Het beste voorleesboek van 2024, een top 5

Als ouder of verzorger wil je het beste voor je kind. Dat betekent dat je bijdraagt aan de ontwikkeling van zijn/haar hersentjes.

Beste voorleesboek van Juni 2024

Afbeelding
Product
De reuzenkrokodil
De Reuzenkrokodil zou graag een kind opeten. Terwijl hij allerlei stiekeme plannetjes bedenkt om zich te vermommen, schakelt de Nietzogrote gauw de hulp van andere dieren in om hem tegen te houden. De Reuzenkrokodil is een fantastisch kinderboek volledig in kleur van bestsellerauteur Roald Dahl, m... Meer bij Bol.com »

De zeven veren van de papegaai
'De zeven veren van de papegaai' is een klassiek Biegel-voorleesverhaal en een favoriet van velen. Met de gloednieuwe, schitterende illustraties van Linde Faas kan het prachtige kinderboek weer generaties lang mee.De vader van Doenja en Jorkos is houthakker. Elke dag gaat hij met zijn blinkende bijl... Meer bij Bol.com »

De NEEhoorn
In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn.Op een dag ontsnapt de ... Meer bij Bol.com »

De ridder zonder billen
Er was eens een ridder… zonder billen! Er was eens een ridder zonder billen. Die was verdrietig, want het liefst zou hij willen dat hij een prins werd en niet voor heel even, maar voor een lang en gelukkig leven. Een sprookjesachtige oplossing ligt voor de hand, waardoor hij bij zijn droomprinses... Meer bij Bol.com »

De Zoete Zusjes - De Zoete Zusjes lossen het op
'De Zoete Zusjes lossen het op’ is een vrolijk speurverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna (bekend van YouTube). Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar. In ‘De Zoete Zusjes lossen het op’, geschreven door Hanneke de Zoete, vinden Saar en Janna een gouden sle... Meer bij Bol.com »

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 2 - De Tijdmachine
Rutger, Thomas en Paco worden in De Tijdmachine door de katachtige Professnor naar het verleden gestuurd. Hoe komen ze weer terug in het nu? 'De Tijdmachine' is het superspannende tweede boek van YouTubers Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en hun hond Paco. De katachtig... Meer bij Bol.com »

Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes)
Nijntje is jarig en deelt uit! In dit feestelijke doosje zitten 10 vrolijk boekjes van stevig karton. Nijntje vindt veel dingen fijn! In het ene boekje zien we wat ze vandaag gaat doen, terwijl ze in het andere boekje droomt over de toekomst.. Leuk om te geven, leuk om te krijgen!... Meer bij Bol.com »

Het kleurenmonster gaat naar school
Na het enorme succes van het prentenboek 'Het kleurenmonster' verschijnt nu een tweede deel, met een heel relevant thema voor kleuters: naar school gaan! School, wat is dat voor iets? Het kleurenmonster is een beetje zenuwachtig. Hij gaat vandaag voor het eerst naar school en hij heeft geen idee wat... Meer bij Bol.com »

Hé, wie zit er op de wc?
Hilarisch prentenboek op rijm vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten tot de wc-deur eindelijk opengaat. Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee? 'Hé, wie zit daar op de wc?' Raad je mee? Een hilarisch prentenboek vol dierenvriende... Meer bij Bol.com »

Opa en Oma Pluis
nijntjes bezoek aan haar opa en oma laat zien hoe leuk het is om bij oudere mensen op visite te gaan.... Meer bij Bol.com »

Er is een gemakkelijk manier om aan deze ontwikkeling bij te dragen. Je kunt namelijk leuke verhaaltjes aan het kind voorlezen. Er zijn echter veel keuzemogelijkheden op het gebied van voorleesboekjes. Hoe kies je dan het beste voorleesboek voor jouw kind uit? Je kunt nagaan welke thema’s het kind aantrekkelijk. Daarnaast kun je ook gewoon kiezen voor een boekje uit een bekende reeks. Om jouw zoektocht te vergemakkelijken, hebben we dit artikel geschreven. Aarzel dus niet langer, lees het artikel en vind hier het beste voorleesboek voor kinderen van verschillende leeftijden!

We begrijpen dat niet elk kind van dezelfde verhalen houdt. Daarom kunnen we niet slechts 1 boek uitkiezen als beste voorleesboek. Om je toch op weg te helpen, zijn we op zoek gegaan naar de best verkochte voorleesboekjes. Aan de hand van dit resultaat hebben we een top 5 samengesteld. In deze top 5 kom je boeken tegen met verschillende thema’s. Er is ook rekening gehouden met boeken voor verschillende doelgroepen. We willen bovendien dat je een goed geïnformeerde keus maakt. Daarom beschrijven we elk van de boekjes uit de top 5 afzonderlijk. Je kunt op die manier de verschillende boeken met elkaar vergelijken. Aan de hand van deze vergelijking beslis je zelf welk boek het beste voorleesboek voor jouw kind is.

1. De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

Over het algemeen bevatten de meeste kinderboeken een of meer levenslessen. Je kunt je kind dus over van alles in het leven leren door boeken voor te lezen. Daarnaast zijn er boekjes over bepaalde momenten in het jaar. De Zoete Zusjes vieren SinterklaasDenk maar aan boekjes over Pasen, Halloween, de zomer of bijvoorbeeld Sinterklaas. Je kunt dergelijke boekjes voorlezen om je kind voor te bereiden op deze leuke momenten in het jaar. Sinterklaasboekjes lees je bijvoorbeeld voor in november. Wanneer het sinterklaasfeest aanbreekt, weet je kind dus precies wat hij/zij kan verwachten. Is een sinterklaasboek het beste voorleesboek voor jouw kind? Dan kies je voor het boekje De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas.

Het boek De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas is wellicht het beste voorleesboek voor jouw kind. Dit boekje is namelijk hét Sinterklaasboek van nu. In het boek kunnen de zusjes Saar en Janna haast niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Bij de intocht staan de zusjes de Sint en zijn Pieten op te wachten. Ook zetten ze hun schoen en ze kijken naar het Sinterklaasjournaal. Natuurlijk vieren ze pakjesavond. Janna kan op school zelfs een echt Pietendiploma verdienen! Echter, door alle drukte vergeet Janna om haar brief aan Sinterklaas te geven. Hoe zal hij nu weten wat ze als cadeautje wil op pakjesavond?

Eigenschappen van het boek De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas:

 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Door dit boekje voor te lezen, kun je je kind leren over Sinterklaas.
 • De personages in dit boek zijn bekend van het YouTube-kanaal De Zoete Zusjes.
 • Het boekje bevat veel illustraties in kleur, een zoekplaat en zelfs een recept voor pepernoten.

2. Gewoon zoals je bent

We zijn allemaal weleens onzeker geweest. Misschien zag je iemand met mooiere tanden. Het kan ook dat je wat korter bent en je jezelf vergelijkt met langere kinderen in de klas. Wat belangrijk is, is dat je weet dat iedereen uniek is. Gewoon zoals je bentHet lijkt misschien alsof iemand anders een beter leven dan je heeft. Wat je niet weet, is dat dezelfde persoon misschien jaloers is op de liefde die jij van je familie krijgt. Daarom moeten we nooit jaloers zijn op elkaar. Wil je je kind over dit thema leren? Dan kennen wij het beste voorleesboek voor jouw kind, namelijk het boek Gewoon zoals je bent.

Wij vinden dat het boek Gewoon zoals je bent het beste voorleesboek voor jouw kind is. Je leert het kind met dit boek namelijk dat we allemaal op onze eigen manier uniek zijn. Het boek gaat over een kleine olifant, die niet in de rij kan lopen. Er is namelijk veel te zien. Zo kijkt hij naar de grote tanden van een krokodil. Ook de lange poten van een giraf vallen hem op. Daarnaast maken de puntige prikhoorns van de gnoes een indruk op hem. Heeft het olifantje ook unieke eigenschappen? Ja natuurlijk! We zijn namelijk allemaal uniek. Leer je kind over dit thema door het leuke boekje voor te lezen!

Eigenschappen van het boek Gewoon zoals je bent:

 • Dit boekje is gericht op kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • In het boekje vergelijkt een kleine olifant zichzelf met andere dieren.
 • Lees dit boek met mooie prenten voor en leer kinderen dat iedereen uniek is.
 • Het olifantje in het boek ontdekt dat hijzelf ook interessante eigenschappen heeft.

3. Het wilde dierenorkest

In het brein van een kind is alles mogelijk. Ze hebben namelijk nog niet zoveel levenservaring. Daarom kun je allerlei fantasieverhaaltjes voorlezen. Om het voorlezen interessanter te maken, kun je zelfs erbij zingen. Misschien laatHet wilde dierenorkest voorleesboek je het kind ook dieren of voorwerpen aanwijzen. Hierdoor leert het kind nieuwe woordjes. Je ziet ook precies wat het kind heeft onthouden als hij/zij voorwerpen of dieren aanwijst. Is daarom een boekje over dieren, die samen een orkest vormen, het beste voorleesboek voor jouw kind? Dan raden we het boek Het wilde dierenorkest aan. Dit boekje is wellicht het beste voorleesboek voor jouw kleine spruit.

Het unieke van het boek Het wilde dierenorkest is, dat er een gratis app bij hoort. Via deze app beluistert het kind muziek, die door de auteur zelf is gecomponeerd. Het boek bevat daarnaast raadsels en vrolijke illustraties. Hierdoor verveelt je kind geen moment van het boekje. In het boek neemt Maestro Muis je mee op een betoverende reis over land en zee. Je ontdekt onderweg het geheim van elk dier. Wat zal het geheim van de waanzinnige walvis zijn? Je staat waarschijnlijk ook versteld van het geheim van de kleine kever en de zwierige zwaan. Ontdek de geheimen van nog veel meer dieren wanneer je dit boekje aan je kind voorleest!

Eigenschappen van het boek Het wilde dierenorkest:

 • Dit boekje lees je voor aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Dankzij de bijbehorende gratis app komt dit boekje tot leven.
 • In het boek ontdek je de geheimen van allerlei verschillende dieren.
 • Het muzikale avontuur met kleurrijke en geestige illustraties leid je naar verschillende plekken.

4. Samen hier

Als je verschillende boeken voorleest, kun je je kind allerlei levenslessen leren. Zo leren vele kinderboeken kinderen om behulpzaam te zijn. Boeken kunnen je kind zelfs leren over zelfvertrouwen en vriendschap. Wil je je kind Samen hierleren dat de wereld een verwarrende plek kan zijn, maar dat je gewoon aardig moet zijn? Dan kennen we het beste voorleesboek voor jouw kleine spruit. Hier verwijzen we naar het boek Samen hier. Dit boek leert kinderen over onze verwarrende wereld. Echter, het boek laat kinderen ook zien dat ze alleen maar aardig hoeven te zijn. Op die manier is de wereld een betere plek voor ons allemaal. Daarom is dit boekje het beste voorleesboek voor jouw kind.

De auteur maakte het prentenboek Samen hier eigenlijk voor zijn pasgeboren zoon. Eerst begon hij alledaagse spullen en zaken aan te wijzen en te vertellen wat deze spullen zijn. Zo kom je zaken tegen zoals “dit is een stoel, dit is eten, dit is een boom,” enzovoorts. Vervolgens wordt de rondleiding uitgebreid. Je ontdekt in welke buurt mensen wonen. Ook kom je allerlei verschillende mensen en dieren tegen. Vooral de allerjongsten kunnen dus optimaal genieten van dit boekje. Zij maken op die manier kennis met de wereld. Leuk toch? Lees jij binnenkort dit leuke prentenboek voor aan jouw kleine spruit?

Eigenschappen van het boek Samen hier:

 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • In het liefdevol prentenboek ontdek je allerlei weetjes over de wereld.
 • Het boekje is een geweldig cadeau voor jonge kinderen en jonge ouders.
 • Dit boek is een gids bij de start van je reis, maar je ontdekt zelf nog veel meer.

5. De Gorgels – En toen? voorleesboek

Soms zetten boeken je aan het denken. Vooral wanneer je het verhaal vergelijkt met je eigen leven. Denk er maar aan dat sommige kinderen het beter hebben dan anderen. Als je aan een dergelijk kind De Gorgels - En toen voorleesboekboeken voorleest over arme kinderen, dan zet je zo’n kind aan het denken. Hetzelfde geldt voor boeken over verschillende generaties. Wil je jouw kind nieuwsgierig maken naar zijn/haar eigen stamboom? Dan is het beste voorleesboek voor hem/haar het boekje De Gorgels – En toen?. Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor jouw kind. Het is behalve een verhaalboek namelijk ook een invulboek dat het kind samen met de familie kan invullen. Daarom bevat het boek ook een uitklap-stamboom.

In het boek is Melle samen met zijn opa in het werkhuisje van opa. Melle laat zijn opa schrikken, waardoor opa klei naar zijn hoofd gooit. Melle duikt weg, waardoor de klei hem niet raakt. De klei belandt vervolgens in een kast. Nu moet Melle op zoek gaan naar het stukje klei. Hij ontdekt dan een doos. Deze doos bevat een geheim… Om welk geheim zal het gaan? Misschien heeft het te maken met zijn geschiedenis. Het kan ook te maken hebben met de Gorgels. Wat denk jij? Door dit boekje voor te lezen ontdek je wat het geheim is. Ook kun je samen met je kind aan de slag gaan en een leuke stamboom maken!

Eigenschappen van het boek De Gorgels – En toen?:

 • Dit boek spoort je aan om op zoek te gaan naar je eigen geschiedenis.
 • Je kunt samen met je kind de unieke uitklap-stamboom in het boek invullen.
 • Hoewel dit boek gericht is op kinderen vanaf 8 jaar, kun je het ook voorlezen aan jongere kindertjes.
 • Het boekje bevat interessante weetjes, bijzondere verhalen, grappige gebeurtenissen en geheimen van vroeger.
Picture of Sanne de Vries
Sanne de Vries

Ik schrijf met passie over kinderboeken en andere producten die geschikt zijn voor kinderen die je dagelijks gebruikt als ouder. Met mijn ruime ervaring duik ik volledig in de achtergrond van een artikel en zoek ik uit wat de beste keuze is.

Andere bekeken ook: