om gelezen te worden. Het blijkt dat de brief afkomstig is van de 9-jarige Ruben. Hij wordt op school gepest door Sophia en haar vriendinnen en hoopt dat het ministerie hem kan helpen. Nina besluit om Ruben te gaan helpen met haar beste vriendin Alfa. Volgens Nina bestaat een dergelijk ministerie namelijk niet echt. Het blijkt dat Nina zich heeft vergist. Er bestaat wel degelijk een dergelijk ministerie. Nu mag Nina zelfs meehelpen om het ministerie opnieuw op te richten. Alleen mag Sophia het geheim niet ontdekken…

Eigenschappen van het boek Het ministerie van Oplossingen – avonturen boek:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • Het boek maakt deel uit van een geweldige boekenreeks.
 • Tijdens het lezen van dit verhaal, voelt het aan alsof het allemaal echt kan gebeuren.
 • Vanwege de verschillende plotwendingen is het verhaal spannend van begin tot eind.
 • Kinderen kunnen hun hart ophalen met dit geweldige boek, want het is erg grappig geschreven.

4. De magische apotheek 1 – Er hangt een geheim in de lucht

We hebben inmiddels verschillende boeken beschreven. Hoewel alle boeken in dit artikel over avonturen gaan, zijn ze toch allemaal uniek. Dat heb je gemerkt aan de verschillende beschrijvingen. Zo gaat het ene boek over avontuurDe magische apotheek 1 - Er hangt een geheim in de lucht tijdens een reis, terwijl het andere boek over onmogelijke avonturen gaat. Wist je dat er ook geweldige avontuurlijke boeken zijn over magie. Klinkt een dergelijk boek als het beste avonturen boek voor jou? Dan kun je kiezen voor het boek De magische apotheek 1 – Er hangt een geheim in de lucht. Dit magische boek is wellicht het beste avonturen boek voor fans van Harry Potter. Het boek gaat namelijk ook over allerlei magische gebeurtenissen.

In het boek verhuizen Lucie en haar ouders naar een nieuw huis. Eenmaal aangekomen in  de oude villa, ruikt het vreemd. De villa ruikt eigenlijk naar wel duidend dingen tegelijk. Toch lijkt het erop alsof de geuren nergens vandaan komen. Lucie vindt op een dag een sleutel onder een vloerplank. De sleutel lijkt echter in geen enkel slot te passen. Lucie geeft de zoektocht niet op en gaat samen met haar broertje Benno en hun buurjongen Mats op onderzoek uit. Ze vinden een geheime kamer in de villa met planken van de vloer tot aan het plafond. Op de planken staan er duizenden flesjes met heerlijke en glinsterende parfums. Het blijkt dat er achter het glas niet alleen heerlijke geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. Lees De magische apotheek 1 – Er hangt een geheim in de lucht gauw en ontdek wat er gebeurt!

Eigenschappen van het boek De magische apotheek 1 – Er hangt een geheim in de lucht:

 • Voor kinderen is het magisch om in een wereld als deze te duiken.
 • Hier gaat het om het eerste deel uit een boekenreeks vol humor en spanning.
 • Achterin het boek zit er een kaart waarop allerlei geuren uit de apotheek staan afgebeeld.
 • Dit avontuurlijke boek voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar is beeldend geschreven en heeft herkenbare personages.

5. Escape boek

Alle boeken die we hierboven hebben beschreven, zijn op hun eigen manier avontuurlijk. Wist je echter dat ook boeken die geen traditionele (voor)leesboeken zijn, avontuurlijk kunnen zijn? Er zijn namelijk ook avontuurlijkeEscape boek doe-boeken die je de kans geven om bijvoorbeeld te puzzelen. Als een dergelijk boek als het beste avonturen boek voor jou klinkt, dan hebben we goed nieuws. We kennen namelijk een dergelijk puzzelboek dat zeer avontuurlijk is voor kinderen die van interactieve verhalen houden. Hier verwijzen we naar het boek Escape boek. Dit boek is voor jou wellicht het beste avonturen boek. Het gaat hier namelijk om een interactief verhaal met codes en puzzels.

In het kort hebben we je hierboven reeds verteld wat je kunt verwachten van het boek Escape boek. We gaan er echter verder op in. Bij dit boek is het de bedoeling dat je een manier vindt om te ontsnappen. Het boek gaat namelijk over Lia, die een bijzonder talent heeft. Lia kan namelijk in het hoofd van anderen inbreken. Op die manier ontdekt ze je herinneringen en geheimen. Gelukkig is Lia voorzichtig met andermans geheimen. Ze weet echter niet of anderen dat ook zijn. Op een dag krijgt Lia een uitnodiging van een geheim broederschap. Zij willen dat Lia zich bewijst. We weten echter niet of deze mannen wel te vertrouwen zijn. Daarom is het jouw taak om samen met Lia uit het boek te ontsnappen. Daarbij laat je je hersens flink kraken om raadsels op te lossen. Zo ontdek je hoe het verhaal verdergaat.

Eigenschappen van het boek Escape boek:

 • De puzzels in het boek zijn niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk.
 • Als je niet uit een puzzel of raadsel komt, dan kun je onderaan de pagina een tip lezen.
 • Indien de tip onderaan de pagina niet helpt, vind je achterin de oplossing van de puzzels/raadsels.
 • Kinderen vanaf ongeveer 9 jaar die houden van smartgames en hersenkrakers zijn dol op dit boek.
 • Elk hoofdstuk eindigt met een raadsel of puzzeltje, waarmee je erachter komt op welke bladzijde je verder kunt lezen.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: