Het beste doeboek van 2024? Hier vind je de top 5!

Sommige kinderen kunnen maar niet stilzitten. Dit kan vervelend overkomen bij hun ouders. Denk er maar aan dat je kind op de achterbank zit en continu wil bewegen.

Beste doeboek van Mei 2024

Afbeelding
Product
De Zoete Zusjes - Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 3
‘Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 3’ van de populaire zusjes Saar en Janna is het vrolijkste doeboek boordevol gloednieuwe spelletjes, kleurplaten, puzzels, knutselideeën, moppen en een verhaal. De vakantie is niet compleet zonder de Zoete Zusjes! Het grote Zoete Zusjes vakantieboek van H... Meer bij Bol.com »

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco - Het doeboek van Rutger, Thomas en Paco
Na het overweldigende succes van De Magische Halsband en De Tijdmachine is er nu het allereerste doeboek van Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en hun hond Paco! Ga op avontuur met Rutger, Thomas & Paco en los het mysterie van de verdwenen halsband van Paco op door te puzz... Meer bij Bol.com »

Waar is de eenhoorn?
'Waar is de eenhoorn?' is een vrolijk en grappig zoekboek, geïllustreerd door Paul Moran, waarin je op zoek gaat naar alle zeven eenhoorns. De eenhoorns hebben hun favoriete verstopplekjes in de Regenboogvallei nu al zó vaak gebruikt dat ze op vakantie gaan. Ze komen op 17 bestemmingen en vinden d... Meer bij Bol.com »

De NEEhoorn doeboek
LEZEN • SPELLETJES • KLEUREN • TELLEN EN NOG VEEL MEER! Met dit doeboek van de NEEhoorn is de tijd van vervelen voorbij! Stap in het Heerlijke Hartenwoud waar de NEEhoorn en zijn vrienden wonen en speel alle spelletjes. Zoek de verschillen, help de WATbeer speuren naar lolly’s en de Slangz... Meer bij Bol.com »

Cocomelon kleurboek
Dit CoComelon kleurboek zit boordevol leuke kleurplaten. Genoeg voor urenlang kleurplezier voor de kleine CoComelon fans.... Meer bij Bol.com »

Van wie zijn deze billen?
Van wie zijn deze billen? Een boekje om te raden en te lachen! De vrolijke rijmpjes stimuleren kinderen om mee te raden en te ontdekken wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is. Dit speelboekje is leuk voor jong en oud!... Meer bij Bol.com »

Ssst! De tijger slaapt
Ssst! De tijger slaapt en niemand wil haar wakker maken. Er is alleen één probleem: ze ligt vreselijk in de weg. Hoe moeten de dieren er nu langs? De slimme kikker komt met de oplossing, maar de dieren hebben wel hulp nodig. Van de lezer! Die wordt aangemoedigd om de dieren veilig over de tijger h... Meer bij Bol.com »

Rupsje Nooitgenoeg voelboek
Dankzij het prachtige en stevige voelboek van Rupsje Nooitgenoeg kunnen peuters vanaf 18 maanden al kennismaken met de kleurrijke wereld van Eric Carle. Is het een boek om mee te spelen of speelgoed om te lezen? Dit kartonnen voelboek is het allebei! Voel aan de glimmende appel van Rupsje Nooitgenoe... Meer bij Bol.com »

Speuren naar unicorns
Sprankel de eenhoorn woont hoog in de lucht in een toverbos. Op een dag kukelt ze door de wolken naar beneden en verbaast zich over alles wat ze tegenkomt. Ga jij met haar mee op avontuur? Het boek begint eerst met een educatief stuk over het onderwerp. Hier kom je ook gelijk de kartonnen zaklamp te... Meer bij Bol.com »

Jan van Haasteren Kleurboek
Jan van Haasteren Kleurboek - Kleurboek voor Volwassenen - met de grappige tekeningen die we van Jan van Haasteren gewend zijn. V Dit deel heeft veel nieuwe humoristische platen die er om vragen om ingekleurd te worden! Er staan in dit kleurboek 24 zwart/wit illustraties om in te kleuren! Formaat; 3... Meer bij Bol.com »

Voor zijn/haar eigen veiligheid, probeer je deze bewegelijkheid te voorkomen. Daarom doe je er als ouder van alles aan om je kind aangenaam bezig te houden. Gelukkig kan dat op verschillende manieren. Veel ouders laten hun kind gewoon naar filmpjes kijken op een smartphone of tablet. Echter, met een doe-boekje kun je kinderen ook aangenaam bezig houden. Zoek je daarom naar het beste doeboek voor jouw kind? Dan kun je kiezen voor een puzzelboekje, boekje met spelletjes, enzovoorts. Voor elk kind is er een geschikt doe-boekje. Wij helpen je middels dit artikel om het beste doeboek voor jouw kind uit te kiezen.

Met een doe-boekje kun je van elke dag een minivakantie maken. Daarom laat je je kind zijn/haar hart ophalen met een leuk spelletjesboek, raadselboek, enzovoorts. Er zijn echter enorm veel verschillende soorten doe-boeken. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood. Wij zijn namelijk voor je op zoek gegaan naar de meest populaire doe-boekjes van dit moment. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld met verschillende geweldige doeboeken. Zo kun je gemakkelijk jouw beste doeboek uitkiezen. Lijkt het toch nog moeilijk om een keuze te maken? Lees dan de beschrijvingen over alle vijf boekjes. Je kunt de verschillende boeken op die manier met elkaar vergelijken. Zo beslis je zelf welk boekje het beste doeboek is voor jouw kind.

1. Alfabet doeboek

Sommige kinderen kun je op een gemakkelijke manier bezighouden. Misschien geef je een dergelijk kind een stickerboekje en hij/zij is voor enkele uurtjes zoet. Er zijn echter ook kinderen die minder lang op één ding kunnenAlfabet doeboek focussen. Als je een dergelijk kind hebt, dan kies je voor een “gecombineerd” doe-boekje. Zulke boekjes bevatten vaak behalve puzzels ook nog eens plaatjes met zoek-de-verschillen, enzovoorts. Zelfs als je kind baalt van één type opdracht, kan hij/zij zich toch vermaken met een ander type opdracht. Klinkt daarom een gecombineerd doe-boek als het beste doeboek voor jouw kind? Dan kies je voor het Alfabet doeboek. Dit boek is wellicht het beste doeboek voor kinderen die van variëteit houden.

Het Alfabet doeboek laat je samen met de apen op vakantie gaan. Daar kun je allerlei spullen verzamelen die je wil meenemen op het dak van de auto. Heb je al genoeg spullen verzameld? Dan kun je op zoek gaan naar verdwenen woorden. Het is zelfs mogelijk om een nieuwe letter te bedenken en “alfabattle” te spelen. Dit  spel speel je gezellig met je beste vriendje of vriendinnetje. Heeft het kind niemand om mee te spelen? Geen nood. Het boekje staat namelijk boordevol doolhoven, puzzels en zoek-de-verschillen. Hierdoor kun je rekenen op urenlang letterplezier. Met dit boekje roep je bovendien zelfs het vakantiegevoel op. Geweldig toch?

Eigenschappen van het boek Alfabet doeboek:

 • In dit boek kom je de geliefde letterdief tegen.
 • Met dit boek roep je een beetje het vakantiegevoel op.
 • Vanwege de vele elementen, blijf je in dit boek kijken en bladeren.
 • Kinderen van vrijwel alle leeftijden kunnen zich vermaken met dit boekje.
 • Je komt in dit boek doolhoven, puzzels en zoek-de-verschillen tegen voor urenlang letterplezier.

2. Boer Boris, start de motor!

In je zoektocht naar het beste doeboek kom je allerlei verschillende boeken tegen. Denk maar aan stickerboekjes, boeken met raadsels en zelfs moppenboeken. Al deze boeken hebben een ding gemeen:Boer Boris, start de motor! ze houden kinderen aangenaam bezig. Echter, als je een dergelijk boek uitkiest, wil je waarschijnlijk ook dat je kind er iets van leert. Wat dacht je daarom van een boekje over de machines die op een boerderij gebruikt worden? Als een dergelijk boek interessant klinkt, dan raden we het boek Boer Boris, start de motor! aan. Dit boek is wellicht het beste doeboek voor kinderen die interesse hebben in machines op de boerderij.

Het boek Boer Boris, start de motor! laat je zien wat een boer gebruikt om zijn werk op de boerderij te doen. Dit boek geeft jonge kinderen dus de mogelijkheid om te ontdekken welke grote machines Boer Boris bestuurt op zijn boerderij. In het grote kartonboek kom je uitklappagina’s tegen, die diverse machines onthullen. Denk maar aan de tractor, de ploeg en zelfs de plukmachine en de sneeuwschuiver. Ook de hijskraan en de zaaimachine komen aan de orde. In principe ontdek je alle machines die op een boerderij gebruikt worden. Wat het boekje nog interessanter maakt, is de hartverwarmende tekst op rijm. Hierdoor zorgt het boek ook nog eens voor een heerlijke voorleeservaring.

Eigenschappen van het boek Boer Boris, start de motor!:

 • Dit boek richt zich op kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • In het boek kom je grote uitklappagina’s tegen, die kinderen aangenaam bezighouden.
 • Door dit boek te bekijken, maken kinderen kennis met de machines die op een boerderij gebruikt worden.
 • Het uitklapboek bevat behalve interessante uitklappagina’s ook nog eens een hartverwarmende tekst op rijm.

3. Escape boek

Doe-boekjes zijn er in allerlei vormen. Zo kun je kiezen voor een gecombineerd doe-boekje met puzzels en raadsels. Er zijn ook boekjes die slechts één spelfactor bevatten. Daarnaast heb je reeds gezien dat sommige Escape boekdoe-boeken gepaard gaan met een leuk verhaaltje. Is het beste doeboek voor jou een boekje met een verhaal én spelfactoren? Dan kennen we wellicht het beste doeboek voor jou. Hier verwijzen we naar het boek Escape boek. Dit boek is uniek. Het is namelijk een verhaalboek, dat je niet kunt uitlezen tenzij je codes kraakt en puzzels oplost. Nu wil je er waarschijnlijk meer over weten, nietwaar?

Als je het Escape boek aanschaft, dan is het de bedoeling dat je eruit ontsnapt. Het boek gaat namelijk over Lia, die in het hoofd van anderen kan “inbreken”. Daarbij ziet ze welke geheimen en herinneringen je hebt. Lia is voorzichtig met andermans geheimen. Maar zijn anderen dat ook? Op een dag krijgt Lia een uitnodiging van een geheim broederschap. Zij willen dat Lia zich bewijst, maar Lia weet niet of ze hen kan vertrouwen. Daarom help jij haar om te ontsnappen uit het boek. Om de klus te klaren, moet je je hersens flink laten kraken. Het is ook de bedoeling dat je diverse raadsels oplost. Zo kom je erachter waar het verhaal verdergaat. Je moet er wel voor zorgen dat je op tijd weer weg bent. Anders ben je gedoemd om eeuwig in het hoofd van een ander rond te dwalen…

Eigenschappen van het boek Escape boek:

 • Kinderen vanaf ongeveer 9 jaar kun je aangenaam bezighouden met dit geweldige boek.
 • Bij dit boek is het de bedoeling dat je samen met de hoofdpersoon ontsnapt uit het boek.
 • Om erachter te komen waar het verhaal verdergaat, los je raadsels op, kraak je codes en puzzel je.
 • Het gaat hier om een interactief verhaal, dat ideaal is voor personen die van escape rooms houden.

4. Kikker – Het grote flapjesboek van Kikker en zijn vriendjes

Intussen heb je gezien dat er verschillende soorten doe-boekjes zijn. Sommige boekjes bevatten puzzels en raadsels. Andere boeken bevatten flapjes oftewel uitklappagina’s. Er zijn ook leuke stickerboekjes. Eigenlijk kies je voorKikker - Het grote flapjesboek van Kikker en zijn vriendjes een bepaald boekje aan de hand van de leeftijd van je kind. Een dreumes zal waarschijnlijk minder genieten van een boek met woordpuzzels. Daarentegen wil een tiener waarschijnlijk niet bezigzijn met een flapjesboek. Heb je een dreumes of peuter in huis en is het beste doeboek daarom een flapjesboek? Dan kies je voor het boek Kikker – Het grote flapjesboek van Kikker en zijn vriendjes. Dit boek is wellicht het beste doeboek voor kinderen die van flapjes houden.

Het boek Kikker – Het grote flapjesboek van Kikker en zijn vriendjes maakt deel uit van een boekenreeks. Echter, het gaat hier niet om een verhaalboekje. Dit boekje is namelijk een geweldig doe-boekje, waar je kind wat van overhoudt. Op speelse wijze leert het boek je kind namelijk over tegenstellingen, getallen, kleuren en vormen. Dit alles leert je kind in de wereld van Kikker. Denk er bijvoorbeeld aan dat het boek je laat zien dat Kikker groot is, maar Beertje klein. In het boekje lees je ook dat 1 jarige job 6 feesthoedjes, 5 piepertjes en 4 cadeautjes krijgt. Het leuke van dit boekje is dat het vol grapjes en flapjes zit. Hierdoor verveelt je kind zich geen moment.

Eigenschappen van het boek Kikker – Het grote flapjesboek van Kikker en zijn vriendjes:

 • In het boek kom je meer dan 60 flapjes tegen.
 • Het boek maakt deel uit van de boekenserie Kikker.
 • Dit boekje is gericht op dreumesen, peuters en kleuters.
 • Kinderen leren in dit boek over dieren, tegenstellingen, vormen, kleuren, geluiden en veel meer.

5. Speuren in het Dinobos

Als je jonge kinderen aangenaam bezig wil houden, dan kun je hen het een en ander laten zoeken. Denk maar aan de vele boekjes over een hoofdpersoon, die zich verstopt. Meestal lijkt het er bij dergelijke boeken op alsofSpeuren in het Dinobos alles door elkaar is. Dat komt doordat dit vaak ook het geval is. Hierdoor wordt het ietsje moeilijker om een specifiek persoon of artikel te vinden. Is het beste doeboek voor jou een dergelijk uitdagende zoek- en (voor)leesboek? Dan kun je kiezen voor het boek Speuren in het Dinobos. Dit boek is voor jou wellicht het beste doeboek. Je kind krijgt namelijk de kans om naar specifieke dieren op zoek te gaan.

Het boek Speuren in het Dinobos gaat over Bono, Lulu, Grid, Donau en Pixie. Dit zijn vijf kleine dinosaurussen, die graag samenspelen in het dinobos. In het bos beleven ze vrolijke avonturen. Nu mag jij meedoen. Het enige wat je hoef te doen, is je zaklamp pakken. Vervolgens zoek je naar de plaatjes die ook voorkomen in de verhalen. In het boek hoef je niet continu op zoek te gaan naar plaatjes. Het boek bevat namelijk ook vrolijke voorleesverhalen. Vind je het zoeken van het een en ander interessanter? Dan pak je meteen je “zaklamp”, die van stevig wit karton is gemaakt. Hiermee ga je op zoek. Je ontdekt dan ook leuke weetjes over dinosaurussen. Het boek is daarom perfect voor kinderen die dol zijn op dino’s.

Eigenschappen van het boek Speuren in het Dinobos:

 • In het boek vind je een geweldig verhaal over vijf kleine dino’s.
 • Op een leuke manier leert dit boek je over dinosaurussen en hun leefwereld.
 • Het interactieve boek voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar is superleuk om samen te lezen.
 • Je gebruikt de kartonnen zaklamp op de rechterpagina’s op te lichten, zodat je ziet wat erop staat.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: