Het beste AVI M5 boek van 2024! Een top 5

Voor velen van ons kan het moeilijk zijn om een kind te verrassen met een nieuw leesboek. Dit is vooral het geval wanneer je een boek wil kopen voor een kind dat je minder goed kent.

Beste AVI M5 boek van Juni 2024

Afbeelding
Product
De GVR
Sofie wordt door een reus ontvoerd! Maar hoewel deze Grote Vriendelijke Reus de vreemdste woorden gebruikt, is hij wel heel aardig. Wat hij Sofie echter vertelt over de andere reuzen is vreselijk. De GVR won in 1984 een Zilveren Griffel. Een bestseller van kinderboekenschrijver Roald Dahl, met pra... Meer bij Bol.com »

Allemaal Onzin
Humoristisch en fantasierijk voorleesverhaal voor het slapengaan van Paul van Loon.Elke avond als hij in bed ligt, hoort Vladimir geritsel. Pssst, klinkt het en dan komt er een mannetje tevoorschijn, niet groter dan een colaflesje. Hij neemt Vladimir mee naar Het Land Achter Het Behang. Samen belev... Meer bij Bol.com »

Oefenschrift begrijpend lezen Groep 5 3de leerjaar
Leuke opdrachten en inhoudsvragen over vrolijke verhaaltjes Lees jij al verhalen? Wat knap van je! Dan heb je waarschijnlijk al heel veel geoefend. Maar weet je nadien ook precies wat je hebt gelezen? Als je een verhaal leest, is het immers heel belangrijk dat je begrijpt wat je leest. Ook daar kun... Meer bij Bol.com »

Koen Kampioen - Koen Kampioen is een held
Koen Kampioen: de leukste voetballer in jeugdboekenland! Op AVI M5 niveau Al meer dan een half miljoen boeken verkocht! Koen ziet een leuke winactie in zijn favoriete voetbalblad. Ze zoeken één amateurteam dat mee mag doen aan een toernooi voor profclubs. Samen met zijn team denkt Koen na over ... Meer bij Bol.com »

Rekenen Groep 5 Oefenboek - 1e helft schooljaar - Cito / IEP M5 - Aandacht voor Rekenen - van de onderwijsexperts van Wijzer over de Basisschool
Voorkom dat je kind achterblijft met rekenen in groep 5 Het Oefenboek Rekenen Groep 5 - 1e helft schooljaar: Heeft een goede opbouw van sommen; hierdoor heeft je kind succeservaringen en krijgt het meer zelfvertrouwen.Bestaat uit 125 pagina's en is hiermee het meest uitgebreide oefenboek van... Meer bij Bol.com »

Begrijpend lezen Compleet delen 1 en 2 Groep 5 deel 1/2 Oefenboeken
Geschikt voor de Citotoetsen / LVS-toetsen M5/E5. Begrijpen wat je leest, is de essentie van lezen en leren. Het is een van de belangrijkste vaardigheden die kinderen moeten ontwikkelen op school. Het oefenen van begrijpend lezen is zeer belangrijk. Door veel te oefenen ontstaat er een actieve le... Meer bij Bol.com »

Foeksia de miniheks -  Foeksia tovert met tijd
Grappig en avontuurlijk verhaal voor beginnende lezers over Foeksia de miniheks van Paul van Loon. Extra: leer klokkijken.Wat gaat de tijd langzaam! Kan dat niet sneller? Foeksia doet een snel-snel spreuk. De wijzers van de klok vliegen. De dagen vliegen voorbij. Eitjes komen uit. Spinnen groe... Meer bij Bol.com »

Beste school -  De beste school van de hele wereld
Supergrappige graphic novel over Marie die plots de enige leerling op haar school is. Ze vermaakt zich uitstekend in haar eentje en haar drukke vaders hebben verder nergens erg in. Op een dag komt de aardige juf Rachida lesgeven en na enige tijd verschijnt er ook een tweede leerling, Jack. Het wordt... Meer bij Bol.com »

Duik in de tijd van -  Achter de jagers aan!
Het is 10.000 jaar geleden. De stoere Sol woont in een jagersgroep. Sol kan heel goed voedsel verzamelen: ze weet overal bessen en zaden te vinden. En ze is een kei in vissen. Sol ergert zich rot aan de jagers, die altijd zo opscheppen. Ze zou zelf weleens op jacht willen! ‘Je bent een meisje,’ ... Meer bij Bol.com »

Koen Kampioen gaat internationaal
Koens droom is uitgekomen: hij is geselecteerd door zijn favoriete profclub Stark! Voordat het nieuwe seizoen begint, heeft hij met zijn team een trainingsweek op het jeugdcomplex Starkdroom. En daarna gaan ze meteen naar Spanje voor een internationaal toernooi. Koen kan niet wachten! Al snel blijkt... Meer bij Bol.com »

Je gaat op die manier namelijk alleen uit van het technische leesniveau van het desbetreffende kind. Echter, als je het kind beter kent, dan kun je ook kiezen voor een thema waar het kind van houdt. Je weet namelijk bijna zeker dat het kind zal genieten van een boek over zijn/haar favoriete thema. Gelukkig zijn er bepaalde thema’s waar de meeste kinderen van genieten. Het beste AVI M5 boek of boek van een ander leesniveau kan dus over een dergelijk “algemeen” thema gaan. Denk bijvoorbeeld aan boeken over sport, avonturen met vrienden/klasgenoten en fantasieboeken. Middels dit artikel helpen wij je om het beste AVI M5 boek te vinden.

Hierboven hebben we je laten zien dat het uitkiezen van het beste AVI M5 boek niet moeilijk hoeft te zijn. Je houdt slechts rekening met bepaalde factoren zoals het leesniveau en een geliefd thema en kiest een leuk boekje uit. We willen je graag zoveel mogelijk op weg helpen. Daarom zijn we voor je op zoek gegaan naar de populairste boeken van het AVI M5 leesniveau van dit moment. We hebben uiteindelijk een top 5 samengesteld met geweldige boeken. Deze boeken zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes. Bovendien beschrijven we elk boek afzonderlijk, waardoor het gemakkelijk is om een keuze te maken. Je kunt zelfs de boeken met elkaar vergelijken. Zo concludeer je gemakkelijk welke boeken geschikt zijn voor het desbetreffende kind. Aarzel dus niet langer, lees het artikel en kies vandaag nog het beste AVI M5 boek uit!

1. Allemaal Onzin

In de inleiding hebben we gesproken over boeken waar de meeste kinderen van genieten. Meestal genieten kinderen van humoristische boeken. Ook boeken over herkenbare situaties en avontuurlijke boeken zijn vaak geliefd. Is jouwAllemaal Onzin kind een fan van humoristische, fantasierijke en avontuurlijke verhalen? Dan kennen we wellicht het beste AVI M5 boek voor jouw kind. Hier verwijzen we naar het boek Allemaal Onzin. Dit boek is interessant voor vele kinderen, omdat het humoristisch en fantasierijk is. De hoofdpersoon maakt ook van alles mee, waardoor je het boek tevens kunt categoriseren als avontuurlijk. Klinkt een dergelijk boek als het beste AVI M5 boek voor jouw kind?

In het boek Allemaal Onzin hoort Vladimir voor het slapengaan geritsel. Het blijkt dat er een klein mannetje in zijn slaapkamer is. Het mannetje is niet groter dan een colaflesje. Hij laat Vladimir weten dat zijn naam Onzin is. Daarnaast vertelt hij dat hij achter het behang in de slaapkamer van Vladimir woont. Samen gaan de twee naar Het Land Achter Het Behang. Daar beleven ze gekke, grappige avonturen. Bij terugkomst valt Vladimir heerlijk in slaap. Hoewel de volwassenen de verhalen van Vladimir niet geloven, beleeft hij elke nacht fantastische avonturen samen met Onzin. In het boek kom je namelijk meerdere korte verhalen tegen over Vladimir en zijn fantasievriendjes. Hierdoor beleeft je kind keer op keer nieuwe avonturen met Vladimir en Onzin.

Eigenschappen van het boek Allemaal Onzin:

 • In het boek gaat het mannetje Onzin samen met Vladimir naar Het Land Achter Het Behang.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan kleuters, maar het is ook geschikt voor kinderen die zelf lezen.
 • Dit boek is een verzameling van korte verhalen over de kleuter Vladimir en zijn fantasievriendjes.
 • Sommige verhaaltjes zijn een beetje spannend of griezelig, maar hebben toch een vriendelijke en humoristische lading.

2. Foeksia de miniheks – Foeksia tovert met tijd

Kinderen genieten meestal van fantasieverhalen. Denk maar aan klassieke sprookjes met heksen, wolven, enzovoorts. Wil je je kind daarom verrassen met een boek over een heks? Als je ook graag wil dat je kind vakerFoeksia de miniheks - Foeksia tovert met tijd boeken over dit thema leest, dan kennen we een geweldige boekenreeks. Deze reeks heet Foeksia de miniheks. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende boeken uit deze reeks. Ben je echter op zoek naar het beste AVI M5 boek? Dan raden we het boek Foeksia de miniheks – Foeksia tovert met tijd aan. Dit boek maakt deel uit van de hierboven genoemde boekenreeks. Bovendien kunnen kinderen vanaf ongeveer 7 jaar het boek zelf lezen. Wil je weten waar het boek over gaat?

Het boek Foeksia de miniheks – Foeksia tovert met tijd gaat over de tijd en klokkijken. In het boek vindt Foeksia dat de tijd veel te langzaam gaat. Ze vraagt zich af of er geen manier is waarop ze de tijd sneller kan laten gaan. Het blijkt dat er een spreuk is die de tijd sneller kan laten gaan. Foeksia doet daarom gauw een snel-snel spreuk. Hierdoor beginnen de wijzers van de klok te vliegen. Ook de dagen gaan razendsnel voorbij. Zelfs eitjes komen uit en spinnen worden groot. Dit alles lijkt prima totdat Foeksia merkt dat Kwark nu sneller oud wordt. Dat is een groot probleem. Foeksia moet de klok daarom snel stoppen voordat het te laat is. Zal het haar lukken? Dit spannende boek is wellicht het beste AVI M5 boek over de tijd en klokkijken…

Eigenschappen van het boek Foeksia de miniheks – Foeksia tovert met tijd:

 • Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen dit boek zelf lezen.
 • Het boek maakt deel uit van de boekenreeks Foeksia de miniheks.
 • Op de eerste pagina lees je in het kort hoe tovenaar Kwark en Foeksia bij elkaar zijn gekomen.
 • Dit spannende boek gaat over de tijd, klokkijken en leert kinderen dat alle acties consequenties hebben.
 • De illustraties in het boek zijn kleurrijk en fantasievol, wat het boek aantrekkelijker maakt voor kinderen.

3. Koen Kampioen – Koen Kampioen is een held

Hoewel veel kinderen van fantasieverhalen houden, zijn er ook veel kinderen die het leuk vinden om over sport te lezen. Vooral als het boek gaat over een sport die zij zelf ook beoefenen. Het is daarom niet verbazingwekkend datKoen Kampioen - Koen Kampioen is een held voetbal een aantrekkelijk thema is voor vele kinderen. Leest jouw kind ook graag boeken over voetbal? Wil je hem/haar graag verrassen met een boek uit een reeks? Dan is het boek Koen Kampioen – Koen Kampioen is een held wellicht het beste AVI M5 boek voor jou. Dit boek is perfect voor kinderen die graag over voetbal lezen. Het is ook het beste AVI M5 boek, omdat het een boek uit een reeks is. Je kind kan dus naar hartenlust meerdere boeken over deze personages en sport lezen.

In het boek Koen Kampioen – Koen Kampioen is een held ziet Koen een leuke winactie in zijn favoriete voetbalblad. Men zoekt namelijk naar een amateurteam dat mag meedoen aan een toernooi voor profclubs. Dit klinkt als de perfecte kans voor zijn team. Daarom probeert Koen samen met zijn team een goede reden te bedenken om kans te kunnen maken. Helaas kunnen ze niets bedenken. Die zaterdag moet het team een wedstrijd spelen, maar alles zit tegen. De spelers komen door alle tegenslagen laat aan en de tegenstanders zijn al naar huis. Dit betekent dat er punten in mindering worden gebracht. Het lijkt op een ware pechdag. Is het mogelijk dat alle ellende toch nog iets goeds voor Koen en zijn team brengt?Top of Form

Eigenschappen van het boek Koen Kampioen – Koen Kampioen is een held:

 • Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen dit verhaal zelf lezen.
 • Dit boek maakt deel uit van de superleuke boekenreeks Koen Kampioen.
 • In het boek ontdek je dat soms de slechtste dagen ook iets goeds met zich meebrengen.
 • Het boek bevat tien hoofdstukken en is verrijkt met meerdere illustraties die bij het verhaal passen.

4. Minoes – AVI M5

Sommige kinderen vinden het minder leuk om boeken te lezen. Dit kan te maken hebben met de thema’s van de boeken. Echter, sommige kinderen hebben gewoon een push nodig. Meestal zijn dit de kinderen die wel genieten vanMinoes leuke verhalen, maar ze niet zelf willen lezen. Als je zo’n kind hebt, dan kun je kiezen voor een boek dat ook is verfilmd. Het kind zal er dan van genieten dat hij/zij zelf leest over een film die hij/zij reeds heeft bekeken. Zoek je daarom naar het beste AVI M5 boek dat tevens is verfilmd? Dan kennen we het perfecte boek voor jou. Hier verwijzen we naar het boek Minoes – AVI M5.

Het boek Minoes – AVI M5 gaat over juffrouw Minoes. Zij is vroeger kat geweest en kan nog steeds met poezen praten. Hoewel ze nu een gewoon meisje is, komt het goed van pas dat ze nog met katten kan praten. De katten uit de buurt vertellen haar namelijk van alles en nog wat. Dit vindt de baas van Minoes geweldig, aangezien hij in een krant schrijft. Via de katten-persdienst komt hij namelijk veel verborgen en geheime zaken te weten. De katten vertellen Minoes dat er iets niet in de haak is bij een grote chemische fabriek. Dit vertelt Minoes door aan Tibbe, die hierdoor een belangrijke scoop heeft. Echter, dit alles kan grote moeilijkheden met zich meebrengen… Lees dit boek en ontdek waarom het ’t beste AVI M5 boek voor jou is!

Eigenschappen van het boek Minoes:

 • Illustraties in dit boek zijn gedetailleerd en geven een extra dimensie aan de woorden.
 • In het boek maak je kennis met Minoes, de ex-kat en met haar baas, de verlegen journalist Tibbe.
 • Je kunt dit leuke boekje voorlezen aan peuters en kleuters of laat grotere kinderen het boek zelf lezen.
 • Minoes is iemand die zich nergens thuis voelt, maar zich ondanks haar situatie toch overal weet te redden.

5. Dolfje Weerwolfje – Dolfje ontvoerd!

We hebben je intussen verteld over meerdere interessante kinderboeken. Allemaal gaan over een ander onderwerp, waardoor elk kind aan zijn/haar trekken komt. Voor sommige personen is het gemakkelijk om een nieuw boek uit teDolfje Weerwolfje - Dolfje ontvoerd! kiezen. Dit kan komen doordat het desbetreffende kind reeds van een bepaalde boekenreeks houdt. Is jouw kind bijvoorbeeld een grote fan van de boeken over het weerwolfje Dolfje? Dan is het gemakkelijk om een nieuw boek uit deze reeks uit te kiezen. Wat dacht je ervan om je kind meer te laten weten over het verleden van het bekende weerwolfje? Dan kennen we het beste AVI M5 boek voor hem/haar, namelijk  Dolfje Weerwolfje – Dolfje ontvoerd!.

Tijdens het lezen, merk je al gauw waarom dit boek het beste AVI M5 boek is voor Dolfje-liefhebbers. Het avontuur is namelijk bloedstollend en kan zelfs los gelezen worden van eerdere boeken. In Dolfje Weerwolfje – Dolfje ontvoerd! wordt Dolfje ontvoerd. Wat men niet begrijpt is wie hem heeft ontvoerd en waarom. Dolfje hoort wat de ontvoerders van plan zijn. Hij moet daarom proberen om op tijd te ontsnappen. Zal het hem lukken? Bovendien krijgt Dolfje in dit weerwolvenavontuur eindelijk antwoorden over zijn verleden. Dit komt doordat zijn ontvoerders helemaal geen vreemden zijn… Wie durft nou eigenlijk om een weerwolf te ontvoeren? Lees het spannende avontuur gauw!

Eigenschappen van het boek Dolfje Weerwolfje – Dolfje ontvoerd!:

 • Het boek maakt deel uit van de bekende boekenreeks Dolfje Weerwolfje.
 • Achterin van het boek kun je een nawoord lezen van de auteur, Paul van Loon.
 • Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen dit spannende verhaal over Dolfje zelf lezen.
 • Dit ontroerende verhaal is geschreven over het echte familiegevoel en samenwerken.
 • Korte hoofdstukken met leuke gekleurde illustraties maken dit boek ook geschikt om voor te lezen.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: