Het beste Mees Kees boek van 2024

Wil je je kind stimuleren om te oefenen met lezen of zoek je naar een leuk voorleesboek? Dan kun je kiezen voor de boeken uit de reeks Mees Kees.

Beste Mees Kees boek van Mei 2024

Afbeelding
Product
Knots 1 - Knots
In de derde grot van links in de groene vallei, werd een holenmensje geboren. Zijn ouders noemden hem Knots. Het was een naam voor een echte krijger. Alleen… Knots is niet zo stoer als zijn naam doet geloven! Wanneer Knots onverwachts vrienden wordt Freddie de oerkie en wanneer blijkt dat sneeuwle... Meer bij Bol.com »

Mees Kees -  Mees Kees - Een pittig klasje
Het herziene eerste deel in de bekende serie over mees Kees, die voor het eerst voor de klas staat. Zijn leerlingen weten hem op een hilarische manier te helpen. Voor lezers van acht jaar en ouder.Meester Kees heeft nog nooit voor de klas gestaan. De kinderen moeten hem nog een beetje leren hoe dat ... Meer bij Bol.com »

Mees Kees -  Op kamp
Vrolijk boek over de leukste meester van het land, die een wel heel bijzondere invulling geeft aan een werkweek. Geactualiseerd en in een nieuwe vormgeving, voor lezers vanaf acht jaar.De klas van mees Kees mag op kamp! Nou ja, kamp... Het moet van Dreus vooral een léérzame werkweek worden. Dus he... Meer bij Bol.com »

Knots 2 - De grootste omweg van de oertijd
Als het dorp van Freddie plotseling is verdwenen, besluiten Knots en Tuf hun vriend te helpen zoeken. De reis gaat meteen al mis als ze in slaap vallen op de rug van een wollige neushoorn! Op zoek naar Freddies familie stuiten ze op grote uitdagingen: woeste wasberen, onbewoonde eilanden en glimmend... Meer bij Bol.com »

Mees Kees -  Mees Kees gaat verhuizen
Los te lezen deel in de grappige serie over de favoriete meester van de school, die voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Geactualiseerd en in een nieuwe vormgeving, voor lezers vanaf acht jaar.Sinterklaas komt op bezoek! Groep 6b is er helemaal klaar voor, bij binnenkomst zingen ze uit volle borst... Meer bij Bol.com »

Mees Kees -  De husselrace
Een grappig boek over mees Kees en zijn leerlingen, voor kinderen vanaf 8 jaar!De Nationale Voorleeswedstrijd is alleen bedoeld voor groep 7 en 8. Dus de klas van mees Kees mag niet meedoen en Sammy de Husselaar al helemáál niet. Jammer hoor! Maar wat doen ze daar dan, met al die spandoeken en vl... Meer bij Bol.com »

Een pittig klasje
Meester Kees heeft nog nooit voor de klas gestaan. De kinderen moeten hem nog een beetje leren hoe dat moet, meester zijn. En dat doen ze graag! Ze leren hem dat je best om kwart over negen je pauzeboterhammen op mag eten, als je maar op het bord schrijft dat het om een voedselproject gaat. En dat... Meer bij Bol.com »

Knots 3 - De grot der wensen
Knots gaat samen met zijn beste vriend Freddie en zijn eigenwijze zusje Tuf op zoek naar de Grot der Wensen. Hier wil hij wensen dat er nooit meer ruzie is tussen de holenmensen en de Oerkies. Onderweg moeten ze vluchten voor prikkel-smikkel-mieren, suizen ze in ondergrondse glijbanen en moeten ze k... Meer bij Bol.com »

Mees Kees -  De rekenrap
Derde deel in de hilarische Mees Kees-serie over de voorbereiding voor een fantastische rap voor de eindmusical. Voor lezers van acht jaar en ouder.Mees Kees is nog stagiair, maar toch kan hij al heel goed lesgeven! Bij grote rampen, zoals hoofdrekenen of spelling van moeilijke woorden, verzint hij ... Meer bij Bol.com »

Mees Kees - De sponsorloop
Mees Kees heeft nog geen diploma, daarom mag hij niet meer alleen voor de klas staan. Hij gaat stage lopen bij de kleuters en 6B krijgt een invaljuf. Maar waarom geeft ze niet gewoon een moppendictee? En hoe kan ze nou lesgeven zonder chips en cola? Na haar komt een invalmeester en die stuurt de hel... Meer bij Bol.com »

Deze jeugdboeken gaan over Kees, een leraar in opleiding. Hij moet op een basisschool invallen, maar is zeer onervaren. Hierdoor laat hij zich steeds de les lezen door zijn leerlingen. Dit vindt hij niet erg, want hij zorgt er wel voor dat de kinderen nieuwe dingen leren. Ook de kinderen hebben er geen moeite mee, want zij genieten van de niet-traditionele lessen. Wil je graag het beste Mees Kees boek voor je kind kopen? Dan lees je dit artikel gauw. Wij helpen je om op een eenvoudige manier het beste Mees Kees boek uit te kiezen.

Veel kinderen dromen van een leerkracht die meegaand is en hen relatief veel vrijheid geeft. Daarom genieten kinderen op de basisschool enorm veel van de Mees Kees boeken. Deze boeken zijn niet alleen leuk om zelf te lezen, maar zijn ook superleuke voorleesboeken. Om je te helpen om het beste Mees Kees boek te vinden, hebben we dit artikel geschreven. We zijn namelijk op zoek gegaan naar de bestverkochte boeken uit deze reeks. Zo hebben we een top 2 samengesteld. Beide boeken uit de top 2 recenseren we hieronder. Je kunt dus gemakkelijk beslissen welk boekje het beste Mees Kees boek voor jou is.

1. Mees Kees Een Pittig Klasje – Mirjam Oldenhave

Is je nieuwe kinderboek een boek uit een reeks? Dan is het meestal het beste om eerst te kiezen voor het eerste deel uit de reeks. Mees Kees Een Pittig Klasje - Mirjam OldenhaveDat is begrijpelijk, omdat je dan kennis maakt met de verschillende personages. Dit is ook het geval wanneer je kiest voor het beste Mees Kees boek. Het eerste boek uit de reeks heet Mees Kees Een Pittig Klasje en is geschreven door Mirjam Oldenhave. In dit boek staat de meester voor het eerst voor de klas. Zijn leerlingen willen hem daarom op een hilarische manier helpen. Hoe doen ze dat precies?

De leerlingen in het boek Mees Kees Een Pittig Klasje weten dat de meester nog onervaren is. Daarom helpen ze hem. Ze leren de meester dus hoe hij meester moet zijn. Zo geven ze aan dat je het liefst om kwart over negen je pauzeboterhammen mag opeten. Je moet daarbij wel op het bord schrijven dat het om een voedselproject gaat. Volgens de leerlingen is het ook superhandig als ieder kind slechts één rijtje sommen van de taak maakt. Dan hoeft namelijk niet iedereen hetzelfde werk te doen. Hoe het afloopt met de meester, lees je in het boek. Je ontdekt al gauw waarom dit boek het beste Mees Kees boek voor jou is.

Eigenschappen van het boek Mees Kees Een Pittig Klasje:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • Het boek bevat leuke illustraties, die het verhaal nog levendiger maken.
 • Kinderen met leesniveau AVI E6 kunnen het boek zelf lezen.
 • Het boek telt 136 pagina’s.
 • Dit boek is het eerste deel uit de boekenreeks.

2. Mees Kees Op Kamp – Mirjam Oldenhave

Je hebt hierboven gezien waar de boeken over deze grappige meester over gaan. Misschien heb je echter het eerste boek al (voor)gelezen Mees Kees Op Kamp - Mirjam Oldenhaveen zoek je daarom naar een ander deel. Dan is het beste Mees Kees boek voor jou wellicht Mees Kees Op Kamp. Ook dit deel is geschreven door Mirjam Oldenhave. In het vrolijke boek geeft de leukste meester van het land een bijzondere invulling aan een werkweek. Lees hieronder waar het verhaal over gaat.

In het boek Mees Kees Op Kamp mag de klas van de meester op kamp gaan. Eigenlijk is het niet echt een kamp, want van Dreus moet het vooral een leerzame werkweek worden. De klas krijgt een streng werkplan mee. Voor Kees is dat geen probleem, want zwemmen bijvoorbeeld is ook werken. Je kunt bovendien zeesterren veel beter in de zee bestuderen dan in het museum. De leerlingen wensten wel dat het om een werkmaand ging in plaats van een werkweek. Misschien konden ze het zelfs verlengen en er een werkjaar van maken. Zou dat niet geweldig zijn? Lees wat er allemaal gebeurt in het boek en ontdek waarom dit boek jouw beste Mees Kees boek is.

Eigenschappen van het boek Mees Kees Op Kamp:

 • Dit boek met AVI code AVI Start en AVI Plus is leuk om (voor) te lezen.
 • Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar genieten enorm veel van dit grappige boek.
 • Het boek telt 128 pagina’s, maar dat merk je niet, omdat je het snel uitleest.
 • In dit boek heeft de klas van de populaire meester een werkweek, maar ze maken er een kamp van.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: