Het beste dyslexie boek van 2024

Heeft je kind problemen met het lezen? Dan kan het dat hij/zij teksten vaak moeilijk vindt. Hierdoor is lezen geen leuke beleving.

Beste dyslexie boek van Mei 2024

Afbeelding
Product
De regels van Floor
Het eerste boek uit de populaire serie 'De regels van Floor'. Humor voor lezers van ongeveer 8 tot 12 jaar!Regel 1: Alle kinderen mogen zelf regels maken Dat vindt Floor. Ze vindt ook dat je iemand die jou een stom cadeau geeft, niet aardig hoeft te vinden. En dat grote mensen die zielige kinderen u... Meer bij Bol.com »

Zoeklicht Dyslexie -  Puks pizza en pudding paleis
Dit boek in de serie Zoeklicht dyslexie is speciaal ontwikkeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het boek is leestechnisch eenvoudiger, terwijl het verhaal aansluit bij de belevingswereld van kinderen vanaf 9 jaar.De ouders van Puk hebben een bijzonder restaurant: het pizza en pudding palei... Meer bij Bol.com »

De Hongerspelen 1 - De Hongerspelen
Dit e-book uit de serie PrismaDyslexie bevat het lettertype Dyslexie. De letters van dit lettertype zijn zodanig aangepast dat dyslectici minder moeite hebben ze van elkaar te onderscheiden, waardoor er minder leesfouten gemaakt worden en het lezen gemakkelijker wordt. Katniss Everdeen woont met h... Meer bij Bol.com »

Dummie de mummie 1 - Dummie de mummie en de gouden scarabee
Dit e-book uit de serie PrismaDyslexie bevat het lettertype Dyslexie. De letters van dit lettertype zijn zodanig aangepast dat dyslectici minder moeite hebben ze van elkaar te onderscheiden, waardoor er minder leesfouten gemaakt worden en het lezen gemakkelijker wordt. Stel je voor. Je heet Goos... Meer bij Bol.com »

Zoeklicht Dyslexie -  Help me!
Dit boek in de serie Zoeklicht dyslexie is speciaal ontwikkeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het boek is leestechnisch eenvoudiger, terwijl het verhaal aansluit bij de belevingswereld van kinderen vanaf 10 jaar.Eva is met haar hond Bruno op het strand. Ze ziet schelpen in het zand ligge... Meer bij Bol.com »

Twilight - Twilight
Dit e-book uit de serie PrismaDyslexie bevat het lettertype Dyslexie. De letters van dit lettertype zijn zodanig aangepast dat dyslectici minder moeite hebben ze van elkaar te onderscheiden, waardoor er minder leesfouten gemaakt worden en het lezen gemakkelijker wordt. Als Bella Swan naar het rege... Meer bij Bol.com »

De Hongerspelen 2 - Vlammen
Dit e-book uit de serie PrismaDyslexie bevat het lettertype Dyslexie. De letters van dit lettertype zijn zodanig aangepast dat dyslectici minder moeite hebben ze van elkaar te onderscheiden, waardoor er minder leesfouten gemaakt worden en het lezen gemakkelijker wordt. Vlammen. Het tweede deel in ... Meer bij Bol.com »

Password
Lekker lezen dankzij PrismaDyslexie! Dit ebook uit de serie PrismaDyslexie bevat het lettertype Dyslexie. De letters van dit lettertype zijn zodanig aangepast dat dyslectici minder moeite hebben ze van elkaar te onderscheiden, waardoor er minder leesfouten gemaakt worden en het lezen gemakkelijker ... Meer bij Bol.com »

Nu weet ik eindelijk wat dyslexie is
In haar jarenlange praktijkervaring als orthopedagoog heeft Chantal Engbers een eigen methode ontwikkeld om aan kinderen én volwassenen uit te leggen wat dyslexie nu eigenlijk is. Een methode die voor iedereen te begrijpen is en in gewone-mensentaal is geschreven, ondersteund door duidelijke illust... Meer bij Bol.com »

Lizzy - Lizzy traint dolfijnen.
Dyslexie uitgaveBoek Lizzy Traint Dolfijnen Lizzy geschreven door Suzanne Buis.... Meer bij Bol.com »

Waarschijnlijk heeft je kind dyslexie of een ander leesprobleem. Er zijn gelukkig boeken die speciaal zijn geschreven voor personen met leesproblemen. Deze boeken hebben over het algemeen een speciale vormgeving die het verhaal overzichtelijk maakt. Ook worden er speciale lettertypes gebruikt en moeilijke woorden worden vermeden. Er zijn in dergelijke boeken vaak veel afbeeldingen, korte zinnen en bondige hoofdstukken. Hierdoor maken zulke boeken het lezen leuker. Zo’n boek is wellicht het beste dyslexie boek voor jouw kind. Je kunt echter ook kiezen voor het beste dyslexie boek voor jezelf. Zulke boeken laten zien hoe je je kind met dyslexie kunt helpen of hoe je met hem/haar kunt omgaan. Wij helpen je om het ideale boek te vinden.

Lezen moet voor iedereen leuk zijn. Daarom helpen we je om het beste dyslexie boek te vinden. We zijn voor je op zoek gegaan naar de best verkochte boeken over dyslexie en voor personen met dyslexie. Aan de hand van de resultaten van dat onderzoek hebben we de onderstaande top 2 voor je samengesteld. Beide boeken hebben we afzonderlijk beschreven. Je kunt de twee opties dus gerust met elkaar vergelijken. Zo beslis je welk boek het beste bij je past. Je kiest aan de hand van dit artikel zelf het beste dyslexie boek voor jouw behoeften uit.

1. Leren lezen doe je met je lijf – Marijke van Vuure

Zoals we in de inleiding hebben beschreven, zijn er kinderen met leesproblemen. Dergelijke kinderen hebben een leesachterstand. Helaas begrijpen Leren lezen doe je met je lijf - Marijke van Vuureveel personen niet dat goed leren lezen vaak weinig met intelligentie te maken heeft. Het heeft alles te maken met de rijpheid en ontwikkeling van de hersenen. Bij een leesachterstand gaat men er ook vaak vanuit dat het om dyslexie gaat. Dit is echter lang niet altijd het geval. Wanneer het lezen achterblijft is de aanpak vaak oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Als de werkelijke oorzaak van het leesprobleem niet bekend is, is oefenen vaak toch niet de beste aanpak. We zouden onszelf verschillende vragen moeten stellen. Deze vragen vind je in het boek Leren lezen doe je met je lijf, geschreven door Marijke van Vuure. Dit boek is wellicht het beste dyslexie boek voor jou.

In het boek worden vragen gesteld zoals “is een kind in zijn ontwikkeling wel toe aan leren lezen?”. Ook komt de vraag “hoe is de samenwerking van de ogen” aan de orde. Kunnen de ogen een rustig beeld creëren zodat de letters stilstaan? Er worden ook andere belangrijke vragen gesteld in het praktische boek Leren lezen doe je met je lijf. Het boek legt vervolgens uit hoe kinderen met een grote leesachterstand veel vorderingen kunnen maken. Je leert hoe je je kind kunt helpen om spelenderwijs te leren, letters te kleien en om woordstukken te automatiseren. Hierbij wordt er gewerkt met Lire-kaarten. Het boek laat je zien hoe je zelf aan de slag kunt gaan om lezen tot een plezier te maken. Klinkt zo’n boek als het beste dyslexie boek voor jou?

Eigenschappen van het boek Leren lezen doe je met je lijf:

 • De auteur van dit boek heeft zich gespecialiseerd in dyslexie en leesproblemen.
 • Het praktische boek legt uit hoe kinderen met een grote leesachterstand vorderingen kunnen maken.
 • Nadat je dit boek met illustraties hebt gelezen kun je zelf aan de slag gaan.
 • Het boek telt 256 pagina’s.

2. Dyslexie als kans – Brock L. Eide

Is er geconstateerd dat iemand dyslexie heeft, dan ziet men dat meestal alleen als een probleem. Er zijn echter ook zeer succesvolle advocaten, Dyslexie als kans - Brock L. Eidechirurgen, architecten en zelfs bekende auteurs met dyslexie. Dit is geen toeval. Dat laat het boek Dyslexie als kans van Brock L. Eide zien. In het boek wordt er onder andere ingegaan op een belangrijk onderzoek. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat dyslexie op sommige gebieden juist voor een voorsprong zorgt. Het boek is baanbrekend en is geschreven voor twee neurowetenschappers die jarenlang onderzoek hebben gedaan naar dyslexie. De auteurs laten zien hoe de hersenen van mensen met dyslexie simpelweg anders zijn gestructureerd. Personen met dergelijke hersenen nemen niet alleen het geschreven woord anders waar, maar ook andere zaken.

In het boek Dyslexie als kans ontdek je bijvoorbeeld dat dyslectische personen vaak een veel beter ruimtelijk inzicht hebben. Ze kunnen vaak ook verbanden leggen die anderen missen en ze zijn meestal ook goede narratieve denkers. Dergelijke personen zijn meestal zelfs super creatief. Het boek laat dus zien hoe dyslecten beter kunnen worden in het dyslectisch zijn. Dit geldt voor wanneer ze op school, op het werk of gewoon thuis zijn. Vanwege de geweldige inhoud is dit boek wellicht het beste dyslexie boek voor jou.

Eigenschappen van het boek Dyslexie als kans:

 • Dit boek zonder illustraties laat zien dat dyslexie geen probleem hoeft te zijn.
 • Het baanbrekende boek is door twee neurowetenschappers geschreven, die onderzoek hebben gedaan naar dyslexie.
 • In het boek ontdek je hoe de hersenen van dyslectische mensen anders werken dan die van personen zonder dyslexie.
 • Dit boek telt 328 pagina’s.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: